صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شورای عالی صلح از حذف مشروط نام برخی رهبران طالبان از فهرست سیاه خبر داد

شورای عالی صلح از حذف مشروط نام برخی رهبران طالبان از فهرست سیاه خبر داد

شورای عالی صلح می گوید که در صورت آمادگی طالبان برای مذاکرات صلح، دولت از شورای امنیت ملل متحد خواهد خواست تا نام شماری از رهبران این گروه را از فهرست سیاه حذف کند.

محمد اسماعیل قاسمیار رئیس روابط خارجی شورای عالی صلح، این موضوع را امروز بعد از شرکت در گردهمایی که بخاطر صلح در کابل برگزار شد، بیان کرد.

این گردهمایی، به ابتکار وزارت امور سرحدات و قبایل و حضورتعدادی از بزرگان و متنفذین ولایات مختلف به منظور بحث و بررسی چگونگی تامین صلح برگزار شده بود.

رئیس روابط خارجی شورای عالی صلح، بعد از پایان این نشست گفت که دولت افغانستان از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد خواست تا نام پنج تن از رهبران طالبان را که سال گذشته از زندان گوانتانامو آزاد شده اند، از فهرست سیاه افراد تحت تعقیب بین المللی به طور موقت بیرون کند.

وی افزود: "هرگاه این افراد، نماینده ما است وصلاحیت مذاکره با دولت افغانستان را دارند و دراین زمینه آمادگی نشان داده شود، شورای عالی صلح مصمم است که هر نوع زمینۀ رفتن آنان به هر کشوری را که بخواهند، مساعد سازد."

نورالله نوری، عبدالحق وثیق، محمد نبی عمری، خیرالله خیرخواه و محمد فاضل آخند، سال گذشته در تبادله با یک سرباز امریکایی که از سوی طالبان در افغانستان ربوده شده بود، آزاد شده و به شهر دوحۀ قطر انتقال داده شدند.

بنابر معلومات قاسميار، این مقام های طالبان در قطر تحت نظر هستند و حق خروج از آنجا را ندارند و فردا موعد یکساله نظارت این افراد به پایان می رسد.

وى در عین حال، از امریکا خواست تا زمینه رجوع این افراد به روند صلح در افغانستان را فراهم کند و اجازه ندهد آنها دوباره به صفوف مخالفان مسلح بپیوندند.

رئیس روابط خارجی شورای عالی صلح، تصریح کرد که بنابر معلومات به دست آمده، تا کنون شماری از مقام های طالبان بعد ازآزادی از زندان های گوانتانامو، بگرام و سایر زندان ها، دوباره به فعالیت های جنگی و مسلحانه رو آورده اند.

در همین حال، عبدالسلام راکتی از قوماندانان ارشد سابق طالبان که در گردهمایی وزارت سرحدات شرکت داشت، به  پژواک گفت که لازم است تا تحت نظارت بودن این افراد در قطر به پایان برسد.

به باور وی، این پنج قوماندان سابق طالبان، حق دارند که در مورد آینده خود تصمیم بگیرند.

پیش شرط شورای عالی صلح برای حذف موقت نام برخی از رهبران طالبان از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد و پایان بازداشت خانگی آنان، در حالی مطرح می شود که پیش از این، تعدادى از اعضای کانگرس امریکا در این زمینه ابراز نگرانی کرده بودند.

ماه گذشته، ۱۳ تن از اعضای حزب جمهوريخواه در کمیته استخبارات کانگرس امریکا، طی نامه ای از رئیس جمهور بارک اوباما خواستند تا از حکومت قطر بخواهد که ممنوعیت سفر این تعداد از رهبران طالبان را تمدید کند. (پژواک)