صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

گزارش تازه وزارت خارجه آمریکا از وضعیت قاچاق انسان در افغانستان

گزارش تازه وزارت خارجه آمریکا از وضعیت قاچاق انسان در افغانستان

وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود از وضعیت قاچاق انسان در کشورهای مختلف جهان، گفته است که بیشترین قربانیان این پدیده در افغانستان، کودکان و نوجوانان هستند.

در این گزارش آمده است که از این کودکان در کارگاه‌های قالیبافی، کارخانه‌های خشت پزی، منازل مسکونی، بهره‌کشی جنسی، گدایی، قاچاق مواد مخدر به بیرون از مرزها و همچنین به عنوان کمک‌راننده موترهای باری در داخل افغانستان، آسیای میانه، اروپا و جنوب آسیا استفاده می‌شود.

این گزارش کشورهای مختلف جهان را بر اساس میزان آگاهی دولت‌ها از قاچاق انسان و تلاش‌هایی که برای از بین بردن آن انجام داده‌اند، به سه ردیف جداگانه تقسیم کرده است.

افغانستان از کشورهایی است که در ردیف دوم قرار گرفته است.

در این گزارش که روز دوشنبه ۲۷ جولای  منتشر شده، از افغانستان به عنوان کشوری نام برده شده که مبداء، مسیر عبور و مقصد قاچاقچیان انسان است. با این حال گفته شده که قاچاق انسان‌ها در درون مرز‌های افغانستان شایع‌تر از قاچاق آنها به بیرون از این کشور است.

قاچاق انسان (Human Trafficking) به نقل و انتقال غیرقانونی افراد با هدف بهره‌کشی تجاری و جنسی گفته ‌می‌شود که مفهومی جداگانه از انتقال مهاجران غیرقانونی دارد.

در گزارش تازه وزارت امور خارجه آمریکا گفته شده که شماری از پسران افغان که با پرداخت پول و به صورت غیرقانونی وارد یونان شده‌اند، در این کشور به دست قاچاقچیان سکس افتاده‌اند.

در سال‌های اخیر بسیاری از شهروندان افغان برای فرار از ناامنی و به امید یافتن شغلی مناسب تلاش کرده‌اند تا خود را از راه‌های غیرقانونی به یونان و از آنجا به یکی از کشورهای اروپایی برسانند.

تعدادی از افغان‌ها نیز به افراد واسطه پول می‌پردازند تا برای آنها در کشورهایی چون ایران، پاکستان، هند، کشورهای اروپایی و شمال آمریکا شغلی پیدا کنند.

یافته‌های گزارش وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهد که شماری از این واسطه‌ها در کشور مقصد از این افراد برای کار اجباری استفاده می‌کنند یا آنها را مجبور به تن‌فروشی می‌کنند.

این گزارش افزوده که شماری از زنان و دختران افغان، بخصوص در ایران، پاکستان و هند مجبور به تن‌فروشی و کار در خانه‌های مردم می‌شوند.

فروش فرزندان

در این گزارش همچنین گفته شده که شماری از خانواده‌های افغان آگاهانه فرزندان خود را برای فحشا و استفاده در 'بچه‌بازی' می‌فروشند.

پدیده 'بچه‌بازی' که در برخی از مناطق افغانستان رواج دارد، نوعی سو استفاده از پسران خردسال و نوجوان برای عیاشی و خوشگذرانی و گاهی هم برای برقراری ارتباط جنسی است.

این گزارش افزوده که در مواردی خانواده‌هایی که به کاشتن خشخاش مشغولند نیز، برای بازپرداخت بدهی‌های خود به قاچاقچیان مواد مخدر، فرزندانشان را می‌فروشند.

از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد زنان و دخترانی از کشورهای فیلیپین، پاکستان، ایران، تاجیکستان، سریلانکا و چین از سوی قاچاقچیان با هدف بهره‌کشی جنسی، به صورت قاچاقی وارد افغانستان شده‌اند.

علاوه بر این تعدادی از آژانس‌های کاریابی، با وعده دستمزد هنگفت، کارگرانی از این کشورها را به افغانستان می‌برند و در آنجا کارفرمایان آنها را به کار اجباری وا می‌دارند.

اقدامات دولت

وزارت خارجه آمریکا در گزارش تازه خود از تلاش‌های دولت افغانستان برای از بین بردن قاچاق انسان در این کشور قدردانی کرده اما این تلاش‌ها را برای به محاکمه کشاندن قاچاقچیان و حفاظت از قربانیان ناکافی خوانده است.

در این گزارش آمده است: "در حالی که قربانیان قاچاق انسان در افغانستان مدام برای جرایم اخلاقی محاکمه و محکوم می‌شوند، دولت این کشور نتوانسته است بیشتر قاچاقچیانی را که مسئول اصلی این جرایم هستند به دادگاه بکشاند."

گزارش افزوده: "هم‌دستی شماری از مقام‌های رسمی با این قاچاقچیان همچنان به عنوان یک مشکل جدی در جای خود باقی است و عزم سیاسی چندانی برای برخورد با قاچاق انسان وجود نداشته است."

"درک محدود" نهادهای حقوقی و مقام‌های قضایی افغانستان از قاچاق انسان از دیگر چالش‌هایی است که در این گزارش به آن اشاره شده و علاوه بر آن گفته شده که دولت این کشور سیستم کارآمدی برای شناسایی قربانیان و معرفی آنها به بخش‌های حمایتی ایجاد نکرده است. (بی بی سی)