صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

چهارمین نشست بین المللی گفتگوهای امنیتی هرات آغاز شد

چهارمین نشست بین المللی گفتگوهای امنیتی هرات آغاز شد

چهارمین نشست بین المللی گفتگوهای امنیتی هرات، دیروز در قلعه اختیارالدین شهر هرات آغاز شد.

داوود مرادیان مسوول مرکز مطالعات ستراتيژیک افغانستان در نشست خبری، هدف از برگزاری چهارمین نشست گفتگوهای امنیتی هرات را اعتمادسازی و پیوند کشورهای منطقه دانست و گفت که دراین نشست تلاش می شود تا فرهنگ گفتگوها میان کشورهای منطقه را تقویت کند.

موصوف ميگويد: "این نشست برای سه روز ادامه خواهد داشت و موضوعی که دراین کنفرانس انتخاب شده، رکود تمدن اسلامی در قرن ٢١ است."

وى افزود، در روز اول و دوم کنفرانس بین المللی گفتگوهای امنیتی هرات پاسخ این پرسش که چرا ٨٠٠ سال قبل مرکز تمدن بشری جهان اسلام بود؛ اما در قرن ٢١ جهان اسلام به مرکز مشکلات جهان مبدل شده است؟ دریافت شود.

مرادیان ظهور داعش و طالبان را بخشی از رکود جهان اسلام دانست و گفت که در سخنرانی های دیروز و امروز دلایل داخلی و بیرونی این موضوع روشن خواهد شد.

او گفت که در روز سوم پس از ختم گفتگوهای امنیتی هرات، دور دوم گفتگوهای افغانستان با پاکستان شروع خواهد شد.

به گفتۀ موصوف، دراین گفتگوهای دو جانبه، روابط دو کشور در چند ماه اخیر ارزیابی و راه حل برای بهترشدن این روابط جستجو خواهد شد.

مسوول مرکز مطالعات ستراتيژیک افغانستان افزود، دراین کنفرانس ٦٨ مقام، کارشناس ٢٢ کشور منطقه به ویژه هندوستان، پاکستان، ایران، ترکیه و ایالات متحده امریکا و ٧٠ مقام داخلی اشتراک دارند.

به گفتۀ وى، دراین نشست مقامات از طالبانی که قانون اساسی افغانستان را پذیرفتند و همچنان مقامات پيشین "آی اس آی" پاکستان اشتراک دارند.

او علاوه کرد، تلاش می شود که دراین نشست کشورهای منطقه را قانع کنند که حرف های شان دراین نشست گفتگوهای امنیتی هرات قابل شنیدن است.

محمد آصف رحیمی والی هرات در سخنرانی خويش در این نشست گفت که اين نشست می تواند مشکلات کنونی منطقه به ویژه افغانستان، بهبود روابطه و ایجاد اعتماد متقابل را میان کشورهای منطقه بوجود بیاورد.

موصوف در این نشست از دست هرات یادآوری نمود و گفت: «هرات باداشتن منابع سرشار طبيعی و کدرهای متخصص، مکان خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.»(پژواک)