صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: حزب التحریر گروه تروریستی است که به آن توجه کافی نشده

عبدالله: حزب التحریر گروه تروریستی است که به آن توجه کافی نشده

عبدالله عبدالله رئیس اجرائی حکومت وحدت ملی افغانستان گفته که حزب‌التحریر در این کشور به عنوان شاخه غیرنظامی گروه‌های تروریستی به صورت گسترده فعالیت می‌کند.

آقای عبدالله در آغاز نشست دیروز (۲ قوس) شورای وزیران گفت: "در حقیقت این حزب شاخه غیرنظامی احزاب تروریستی است که نسل جوان و مردم را به رفتن به طرف فعالیت‌های تروریستی تشویق می‌کند. این فعالیت‌ها به صورت وسیع صورت گرفته است".

رئیس اجرائی حکومت وحدت ملی افزود: " [این گروه] از نظر ارگان‌های امنیتی بدور نبوده اما تا حال توجهی که باید در مورد منع فعالیت‌های این حزب یا تحت عنوان این حزب می‌شد [نشده]، کار و اقدامی [برای منع آن هم] صورت نگرفته است."

او تاکید کرد که حزب‌التحریر یک حزب سیاسی نیست، بلکه سازمانی مربوط به سازمان‌های تروریستی است، اما با "سوء استفاده" از آزادی و دموکراسی در افغانستان، در راستای اهداف تروریستی و ناامنی فعالیت می‌کند.

آقای عبدالله افزود که این حزب "فعالیت‌های زیادی دارد در محیط آکادمیک، در اجتماع و در بین جوانان"، اما توضیح نداد که حکومت چه اقدام مشخصی را در قبال این گروه روی دست می‌گیرد.

او گفت که این موضوع در جلسه دیروز شورای وزیران مورد بحث بیشتر قرار می‌گیرد که معمولاً این بخش از جلسه با حضور خبرنگاران برگزار نمی‌شود.

حزب‎التحریر سازمانی است که تشکیل خلافت در سراسر جهان اسلام را هدف خود و هر یک از کشورهای اسلامی را ولایتی از این خلافت با مرکزیت سرزمین‌های عربی می‌داند.

این حزب را شیخ تقی‌الدین، روحانی فلسطینی در ۱۹۵۳ تاسیس کرد و حالا اعضای آن مدعی هستند که در ۴۵ کشور فعالیت دارند.

شاخه افغانستان حزب‌التحریر دو سال پس از فروپاشی رژیم طالبان، فعالیت‌های خود را به صورت غیرقانونی در سال ۲۰۰۳ آغاز کرد و عمدتاً در میان دانشگاهیان و فرهنگیان به تبلیغ و عضوگیری پرداخت.

یک عضو این گروه در ۲۳ می سال ۲۰۱۱ به بخش افغانستان بی‌بی‌سی گفته بود که این سازمان در این کشور به صورت گسترده‌ای فعالیت و در بیشتر ولایات عضو دارد.

سیف‌الله مستنیر گفته بود که این سازمان در افغانستان طرف‌داران زیادی دارد و از اعضای کابینه گرفته تا افراد عادی نظریات این گروه را تایید می‌کنند اما شرایط ایجاب نمی‌کند که آنها نظر خود را آشکارا بیان کنند.(بی بی سی)