صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور غنی در اجلاس کشورهای قلب آسیا شرکت خواهد کرد

رئیس جمهور غنی در اجلاس کشورهای قلب آسیا شرکت خواهد کرد

یک مقام حکومت افغانستان می‌گوید، به احتمال قوی رئیس جمهور اشرف غنی در اجلاس کشور های قلب آسیا اشتراک خواهد کرد. قرار است پاکستان به تاریخ نهم دسمبر میزبان این اجلاس باشد.

با آنکه افغانستان تاکنون رسماً اشتراک رئیس جمهور اشرف غنی در این اجلاس را تائید نکرده است، اما یک مقام در حکومت افغانستان که نخواست از او نام گرفته شود به رادیو آزادی گفت، رئیس جمهور غنی به احتمال قوی که برای اشتراک در اجلاس کشورهای قلب آسیا عازم اسلام آباد خواهد شد.

در این کنفرانس که اجندای آن احیای اقتصاد افغانستان و تأمین امنیت و ثبات در منطقه است، از ۲۷ کشور دعوت بعمل آمده تا اشتراک کنند.

قاضی خلیل الله سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز پنج شنبه در کنفرانس خبری هفته وار این وزارت به رسانه ها گفت که بشمول افغانستان، قرغزستان، تاجیکستان و چین اشتراک شان را در اجلاس کشورهای قلب آسیا تائید کرده‌اند، اما وی نگفت که آیا در این اجلاس رئیس جمهور افغانستان اشتراک خواهد کرد یا خیر؟

قاضی خلیل الله در مورد گفت:

"موضوع اجلاس کشور های قلب آسیا همکاری برای جلوگیری از تهدید های امنیتی و بهبود روابط میان کشور های اشتراک کننده است. اجندای اصلی این نشست بهبود روابط منطقوی و اعتماد سازی است. هدف برگزاری اجلاس قلب آسیا ایجاد هماهنگی میان افغانستان و کشور های منطقه در مورد مبارزه با تروریزم، فقر و قاچاق مواد مخدر است."

در ملاقاتی که رئیس جمهور افغانستان به تاریخ سی ام نومبر با صدراعظم پاکستان در حاشیه نشست تغییرات اقلیم در پاریس داشت، بر اساس گزارش ها نوازشریف از رئیس جمهور غنی خواست تا اجلاس کشور های قلب آسیا را مشترکاً با وی افتتاح کند، با آنکه رئیس جمهور ملاقات با نوازشریف را مثبت خواند اما در آن زمان اشتراک اش را در این اجلاس تائید نکرد.

از سوی دیگر رسانه های پاکستانی گزارش داده‌اند که اشرف غنی به درخواست صدراعظم این کشور در نهم دسمبر وارد اسلام آباد می‌شود و مشترکاً با نواز شریف کنفرانس کشورهای قلب آسیا را افتتاح خواهد کرد.

در گزارش این رسانه ها همچنان آمده است که رئیس جمهور اشرف غنی با مقامات پاکستانی در رابطه به چگونگی آغاز دوباره گفتگوهای صلح با همکاری و حضور امریکا و چین نیز گفتگو خواهد کرد.

مذاکرات صلح حکومت افغانستان با طالبان مسلح که در سال جاری آغاز شده بود، پس از نشر خبر مرگ ملا محمد عمر در ماه جولای همین سال تا زمان نا معلومی به تعویق افتاد.

پاکستان از همه بیشتر چشم براه اشتراک رئیس جمهور افغانستان و وزیر خارجه هندوستان در اجلاس کشور های قلب آسیا است.

براساس گزارش ها، پاکستان می‌خواهد با اشتراک مقامات ارشد این دو کشور یکبار دیگر به جامعه جهانی نشان دهد که روابط اش با دو کشور همسایه بهبود یافته است.(رادیوآزادی)