صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سویدن در ده سال آینده بیش از ۹۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک می‌کند

سویدن در ده سال آینده بیش از ۹۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک می‌کند

در خبرنامه‌ای که دفتر ریاست جمهوری افغانستان به رسانه‌ها فرستاده، آمده است که این توافقنامه در دیدار روز (جمعه ٤ دسمبر ) محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور و استفان لووین، نخست وزیر سویدن در شهر استکهلم امضا شده است.

بر اساس این توافقنامه، دولت سویدن متعهد شده است تا در ده سال آینده، مبلغ ٧.٨ میلیارد کرون سویدن (حدود ٩٢٠ میلیون دالر) در بخش‌های مختلف در اختیار افغانستان قرار دهد.

نخست وزیر سویدن در دیدار با آقای غنی تاکید کرده که تعهد کشورش در راستای کمک به افغانستان گسترده و پایدار است و بخش‌های مختلفی چون امنیت، اقتصاد و توسعه سیاسی و بشری را در بر می‌گیرد.

در همین حال دفتر ریاست جمهوری افغانستان گفته است که آقای غنی قبل از ظهر روز جمعه با رئیس و شماری از اعضای هیات رئیسه مجلس نمایندگان سویدن دیدار کرده است.

رئیس جمهوری افغانستان در این نشست از سویدن خواست با مهاجران افغان که به این کشور پناهنده می‌شوند، مطابق قوانین بین‎المللی و تعهدات بشردوستانه رفتار کند.

در هفته‌های گذشته اخباری مبنی بر تصمیم برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و سویدن برای اخراج پناهجویان افغانی که درخواست پناهندگی آنها رد می‌شود، منتشر شده بود.

آقای غنی به نمایندگان پارلمان سویدن گفته که گزارش‌های ابتدایی نشان می‌دهد بعضی از پناهجویان غیرافغان که به اروپا مهاجرت می‌کنند، هنگام درخواست پناهندگی خود را افغان معرفی می‌کنند و این می‌تواند تاثیرات منفی بر سرنوشت پناهجویان افغان داشته باشد.

او گفته که پیش از تصمیم‌گیری در مورد درخواست پناهندگی مهاجرانی که خود را به اروپا می‌رسانند، هویت آنها و مسیری که طی کرده‎اند، مشخص شود.

رئیس جمهوری افغانستان همچنین از برنامه‌های دولتش برای تشویق افغان‌ها به ماندن در این کشور از راه اشتغال‌زایی و تهیه مسکن ارزان خبر داده و گفته طرحی را با هدف جلب حمایت سویدن از این برنامه‌ها به دولت این کشور ارائه کرده است. (بی بی سی)