صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

طالبان شرايط خود را براى مذاکرات صلح ارايه کردند

طالبان شرايط خود را براى مذاکرات صلح ارايه کردند

طالبان مسلح، در نشست قطر گفته اند که مشکلات افغانستان، از طريق زور و جنگ حل شده نمى تواند و گفتگوهاى صلح مستقيما با آنها صورت گيرد .
نشستى در مورد صلح افغانستان، روز شنبه از سوى موسسۀ بين المللى موسوم به پگواش، در دوحه پايتخت کشور قطر برگزار شد که شمارى از چهره هاى سياسى افغانستان و نمايندگان طالبان، در آن اشتراک کرده اند.
در اين نشست، نمايندگان دولت افغانستان اشتراک نداشته اند.
طالبان مسلح، نقاط مهم بيانيۀ خود را در اين نشست به نشر سپرده اند.
آنها گفته اند: "علت اساسى حدود چهار دهه مشکلات کشور؛ مداخلات خارجى، تجاوزها، خود خواهى و بى کفايتى حاکمان داخلى ميباشد."
منبع افزوده است که حملۀ نيروهاى امريکايى و ناتو در سال ٢٠٠١ ميلادى بر افغانستان، مشکلات و نابسمانى هاى زياد براى افغان ها به بار آورده و اين مشکلات، از طريق زور و جنگ ها حل شده نمى تواند.
طالبان گفته اند: "جنگ مجبوريت آنها است، نه اختيار" و تا زمانى ادامه خواهد داشت که نيروهاى خارجى، افغانستان را ترک کنند.
آنها در بيانيۀ خود افزوده اند که صلح نبايد به حيث يک وسيله براى به دست آوردن اهداف سياسى، شخصى و حزبى استعمال شود؛ اما خارجى ها و دولت افغانستان، اين کار را ميکنند و ارادۀ واقعى براى صلح ندارند.
طالبان نوشته اند که نخست بايد گام هاى مقدماتى براى صلح برداشته شود؛ بدون اين گام ها، به سوى صلح حرکت شده نمى تواند.
در بيانيه آمده است: "آدرس مشخص براى امارت اسلامى، محو ليست هاى سياه و جايزه دار، آزاد کردن زندانى ها و دست کشيدن از تبليغات زهرآگين، از نيازهاى مقدماتى صلح ميباشد."
در بخش ديگر بيانيه آمده است: "مشکلاتى که به خارجى ها ارتباط دارد، بايد بين امارت اسلامى و به ويژه ايالات متحدۀ امريکا به شکل مستقيم به تحقيق گرفته شود؛ مواردى که به خود افغان ها ارتباط دارد، امارت اسلامى باور دارد که افغان ها در بين خود براى حل آنها آمادگى و توان دارند."
طالبان همچنان گفته اند که خودرا  در پرتو اصول اسلامى، منافع ملى و ارزش ها؛ به فعاليت هاى مدنى، آزادى بيان و حقوق زنان متعهد ميدانند، زمينه سازى  برای تعليم و تربيه اولادهاى مردم، حفاظت از تاسيسات ملى و عام المنفعه را از مسووليت هاى خود ميشمارند.
آنها همچنان افزوده اند که از تمامى پروژه هاى عام المنفعه ماند(تاپى) که رفاه و خوشبختى مردم و پيشرفت کشور در آن نهفته باشد، حمايت ميکنند.
طالبان گفته اند که آنها تا خروج تمامى نيروهاى خارجى از افغانستان و تحکيم نظام اسلامى مبارزه ميکنند، در امور ديگران دخالت نمى کنند، از خاک خود به ضرر ديگران استفاده نمى کنند و به ديگران نيز اجازه نمى دهند که در امور افغانستان مداخله کنند.
آنها همچنان افزوده اند که به اساس احترام متقابل، با جهان و جهانيان روابط خوب ميخواهند و با قوانين بين المللى که با اصول اسلامى، ارزش ها و منافع ملى افغانستان در تضاد نباشد، مخالفت ندارند.
آنها بار ديگر بر خروج نيروهاى بين المللى از افغانستان تاکيد کرده و علاوه نموده اند که بايد به افغان ها فرصت داده شود که سرنوشت خود را به دست خود تعيين نمايند.
طالبان در بخشى از خواست هاى خود از جامعه بين المللى گفته اند: "از تبليغات بيجا خود دارى صورت گيرد، به امارت اسلامى اجازه داده شود که صداى خود را بلند نمايد و براى از بين بردن مشکلات و نگرانى ها، با امارت اسلامى رو در رو صحبت صورت گيرد." (پژواک)