صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ناکامى افغانستان در مبارزه با فساد سبب استمرار جنگ شده است

ناکامى افغانستان در مبارزه با فساد سبب استمرار جنگ شده است

"ديدبان شفافيت افغانستان" ميگويد که ارادۀ سياسى حکومت در امر مبارزه با فساد ادارى، زيرسوال رفته و افغانستان فاقد استراتيژى، قانون جامع و نهاد تخصصى مشخص مبارزه با اين پديده است.
يافته هاى اين نهاد، نشان ميدهدکه افغانستان در سال ٢٠١٥ ميلادى، هيچ پيشرفتى در زمينه مبارزه با فساد نکرده و از حکومت ميخواهد که مبارزه با اين پديده را در سطح اولويت هاى خود قرار دهد و راهکارهاى جدى را روى دست بگيرد.
سيداکرام افضلى رييس اجرايى ديدبان شفافيت افغانستان، در نشست خبرى دیروز گفت که رده بندى فساد، بيانگرسنجش فساد در دولت است و شاخص سال ٢٠١٥ نشان ميدهد که حکومت وحدت ملى نتوانسته است تعهدات انتخاباتى خود در مبارزه عليه فساد را عملى سازد.
وى افزودکه دريکسال گذشته  نه تنها افغانستان در امرمبارزه با فساد ادارى دستاورد ندارد، بلکه يک امتيازکمتر نسبت به سال گذشته به دست آورده، که اين وضعيت نگران کننده است؛ بخاطرى که حکومت براى آينده نيز دراين زمينه پلان و برنامه اى ندارد.
افضلى علاوه کرد که ارادۀ سياسى، پيش شرط مبارزه عليه فساد درهرکشور است؛ درحاليکه اراده سياسى حکومت وحدت ملى دراين زمينه زيرسوال است، افغانستان فاقداستراتيژى مبارزه عليه فساد، قانون جامع و يک نهادتخصصى و مشخص مبارزه عليه فساد ادارى مى باشد.
رييس اجرايى ديدبان شفافيت افغانستان علاوه کردکه موجوديت فساد در ادارات دولتى باعث چالش ها، استمرارجنگ و گسترش ناامنى ها درکشور شده است و اگر حکومت دريکسال آينده دستاوردهاى جدى در امرمبارزه با فساد نداشته  باشد، وضعيت امنيتى بيشترازاين وخيم شده و سطح بيکارى نيز افزايش مى يابد و اعتماد و اميدوارى مردم نسبت به حکومت کمتر خواهد شد.
وى گفت: "حکومت بايد از شعار دادن بگذرد و عملاً کار نمايد و اگر واقعاً درامرمبارزه با فساد متعهداست؛ بايد ادارات موازى را از بين ببرد، يک اداره قوى با صلاحيت را تشکيل نمايد و ادارات ديگرى که در زمينه ميتوانند نقش داشته باشند، بايد تقويه و اصلاحات جدى درآن به ميان آيد؛ درغيرآن تنها با شعار نميشودکه مبارزه کرد."
افضلى، آوردن ريفورم در صفوف پوليس و لوى څارنوالى را نياز جدى خوانده تاکيدکرد که درکشورى که  فساد يک معضلۀ بزرگ بوده وجرايم نيز در حال ازدياد ميباشد، سوال برانگيز است که بدون لوى څارنوال باشد .
به گفتۀ وى اين اصلاً قابل پذيرش نيست ويکسال ميشود که رهبرى وجود ندارد که قضاياى فساد را به شکل جدى پيگيرى نمايد.(پژواک)