صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هيچ تفاهمنامه ای براى اخراج اجبارى پناهجويان افغان امضا نخواهد شد

هيچ تفاهمنامه ای براى اخراج اجبارى پناهجويان افغان امضا نخواهد شد

وزارت امور مهاجرين و عودت کنندگان، از درخواست پناهندگى ٢٥٠ هزار افغان در ٤٤ کشور درسال گذشته ميلادى خبرداده ميگويد  که حکومت افغانستان، هيچگونه تفاهمنامه اى در پيوند به اخراج اجبارى پناهجويان افغان امضا نخواهدکرد.
اسلام الدين جرأت سخنگوی اين وزارت، دیروز درنشست خبرى گفت که افغانستان از جمله ٢٧ کشور اروپايى، با ٩ کشور تفاهمنامه مرتبط به پناهجويان افغان را امضا کرده است که ازاين جمله، سويدن درسال ٢٠٠٩ اين تفاهمنامه را يکجانبه لغو کرد.
وى با بيان اينکه افغانستان، خواستار احياى مجدد اين تفاهمنامه با سويدن است، افزود: (با کشورهايى که تفاهمنامه امضا شده ، نميتوانند معلولين و معيوبين، اطفال، افراد بى سرپرست و خانواده هايى که ازطرف خانم ها سرپرستى ميشوند و افراديکه يکتن از اعضاى خانواده شان پذيرفته شده باشند را، جبراً اخراج نمايند.)
او افزود که قراراست حکومت افغانستان؛ با آلمان، اتريش و يونان نيز همچو تفاهمنامه ها را به امضا برساند. درعين حال، منبع خاطرنشان کرد که هيچگونه تفاهمنامه و  سندى امضا نخواهد شدکه درآن، ماده يى در پيوندبه اخراج اجبارى پناهجويان افغان گنجانيده شده باشد.
براساس معلومات وى، درسال ٢٠١٥ميلادى، ٢٥٠ هزار افغان در ٤٤ کشور جهان درخواست پناهندگى داده اند.
سخنگوى وزارت امورمهاجرين، با ذکراينکه  تنها١٥٠ هزار افغان به آلمان درخواست پناهندگى داده اند، افزود: "هرگونه اخراج پناهجويان افغان، بايد درچوکات تفاهمنامه هاى قبلى، کنواسيون و قوانين بين المللى صورت بگيرد."
وى هرچند از رسيدن حدود يک ميليون پناهجو از کشورهايى مختلف بشمول افغانها درسال گذشتۀ ميلادى به کشورهاى اروپايى خبرداد؛ امابا اظهارنگرانى گفت: "متاسفانه چهارهزارتن در بحر يونان _ ترکيه  جان  هاى شانرا از دست داده اندکه ٢٠ درصد آنان را افغانها تشکيل ميدهد."
جرأت در ادامه صحبتهايش تاکيد کرد که بايد زمينه، قسمى ايجاد شود که افغانها خود تصميم براى برگشت به افغانستان  را بگيرند و جبرى درکار نباشد.
براساس معلومات وزارت امور مهاجرين و عودت کنندگان، درحال حاضر يک ميليون بيجا شده در داخل کشور، ٦ميليون پناهنده، پناهجو و پناهگزين در٧٤کشور وجود دارد و از سال ١٣٨١ تاکنون شش ميليون تن از کشورهاى مختلف برگشت نموده اند.(پژواک)