صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دانش: هیچ طفلی در صفوف نیروهای امنیتی ما قرار ندارد

دانش: هیچ طفلی در صفوف نیروهای امنیتی ما قرار ندارد

معاون رييس جمهور کشور ميگويد که اطفال در افغانستان، در معرض آسیب های متعددی قرار دارند؛ اما حضورآنها  درصفوف نيروهاى امنيتى را رد کرد.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، اين مطلب را دريدار با لیلا زروقی نماینده خاص سرمنشی ملل متحد در امور اطفال و منازعات مسلحانه، اظهار داشت.
معاون رییس جمهور، در این دیدار که دیروزصورت گرفت اظهار داشت: "شایعاتی که قبلا در مورد حضور اطفال در صفوف نیروهای امنیتی وجود داشت، صحت ندارد و هم اکنون هیچ طفلی در ارگان های امنیتی ما حضور ندارد."
وی افزود که در هفته گذشته، موضوع حضور اطفال در صفوف نیروهای امنیتی مطرح شد؛ نهادهای امنیتی موظف گردیدند تا بار دیگر در مورد عدم حضور اطفال در صفوف نیروهای مسلح تحقیق همه جانبه نموده و از نبود چنین مواردی اطمینان حاصل نمایند.
دانش هم چنین ضمن نامناسب دانستن وضعیت اطفال در افغانستان گفت: "متاسفانه اطفال در افغانستان در معرض آسیب های متعددی قرار دارند که سوء استفاده مخالفان مسلح از آن ها، رسوخ کردن تفکرات افرطی  و رادیکالیزم از بیرون از مرزهای افغانستان و بازماندن اطفال به خصوص دختران در مناطق نا امن از تعلیم و تربیه، از مهم ترین آسیب ها است."
وی علاوه کرد که عواملی چون ناامنی تحمیل شده بر مردم افغانستان و فقر اقتصادی، به صورت مستقیم زندگی اطفال را متاثر می سازد.
معاون رییس جمهور، با اشاره به وضعیت اطفالی که مرتکب تخلف شده اند و هم اکنون در مراکز تربیه اطفال حضور دارند، اظهار داشت: "تنها مرکز اصلاح و تربیه اطفال در کابل صاحب تعمیر مناسب است، و در هیچ یک از ولایات دیگر، مراکز اصلاح و تربیه تعمیر ندارند و اطفال در وضعیت بدی به سر می برند."
وی تاکید کرد که سازمان های بین المللی، در این قسمت با دولت افغانستان و وزارت عدلیه کمتر همکاری کرده اند. وى  اظهارامیدوارى کرد که از این پس، همکاری ها بیشتر شود.
قانونپوه سرور دانش همچنین در مورد قوانین مربوط به حقوق اطفال اظهار داشت که  پیش از این، تنها قانون مراکز اصلاح و تربیه اطفال و مقرره مربوط به این امر وجود داشت که متاسفانه به دلیل نبود امکانات تا کنون تنها ٣٠ فیصد آن ها عملی شده و هفتاد فیصد روی کاغذ باقی مانده است.
وی افزود: "از یک سال بدینسو، قانون طفل تحت کار است که در ماه های آینده تکمیل و نهایی خواهد شد."
معاون رییس جمهور با اشاره به وجود برخی رفتارهای زشت فرهنگی در مورد اطفال نیز گفت: "متاسفانه در موارد اندکی برخی از رفتارهای زشت فرهنگی مثل بچه بازی نیز گزارش شده است که کاملا مخالف آموزه های دینی و ارزش های بشری است."
وی افزود که عوامل فرهنگی، ناامنی و عدم کنترول دولت در برخی از مناطق و خلاء قانونی از مهم ترین دلایل این امر است، و رفع این نواقص یک پروسه دوامدار و نیازمند اراده جدی است.
وی تاکید کرد که در جانب حکومت اراده لازم و جدی برای بهبود وضعیت اطفال وجود دارد، و خواست  حکومت از جامعه بین المللی حمایت و همکاری در این زمینه است.
در این دیدار، لیلا زروقی نماینده خاص سرمنشی ملل متحد، اظهار داشت: " از نگاه ما وضعیت اطفال در افغانستان نامناسب بوده و موارد زیادی باعث نگرانی است."
وی افزود که مسایلی چون استفاده از اطفال در منازعات مسلحانه، ازدواج های اجباری و زیر سن، بازماندن از تعلیم، حمله به مکاتب و استفاده از اطفال در حالت های جنگی، سوء استفاده جنسی، پدیده هایی چون بچه بازی و به کار گماشتن اطفال، از مهم ترین مواردی است که باعث نگرانی می شود.(پژواک)