صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان از تهدیدات سایبری مصوون نیست

افغانستان از تهدیدات سایبری مصوون نیست

مشاوریت شورای امنیت ملی کشور می­گوید که افغانستان، از تهدیدات "سایبری" مصوون نیست و اين تهديدات زیربناهای مهم ملی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی کشور را آسیب پذیر می­سازد.
اين مطلب را داکتر محمدعزیز حکیمی رییس دفتر مشاوریت شورای امنیت ملی افغانستان، دیروز در مراسم گشایش اولین مرکز تحقیقی تکنالوژی معلوماتی (IT Competence ) افغانستان در کابل بيان کرد.
موصوف افزود: "با وجود اینکه تهدیدات سایبری، یک مشکل بزرگ در برابر کشورهای پیشرفته که متکی به سیستم­های الکترونیکی جهت اداره زیربناهای ملی می­باشند، قرار دارد، ولی افغانستان هم از این خطر مصوون نیست و در برابر حملات تروریستی و تخریبی آسیب پذیر است."
به گفته وی، این پدیده به صفت یک تهدید جدی در سند تهدیدات ملی افغانستان گنجانیده شده است.
او گفت: "گروه های تروریستی و جرایم سازمان یافته به منظور تخریب زیربناهای عایداتی که شامل سیستم­های معلوماتی، مخابراتی، شبکه های توزیع برق، سیستم بانکی و خدمات صحی می­باشد، حملات خویش را انجام خواهد داد و از جمله تهدیداتی است که پیش بینی شده است. "
اما موصوف تصریح نمود که حکومت افغانستان، استراتیژی امنیت سایبری را ترتیب داده و در مرحله اجرا گذاشته است که ریاست امنیت ملی و وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، نقش عمده را در تطبیق و عملی سازی آن بر عهده خواهند داشت.
به گفته وی، استراتیژی امنیت سایبری که در جریان سال روان، از سوی شورای امنیت ملی کشور تصویب شده، هدف عمدۀ آن شناسایی تهدیدات و راه حل های موثر بر رفع چالش­ها و مشکلات موجود و آینده می­باشد.
او گفت که حکومت افغانستان، خود را مکلف می­داند که به شکل دوامدار برای مبارزه با تهدیدات سایبری، ظرفیت­های لازمه را به وجود بیاورد.
وی ایجاد مرکز تحقیقی تکنالوژی معلوماتی (IT Competence ) افغانستان، در وزارت تحصيلات عالى کشور  را يک اقدام مثبت خواند.
اين مرکز، با هزينه چهل هزار يورو که از سوى آلمان پرداخت شده، ايجاد گرديده است.
داکتر نذیر پیروز استاد پوهنتون تخنیک برلین و رییس اين مرکز تحقیقی تکنالوژی معلوماتی گفت که این مرکز، زمینه را برای تحقیقات علمی در عرصه تکنالوژی معلوماتی و نوآوری استادان و محصلان فراهم می­سازد.
به گفته وی، این مرکز همچنان در عرصه آموزش­ مهارت­های جدید تکنالوژی معلوماتی و خدمات شبکه سازی در برگیرنده انواع سخت افزارها، نرم افزارها و زیرساخت­های تکنالوژی معلوماتی، در وزارت تحصیلات عالی برای استادان و محصلان فعالیت می­نماید.
مارکوس پوتزل (Markus Potzel ) سفیر آلمان مقیم کابل گفت که از طریق این مرکز مهم، مفکوره های تکنالوژی معلوماتی بسیج می­شوند و دوباره در سراسر کشور پخش می­گردند.
موصوف افزود که مرکز تحقیقی تکنالوژی معلوماتی، یک پل بین دانشمندان و عموم مردم خواهد بود.(پژواک)