صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پاکستان: از طالبان افغان برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح دعوت کردیم

پاکستان: از طالبان افغان برای شرکت  در گفت‌وگوهای صلح دعوت کردیم

وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که این کشور با همه شاخه‌های طالبان افغان و دیگر گروه‌های مسلح مخالف دولت افغانستان تماس گرفته تا آنها را به شرکت در گفت‌وگوهای مستقیم صلح افغانستان ترغیب کند.
به گزارش خبرگزاری دولتی آسوشیتد پرس پاکستان (APP )، محمد نفیس ذکریا، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور، روز پنجشنبه، ٢٥ فبروری، در یک نشست خبری در اسلام‌آباد گفت که از همه شاخه‌های طالبان دعوت شده تا "نماینده‌های باصلاحیت خود" را برای شرکت در نخستین دور گفت‌وگوهای مستقیم صلح افغانستان به اسلام‌آباد، محل تعیین شده برای این مذاکرات، بفرستند.
روز سه‌شنبه گذشته، نمایندگان کشورهای عضو گروه هماهنگی چهارجانبه برای روند صلح افغانستان، در پایان چهارمین نشست خود در کابل، هفته اول ماه مارچ را به عنوان زمان برگزاری گفت‌وگوهای مستقیم میان دولت افغانستان و نمایندگان طالبان تعیین کردند.
افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین اعضای گروه هماهنگی چهارجانبه هستند.
ریاست جمهوری افغانستان نیز روز چهارشنبه با انتشار خبرنامه‌ای از گروه‌های طالبان و سایر گروه‌های مسلح مخالف خواست تا "جنگ و خشونت را ترک کرده، کشتار مردم بی‌گناه را متوقف سازند، به ویرانی کشور مبادرت نورزند و به گفت‌وگوهای مستقیم صلح که قرار است در اواسط ماه‌ حوت در شهر اسلام آباد برگزار شود، بپیوندند."
دولت افغانستان تاکید کرده که تا زمان کاهش کامل خشونت، همچنان از دستاوردها و امنیت مردم خود با قاطعیت در مقابل آنانی‌که جنگ را ادامه می‌دهند، دفاع خواهد کرد.
گروه طالبان تا به حال در مورد شرکت یا عدم شرکت نمایندگانش در مذاکرات هفته آینده ابراز نظر رسمی نکرده است. با این حال نعیم وردک، یکی از اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر، روز چهارشنبه به بی‌بی‌سی گفت که این گروه "از آنچه که در کابل اتفاق افتاده، بی‌خبر" است.
اما حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار که در کنار گروه طالبان و شبکه حقانی از اصلی‌ترین گروه‌های مسلح مخالف دولت افغانستان به حساب می‌آید از این دعوت استقبال کرده است.
غیرت بهیر، سخنگوی این گروه به بی‌بی‌سی گفت که آنها "همواره حامی و طرفدار مذاکرات صلح بوده‌اند." (بی بی سی)