صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مذاکرات حزب اسلامی و دولت هفته آینده از سر گرفته می‌شود

مذاکرات حزب اسلامی و دولت هفته آینده از سر گرفته می‌شود

همایون جریر، داماد گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی و مشاور اشرف غنی، رئیس جمهوری گفته که گفت‌وگو بین این حزب و دولت، راه را برای مذاکرات سایر گروه‌های شورشی و دولت باز خواهد کرد.
در اعلامیه‌ای که روز پنج شنبه شورای عالی صلح صادر کرد، نام آقای جریر در کنار نام‌ دو عضو دیگر حزب اسلامی، محمدامین کریم و عبدالقدوس صافی، به عنوان نماینده این حزب ذکر شده بود که با سید احمد گیلانی، رئیس و کریم خلیلی، معاون ارشد و سایر اعضای این شورا گفت‌وگو کردند.
آقای جریر در مصاحبه با بی‌بی‌سی با تاکید بر این که به عنوان مشاور رئیس جمهوری و مشاور شورای عالی صلح در مذاکرات شرکت داشته، گفت که مذاکرات روز پنج شنبه "با روحیه بسیار مثبت" آغاز شد.
او گفت: "حزب اسلامی مثل طالبان یکی از گروه‌های مخالف مسلح بود که فعلا آمادگی‌اش را اعلام کرده برای آغاز تفاهم و مذاکره با دولت. این امر قطعا موثر است و بر [مواضع] گروه‌های خرد و بزرگ دیگری که فعلا علیه دولت در جبهه جنگ نظامی هستند، تاثیر خواهد گذاشت."
مشاور اشرف غنی گفت که درخواست‌هایی که نمایندگان حزب اسلامی مطرح کرده‌اند، "قابل بحث" هستند، اما چندان "دشوار نیستند."
او جزئیات این درخواست‌ها را فاش نکرد، اما گفت که این مذاکرات در پی چند دور گفت‌وگو "به نتیجه مثبتی منتهی خواهد شد".
آقای جریر افزود که تفاوت مذاکرات اخیر نمایندگان حزب اسلامی با مذاکرات گذشته این گروه با دولت در آن است که این حزب اخیرا به صورت رسمی برای آغاز گفت‌وگوی صلح با دولت ابراز تمایل کرده و نمایندگان آن هم از صلاحیت لازم گفت‌وگو برخوردارند.
نمایندگان حزب اسلامی در زمان ریاست جمهوری حامد کرزی هم بارها به کابل سفر و با مقام‌های دولتی گفت‌وگو کردند، اما به نتیجه چندانی دست نیافتند.
آقای جریر گفت که در حال حاضر نمایندگان حزب اسلامی "مهمان" شورای عالی صلح هستند و گفت‌وگوهای آن‌ها با دولت هفته آینده از سر گرفته خواهد شد.
حزب اسلامی از گروه‌های شورشی است که در حال جنگ مسلحانه با دولت است، اما در مقایسه با گروه طالبان فعالیت محدودی دارد. بیشتر اعضای این حزب سال‌ها پیش به دولت پیوسته و در عرصه سیاسی فعالند و دارای سمت‌های مهم دولتی هستند.(بی بی سی)