صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنی: تهدید القاعده فراموش نشود

غنی: تهدید القاعده فراموش نشود

محمد اشرف غني رئيس جمهور افغانستان روز دوشنبه در نشست بورد مشترک نظارت و هماهنگي که در آن نمايندگان کشورهاي کمک کننده حضور داشتند از چالش‌ها و دست آوردهاي حکومت سخن گفت.
حکومت افغانستان و نمايندگان کشورها و نهادهاي کمک کننده جلسه بورد هماهنگي و نظارت را برگزار کردند. اين بورد مسووليت دارد تا از مصرف شفاف کمک‌هاي جهاني در افغانستان نظارت کند.
مقام‌هاي حکومت افغانستان بايد در کنفرانس‌هاي وارسا و بروکسل از پيشرفت‌ها و موفقيتهاي حکومت داري به کشورهاي کمک کننده گزارش دهد. اين در حاليست که تهديدهاي امنيتي بيشتر شده، فقر گسترش يافته و مبارزه با فساد اداري نيز موفقيت چنداني در پي نداشته است.
رئيس جمهور افغانستان گفت سال گذشته گروههاي مخالف مسلح دولت هفت بار تلاش کردند تا حکومت افغانستان را سقوط دهند ولي در اين هدف ناکام شدند: «در عرصه امنيتي ما با چه وضعيتي روبرو هستيم؟ در هفت مرحله تلاش کردند تا حکومت را با سقوط مواجه کنند. آنها از همه تلاش خود استفاده کردند ولي دولت افغانستان در جاي خود ايستاد است.»
اشرف غني افزود که افغانستان در يک سال گذشته براي بقاي خود در جنگ با تروريسم، بهاي سنگيني را پرداخت اما براي جهان ثابت کرد که افغانها اراده قاطع دارند و ميخواهند از نظام، مردم و کشورشان دفاع کنند.
رئيس جمهور افغانستان در اين نشست گفت در حالي که جهان به داعش به عنوان خطر جدي مينگرد، تهديد ناشي از فعاليت دوباره القاعده نبايد فراموش شود. او گفت ممکن است القاعده يک بار ديگر جهان را غافلگير کند.
افزايش فقر
پس از خروج نيروهاي بينالمللي، افغانستان با چالش فقر رو برو است. اقتصاد اين کشور که متکي به کمکهاي جهاني است،که با خروج نيروهاي بين المللي به شدت صدمه ديده است. مقام هاي حکومتي گفتند که با خروج نيروهاي بينالمللي 40 درصد از منابع عايداتي نيز از افغانستان خارج شده است.
رئيس جمهور افغانستان گفت: «فقر افزايش يافته است چنانچه متاسفانه اين پديده از 46 فيصد در سال 2013 به 49 فيصد در سال 2014 افزايش يافته و بيکاريهاي پنهان بيشتر شده است.»
فساد همچنان ادامه دارد
يکي از خواستهاي اصلي جامعه جهاني براي تداوم کمکها، مبارزه آشکار و موثر با فساد اداري است. رئيس جمهور غني در روزهاي نخست کارش مبارزه جدي با فساد را آغاز کرد، ولي اين جديت نيز نتوانست از فساد در افغانستان بکاهد.
رئيس جمهور غني گفت: «اول مهم اين است که ما مشکل را شناسايي کنيم. مشکل فساد است. فساد به اين معنا که نهادها، سياست، اقتصاد و امنيت را تحت کنترول خود در ميآورد. مشکل اگر سادهتر گفته شود اين است که در برابر دولت دارياي که مردم آن را ميخواهد، مقاومت ميشود.»
افزايش عوايد
حکومت افغانستان تاکيد کرد که توانسته است در يک سال گذشته عوايد دولت را 22 فيصد بلند ببرد و اين افزايش عوايد بالاتر از معياري است که صندوق بينالمللي پول براي افغانستان تعيين کرده است.
رئيس جمهور غني گفت حکومت وحدت ملي با بودجه ناچيزي به کار آغاز کرد ولي توانست کمکهاي جديد جهاني را جلب کند. آقاي غني گفت به دليل هماهنگي بين پارلمان و حکومت، امسال بودجه در اول سال تصويب شده و حکومت با مشکل عدم تصويب بودجه مواجه نيست.
اصلاحات در قضا
فساد در قضاي افغانستان يکي از نگرانيهاي جدي است. در سالهاي اخير بارها گزارشهايي نشر شد که نشان ميداد مردم به جاي مراجعه به نهادهاي قضايي رسمي، براي حل قضاياي حقوق به طالبان مراجعه ميکنند.
اما رئيس جمهور غني گفت اصلاحاتي در اين عرصه نيز به وجود آمده است. او افزود که سرعت در قضاوت بخشي از اصلاحات در قوه قضاييه است. رئيس جمهور افغانستان گفت که سرعت قضاوت در نهادهاي قضايي 75 درصد بيشتر شده است.
يوناما يا دفتر نمايندگي سياسي سازمان ملل متحد نيز به اين باور است که افغانستان با چالشهاي زيادي مواجه است و اين کشور همچنان به کمکهاي جهاني نياز دارد.
نيکولاس هيسم نماينده خاص سرمنشي سازمان ملل متحد در اين نشست گفت: «همين اکنون که ما اينجا نشستهايم، رشد اقتصادي بطي است و ميزان بيکاري بسيار بلند است. ايجاد فرصتهاي شغلي کوتاه مدت لازم است اما براي جبران عدم اعتماد، بسنده نيست.»
اين مقام ملل متحد گفت فساد هنوزهم بزرگترين مشکل افغانستان است زيرا فساد است که همه نظام را با چالش مواجه کرده و همه مردم از آن متاثر ميشوند. (دويچه وله)