صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بیش از صد دختر دانش‌آموز در فراه مسموم شدند

بیش از صد دختر دانش‌آموز در فراه مسموم شدند

مقام‌های محلی در فراه در غرب افغانستان از مسموم شدن بیش از ۱۰۰ دختر در یکی از مکاتب دخترانه در مرکز این ولایت خبر داده‌اند.
در خبرنامه‌ا ‎ی که از سوی دفتر والی فراه منتشر شده، آمده که ۱۰۴ دختر به علت استنشاق گازی که نوعیت آن شناخته نشده، مسموم و به شفاخانه شهر فراه، مرکز این ولایت، منتقل شده‌اند.
مسئولان شفاخانه فراه می‌گویند وضعیت سلامت هیچ یک از این دانش‌آموزان نگران‌کننده نیست.
این نخستین بار است که خبر مسمومیت دسته‌جمعی دختران در فراه منتشر می‌شود.
این در حالی است که سال گذشته صدها تن از دختران در مکاتب متعدد در هرات و برخی ولایت‌های دیگر در مرکز و شمال افغانستان با چنین وضعیتی مواجه شدند.
اما برخی منابع دولتی پس از تحقیقات مفصل اعلام کردند که احتمالا این وضعیت ناشی از یک سوء قصد نه بلکه تلقین گروهی یا هیستری است.
اما در مواردی مقام‌های دولتی گروه طالبان را مسئول مسمومیت دختران معرفی کرده‌اند و در مواردی از بازداشت برخی اعضای این گروه به همین اتهام خبر داده اند.
این گروه مخالف آموزش دختران است و در زمان حاکمیت خود آموزش آنها را ممنوع کرده بودند.
گروه طالبان اما در پی مسموم شدن ده‌ها دختر در تخار،  اعلام کرد که این گروه مسئول مسمومیت دختران دانش آموز نیست، ولی یک عضو وقت شورای ولایتی تخار طالبان را مسئول این مسمومیت‌ها دانست.
سال پیش دست کم در یک مورد فاروق وردک وزیر وقت معارف استنشاق بوی کود حیوانی را دلیل مسمومیت دختران دانست.
این نوع مسمومیت‌های گروهی دختران دانش‌آموز معمولا در مناطقی به ثبت رسیده که حمایت از آموزش دختران در میان مردم گسترده است، مانند  غزنی،  بامیان، پروان،  کاپیسا،  کابل،  هرات،  تخار و برخی دیگر از ولایت‌های شمالی. (بی بی سی)