صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتاق تجارت و صنایع خواهان تجدید نظر در افزایش قیمت صرفیۀ برق شد

اتاق تجارت و صنایع خواهان تجدید نظر در افزایش قیمت صرفیۀ برق شد

اتاق تجارت و صنايع افغانستان، از افزايش قيمت صرفيۀ برق انتقاد کرد؛ اما تصويب طرزالعمل تعرفه حمايوى صنايع داخلى را اقدام خوب در جهت رشد صنعت در کشور خواند.
شرکت برشنا ديروز اعلام کرد که به دنبال پايين آمدن ارزش افغانى در برابر دالر، قیمت برق را در کابل و ١٣ولايت ديگر که در آن، از برق وارداتى استفاده مى شود، ٢٥ درصد افزايش داده است.
منبع خاطرنشان کرد که اين افزودى، از ماه حمل سال روان قابل اجرا است.
اما خانجان الکوزى معاون اول اتاق تجارت و صنايع افغانستان، در نشست خبرى مشترک با نمايندگان سکتور خصوصى در اين مورد گفت: «یک تصمیم عملى نيست، شهروندان و سرمايه گذاران توانايى پرداخت آن را ندارند، ما از شرکت برشنا مىخواهيم که دراين قسمت تجديد نظرکند.»
موصوف بدون ارايه جزييات گفت که بايد شرکت برشنا، راه هاى ديگرى را براى افزايش عوايد خود جستجو کند.
شيرباز کمين زاده رييس اتحاديه صنعت کاران افغانستان نيز از حکومت خواست که در مورد افزايش صرفيه برق تجديد نظرنمايد؛ زيرا مردم عام و صنعت کاران نمى تواند با اين افزايش پول صرفيه برق را تحويل کنند. 
طرزالعمل حمايوى 
خانجان الکوزى گفت اين طرزالعمل در ١٣ ماده از سوى وزارت ماليه، اتاق تجارت و صنايع و اتحاديه صنعت کاران افغانستان تهيه شده و روز یکشنبه از سوى شوراى عالى اقتصادى به رياست رييس جمهور، تصويب شد.
وى افزود که بر اساس اين طرزالعمل، محصول مواد خام وارداتى از بيش از ده درصد به يک درصد کاهش يافته و محصول بالاى ماشينرى فابريکه ها به صفر رسيده است.
همچنان موصوف گفت که محصول برخى مواد خام ديگر چون بوره، کاغذ وغيره که براى توليد مواد خام استفاده مىشود، به دو ونيم درصد کاهش داده شده است.
الکوزى واضح نساخت که پيش از اين محصول ماشينرى فابريکه ها و مواد يادشده که اکنون محصول آن، دو ونيم درصد شده است، چند بود.
به گفته او در تاريخ افغانستان، اولين بار است که همچو يک طرزالعمل موثر براى حمايت از فابريکه هاى داخلى، جلوگيرى از فرار سرمايه، رشد توليدات داخلى، کاهش واردات، افزايش واردات وغيره تصويب مى شود.
موصوف افزود: «اگر براى رشد صنعت و حمايت صنعت کاران، گام هاى عملى برداشته نشود، اقتصاد افغانستان بهتر نخواهد شد و دامن جنگ از اين کشور برچيده نمىشود.»
همچنان الکوزى، از حکومت خواست که در جهت تامين امنيت سکتور خصوصى، جدى تر از قبل اقدام کند؛ زيرا در اين اواخر اختطاف و سرقت ها در کشور افزايش يافته است.
همچنان شيرباز کمين زاده رييس اتحاديه صنعت کاران افغانستان، از تصويب طرزالعمل يادشده اظهار خشنودى نموده افزود: «ما صنعت کاران از حکومت سپاسگزارى مى کنيم، در اين چهارده سال اين طور اقدام نشده بود که حکومت جديد، اين طور يک اقدام را به جرئت تمام نمود.»
وى افزود که با تطبيق اين طرزالعمل، تحول بزرگ در جهت رشد صنعت در افغانستان رونما خواهد شد. (پژواک)