صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت: در مطابقت به پيشنهاد کميسيون موظف در تعديل و پيشبرد پروژۀ توتا اقدام خواهدشد

حکومت: در مطابقت به پيشنهاد کميسيون موظف در تعديل و پيشبرد پروژۀ توتا اقدام خواهدشد

در پى تظاهرات گسترده در شهرکابل، رياست جمهورى اعلام کرد که حکومت در مطابقت به پيشنهاد کميسيون ملی بررسی خط برق توتاپ، در تعديل و پيشبرد اين پروژه اقدام خواهدکرد.
در اعلاميه دفتر مطبوعاتی رياست جمهوری که دیروز به آژانس خبری پژواک مواصلت نموده، گفته شده که برگزاری گردهمايی ها و تظاهرات مسالمت آميز در مطابقت با قانون، از حقوق مسلم و اساسی شهروندان کشور می باشد و حکومت به منظور تامين بهتر تظاهرات مردم کشور، تدابير همه جانبه را اتخاذ کرده است.
منبع گفته است که حکومت وحدت ملی، با احترام به مطالبات و نظريات مردم، و با درنظرداشت اصل بررسی مسلکی و مشوره در راستای عملی نمودن توسعۀ متوازن و رشد اقتصادی، اقدام های ذيل را در خصوص تأمين برق ولايت باميان انجام داده است.
۱-  تغيير مسيرانتقال برق از مسير باميان به سالنگ در کابينه حکومت قبل برمی گردد؛ اما حکومت وحدت ملی به منظور تامين برق ولايت باميان،  پروژۀ برق ۵۰۰ کيلوولت نهايی شده در سال ۲۰۱۳ را برای مدت شش ماه به تعويق انداخت. در اين مدت، کميتۀ موظف شده بود تا تمامی امکانات را غرض تأمين برق ولايت باميان و دريافت منابع آن جستجو و روی دست گيرد.
در نتيجه، حکومت وحدت ملی، منابع مالی برای انتقال برق ولايت باميان را تامين وقبل ا ز زمان تعيين شده و بيشتر از تقاضای موجود تامين کند (باميان ۳۰ ميگاوات برق ضرورت دارد که تا سال ۲۰۲۳ تامين می شد ولی به اساس طرح جديد، ۳۰۰ ميگاوات برق تا سال ۲۰۱۸ برای باميان فراهم خواهد شد.)
 ۲- از دو هفته به اين طرف، دولت تمام تلاش های خود را غرض بحث، تبادل نظر وشنيدن نظريات معترضان انجام داده و تلاش کرده است تا از هر راه ممکن برای رفع مشکل پيش آمده، راه حل به گونه يى پيدا شود که منابع تمويل پروژه حفظ و انتقال برق دچار رکود نشود و مهمتر از همه برق برای ولايت باميان تأمين گردد. در همين راستا اقداماتی مشخص ذيل، از جانب حکومت صورت گرفته است:
الف - در سطح رهبری حکومت وحدت ملی گفتگوهای مشترک با رهبران احزاب سياسی، بزرگان و معترضان صورت گرفته است. هدف اصلی پيداکردن راه حل، از طريق گفتگوها و مشوره بوده است.
ب - حکومت چند بار با فرستادن هيئت باصلاحيت، به محل تجمع معترضان تلاش کرد تا راه را برای گفتگوهای سازنده و مثبت باز نمايند. در همين راستا حکومت طی مکتوب رسمی، از معترضان دعوت به عمل آورد تا با حضور در ارگ روی موضوع انتقال برق گفتگو شود. همچنان تماس های متعدد از سوی رهبران حکومت وحدت ملی با رهبران سياسی، معترضان و بزرگان صورت گرفت تا از راه گفتگو اين مشکل حل شود. دعوتنامۀ حکومت برای معترضان نظر به خواست آنان باز بود و برای هر تعداد نماينده امکان حضور در ارگ وجود داشت. وحتى رييس جمهور به اين منظور سفر خود را به تاجکستان به تعويق انداخت.
ج - رياست جمهوری در دو هفتۀ گذشته، چهار بار آمادگی برای پذيرايی از نمايندگان معترضان را گرفت، با آنکه هيچ محدوديتی در باره تعداد اشتراک کنندگان وجود نداشت؛ اما معترضان اين تقاضا را رد کردند.
د - حکومت وحدت ملی در آخرين اقدام، تصميم به صدور حکمی در رابطه به ايجاد کميسيون ملی بررسی مسير انتقال لين برق گرفت. اين کميسيون با در نظرداشت ديدگاه و نظريات رهبران معترضان صورت گرفته و بنابرخواست معترضان ترکيب اعضای کميسيون معرفی و فعاليت های اجرايی و تدارکاتی پروژه نيز به حالت تعليق قرار گرفت.
اين کميسيون، از صلاحيت ويژه برای بررسی تمام اسناد چهار سال گذشته برخوردار بوده، و در مطابقت به پيشنهاد کميسيون، حکومت در تعديل و پيشبرد اين پروژه اقدام خواهد کرد.
دراين اعلاميه گفته شده که حکومت به منظور تامين بهتر تظاهرات تدابير همه جانبه را اتخاذ کرده است. انتظار می رود که شهروندان نيز با نيروهای امنيتی همکاری نموده تا تظاهرات به شکل مسالمت آميز صورت گرفته و خاتمه يابد. (پژواک)