صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله عبدالله: حاضرم با حکمتیار روی یک سفره غذا بخورم

عبدالله عبدالله: حاضرم با حکمتیار روی یک سفره غذا بخورم

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان می‌گوید حاضر است، برای منافع ملی افغانستان با گلبدین حکمتیار رهبر گروه شورشیان حزب اسلامی، روی یک سفره غذا بخورد.
دولت افغانستان نزدیک شده که با حکمتیار به توافق برسد.
دولت افغانستان چند روز پیش با تایید ادامه روند گفت‌وگو میان نمایندگان دولت و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار اعلام کرد که مردم افغانستان قبل از امضا هر تفاهم صلح از جزییات آن مطلع خواهند شد.
آقای عبدالله که در سفری رسمی در چین به سر می برد به بی‌بی‌سی فارسی مصاحبه اختصاصی داده است.
هارون نجفی زاده در آغاز گفت‌وگو از او پرسیده که دوستان نزدیکش به ویژه حزبی که از آدرس آن در انتخابات حضور داشت، از بازگشت اقای حکمتیار نگران هستند، پاسخ شما برای رفع نگرانی‌های دوستان تان و مردم چیست؟
او گفته است که هر قدمی که به کاهش تشنج و تنش در افغانستان کمک کند، به صورت کل استقبال می‌شود.
آقای عبدالله می‌گوید: "مشکل این که آقای حکمتیار با کی کم و با کی زیاد مشکل داشته، شاید اشاره تان به سال‌های دولت اسلامی باشد، بعد زمان طالبان و مقاومت در برابر آنها را داریم و بعد پانزده سال گذشته و بعد انتخابات گذشته را داریم که در آن من حمایت حزب اسلامی را که رهبری‌اش را آقای ارغندیوال دارد، داشتم. از آن لحاظ و در آن محتوا اوضاع تغییر کرده است. اما اگر هدفتان در رابطه به جریان و بحثی که شورای عالی صلح دارد و دولت در آن دخیل است، باشد، آن بحثی است که آغاز شده و اگر به نتایج مثبت برسد همه مردم افغانستان از آن استقبال می‌کنند."
او می‌گوید که در گذشته زمانی که آقای حکمتیار به دولت اسلامی افغانستان پیوسته بود، فرصتی برای خوردن غذا در یک سفره با او نداشته است، اما اگر این فرصت پیش بیاید، چیز بدی نیست.
رئیس اجرایی افغانستان تاکید می‌کند زمانی که منافع کشور مطرح باشد، منافع شخصی جلو راه منافع کلان را نمی گیرد.
او تایید می کند که پیوستن آقای حکمتیار به صلح، تاثیری که تمام وضعیت را در این کشور دگرگون بسازد، نخواهد داشت اما امیدوار است که کسانی دیگر و گروه های دیگر از او بیاموزند و ترجیح بدهند که وارد گفت‌وگوهای صلح شوند.
آقای عبدالله که اکنون در چین به سر می‌برد می‌گوید که چین به حیث یک کشور مهم در منطقه تاثیر و نفوذ خوبی بر پاکستان دارد و می‌تواند در تشویق و قانع ساختن پاکستان برای وادار ساختن طالبان به گفت‌وگو نقش موثر داشته باشد.
او همچنین می‌گوید که اگر طالبان وارد گفت‌وگو نشوند، در مورد تصامیم بعدی نیز چین می‌تواند تاثیر گذار باشد.
به گفته وی، بحث در مورد این موضوع یکی از موضوعات گفت‌وگوی او با مقامات چینی بوده است.
او یکبار دیگر تاکید دارد که واقعیت اکنون این است که سران طالبان هنوز در پاکستان هستند و هیچ فشاری را احساس نمی‌کنند.
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که محمد نفیس ذکریا، یک سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، دوشنبه ۱۶ می (۲۸ ثور) خبر داد که  مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان، با حضور پاکستان، آمریکا و چین، مجددا در شهر اسلام آباد پایتخت این کشور به جریان خواهد افتاد. (بی بی سی)

.