صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مسودۀ موازين اخلاقى ژورناليزم در افغانستان تصويب شد

مسودۀ موازين اخلاقى ژورناليزم در افغانستان تصويب شد

رييس جمهور کشور، تصویب مسودۀ "موازين اخلاقى ژورناليزم" را گام بلند به سمت مسووليت پذيرى خوانده می‌گوید که حکومت، گزارش هاى تحقيقى رسانه ها را با دقت تمام دنبال میکند و محتواى آن را در نهاد جديد مبارزه با فساد مورد بررسى قرار مىدهد.
به منظور تصويب اين مسوده، دیروز نشستى تحت نام «نشست ملى تصويب موازين اخلاقى ژورناليزم»، به اشتراک صدها تن از خبرنگاران و مسوولان رسانه ها از سراسر کشور، در مرکز رسانه هاى حکومت در کابل تدوير يافت.
صفى الله ځير عضو فدراسيون ژورنالیستان افغانستان در مراسم افتتاح اين نشست گفت که  طى حدود سه سال اخير، روى مسودۀ يادشده کار شده و طى نشست هاى جداگانه به سطح زون ها از خبرنگاران دراين مورد نظرخواهى صورت گرفته است.
به گفته او در نشست دیروز، براى آخرين بار در مورد نظرخواهى صورت گرفت و اين مسوده، عصر دیروز به تصويب رسيد.
وى افزود که بيطرفى، توازن، صحت، دقت، منافع عامه و رعايت قوانين کشور، از موازين اخلاقى ژورناليزم است که در شمار زيادى کشورها، رسانه ها به اساس آن فعاليت هاى شان را پيش مىبرند.
در نشست دیروز، پيام محمد اشرف غنى رييس جمهورکشور، توسط شاه حسين مرتضوى معاون سخنگوى رييس جمهور به خوانش گرفته شد.
در پيام آمده است: «تلاش شما مسوولان نهاد هاى خبرنگارى در راستاى تصويب اصول موازين اخلاقى، از يک سو بر فرهنگ اخلاق مدارى در حوزه رسانه ها کمک مىکند و از طرف ديگر، رسانه ها را در برابر آسيب هاى احتمالى بيمه کرده و مصوون مىسازد؛ اکنون با گذشت ١٥ سال وقت آن رسيده است که راه رفته را مرور و آسيب پذيرى ها، مشکلات و نواقص خود را بررسى نماييم .»
در پيام آمده است که تصويب موازين اخلاقى ژورناليزم، کمک مىکند تا رسانه هاى کشور يک گام بلند به سمت مسووليت پذيرى بردارند.
رييس جمهورغنى گفته است: «ما امروز از فصل تک صدايى عبور نموده و به جامعه چند صدايى تبديل شده ايم؛ تکثر ديدگاه ها که از آدرس رسانه هاى جمعى مطرح مى گردد، نشانه اى از بالندگى و پويايى جامعه ما را دارد .»
موصوف گفته است حکومت افتخار دارد که برخلاف کشورهاى منطقه، هيچ زندانى خبرنگار را در زندان هاى کشور ندارد.
در پيام آمده  است که  رسانه هاى کشور در طول سال هاى اخير، تبديل به ظرفيت بزرگ براى اطلاع رسانى و نظارت از کار حکومت شده، آواز مردم از طريق رسانه ها به حکومت رسانيده مى شود و پيام دولت نيز از همين طريق به مردم و دنيا منتقل مىگردد.
غنى گفته است که حکومت، محتواى گزارش هاى تحقيقى رسانه ها را با دقت تمام دنبال خواهد کرد و اين گزارش ها در نهاد جديد مبارزه با فساد مورد بررسى قرارخواهد گرفت.
رييس جمهور، درپيامش از رسانه ها خواسته است که به کيفيت محتواى توليدات خود بيشتر توجه داشته باشند و در توليدات خود پيام مثبت را براى مردم کشور برنامه ريزى و ارايه نمايند.
به گفته او رسانه ها با  پيام هاى مثبت مىتوانند در جامعه و زندگى مردم نقش مثبت بازى نمايند.
غنى گفته است که  مخاطب شناسى، بايد يکى از مهمترين اصول رسانه هاى کشور در برنامه ريزى ها و توليدات شان باشد تا واضح گردد که برنامه ها در کدام محيط براى چه مخاطبانى تهيه مىشود و پيام و تاثيرات اين برنامه ها چه مىتواند باشد.
وى در پيامش، يک بار ديگر از رسانه ها و کار خبرنگارى در کشور اعلام حمايت کرده است .
همچنان سيده مژگان مصطفوى معين نشراتى وزارت اطلاعات و فرهنگ نيز تهيه موازين اخلاقى ژورناليزم را دستارود بزرگ در عرصه خبرنگارى در کشور خواند. (پژواک)