صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بیش از پنج هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب در انتظار معالجه می باشند

بیش از پنج هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب در انتظار معالجه می باشند

ریاست هلال احمر می‌گوید که در شش سال گذشته، حدود پنج هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب در کشور تداوی شده‌اند؛ اما هنوزهم بیش از پنج هزار کودک دیگر مبتلا به این بیماری در انتظار معالجه می‌باشند.
میرام صداقت سخنگوی جمعیت هلال احمر، به آژانس خبری پژواک گفت از آغاز برنامه معالجه کودکان بیمار مبتلا به سوراخ قلب در سال ۱۳۸۹، تا کنون بیش از ۱۰ هزار کودک مبتلا به این بیماری در این اداره تشخیص و ثبت نام شده‌اند.
وی افزود که از این تعداد، پنج هزار تن با هزینه جمعیت هلال احمر، به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفته اند و اکثر آن‌ها به بیرون از کشور به ویژه هندوستان انتقال گردیده و در شفاخانه‌های این کشور معالجه شده اند.
صداقت افزود: «روزانه بین ۳ تا ۴ طفل به جمعیت هلال احمر مراجعه می‌کنند که مطابق با برنامه، سالانه یک هزار تن را برای معالجه می‌پذیریم؛ اما گاهی اوقات به دلیل محدودیت بودجه؛ امکانات و ظرفیت شفاخانه‌ها، این رقم به ۹۰۰ تا ۸۵۰ تن کاهش می‌یابد. «
سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: «سالانه حدود سه میلیون دالر که یک میلیون آن از سوی دولت و دو میلیون دیگر آن از منابع داخلی هلال احمر از جمله" تکت ایثار" تامین می شود، برای پرداخت هزینه این مریضان استفاده می شود.»
بر پایه معلومات میرام صداقت، بیشترین کودکان مبتلا به این بیماری، زیرسن ۱۲ سال می‌باشند و به طور میانگین هزینه درمان هر کدام از آن‌ها در صورتی که مرض شان پیشرفته نباشد، دو و نیم هزار دالر می‌شود؛ اما اگر بیماری جدی باشد، در خارج از کشور تحت تداوی قرار می‌گیرند که حدود چهار هزار دالر هزینه بر می‌دارد.
قمرالدین صدیقی مشاور امور معالجوی وزارت صحت عامه، ضمن تایید این آمار گفت: » در تشخیص سوراخ قلب در داخل کشور مشکل نداریم؛ اما جراحی آن در تعداد کمی از شفاخانه‌ها، از جمله شفاخانه فرانسوی‌ها، و شفاخانه امیری صورت می‌گیرد و به زودی این تسهیلات در شفاخانه آریانا در کابل نیز فراهم خواهد شد. «
به گفته وی، وزارت صحت عامه در زمینه تامین مالی هزینه تداوی این بیماران نقش ندارد؛ اما در راستای آگاهی دهی به مردم در این راستا کار می‌کند.
داکتر محمد اسلم الکوزی، مسوول بخش قلبی شفاخانه صحت طفل در کابل، به پژواک گفت که به باور وی بیماری سوراخ قلب کودکان درکشور رو به افزایش نیست؛ اما به دلیل آگاهی بیشتر مردم و افزایش تسهیلات تشخیصی، تعداد زیاد افراد مبتلا تشخیص شده‌اند.
وی افزود: » سوراخ قلب یک نوع مرض ولادی است که در بطن مادر شکل می‌گیرد و جلوگیری از این مرض امکان ندارد؛ اما در نظر گرفتن برخی موارد از سوی مادران باعث کاهش امکان ابتلا به این مرض در جنین می‌شود. «
مسوول بخش قلبی شفاخانه صحت طفل گفت: «مادران در ما‌ه‌ها و هفته‌های نخست بارداری، باید از دواهای غیر ضروری و خودسرانه استفاده نکنند و تلاش کنند بدن شان التهابی نشود تا احتمال مصاب جنین به امراض مختلف از جمله سوراخ قلب کاهش یابد.»
داکتر محمد اسلم خاطر نشان کرد که ۳۰ تا ۴۰ درصد کودکان مبتلا به سوراخ قلب، در‌‌ همان شش ماه نخست تولد، به صورت عادی بهبود می‌یابند؛ اما آن عده که دچار مشکل جدی تری هستند باید با مصرف دوا و یا جراحی تحت معالجه قرار بگیرند. (پژواک)