صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بيش از پنجاه درصد عوايد شاروالى ها ضايع مى شود

بيش از پنجاه درصد عوايد شاروالى ها ضايع مى شود

کميتۀ مشترک و مستقل نظارت و ارزيابى عليه فساد ادارى (MEC) مى گويد که در افغانستان، بيش از ٥٠ درصد عوايد شاروالى ها جمع آورى نمى شود.
محمد نسيم اکبر رييس اجرايى ادارۀ متذکره، دیروز درکابل به خبرنگاران گفت که اين اداره، از برج سرطان سال گذشته الى حمل سال جارى، در مورد عوايد شاروالى ها يک تحقيق انجام داده است.
نامبرده در مورد علل ضياع  پنجاه درصد عوايد گفت که تحقيق متذکره نشان مى دهد که سيستم شفاف در جمع آورى شاروالى هاى افغانستان وجود ندارد، مقررات و قوانين شاروالى سابقه است و با قانون جديد درتضاد قرار دارد، و شاروال ها به عوض اينکه مطابق قانون از طريق انتخابات تعيين شوند، بر اساس "اسهام سياسى" توظيف مى شوند.
بر بنياد اظهارات وى، در افغانستان ٦٢ درصد شاروال ها تا صنف دوازدهم يا پايين تر از آن، درجۀ تحصيلى دارند و بدون در نظرداشت شرايط در کرسى هاى متذکره گماشته مى شوند.
در خبرنامه ادارۀ متذکره آمده است: "عدم شايسته سالارى و بى کفايتى شاروال ها، نه تنها روند جمع آورى عوايد و عرضۀ خدمات شهرى را متاثر نموده، بلکه درعرصۀ جمع آورى عوايد و مصرف بودجه، زمينۀ فساد گسترده را فراهم کرده است."
تحقيق متذکره نشان مى دهد که براى سال ١٣٩٢ بدون کابل، ميزان عوايد شاروالى هاى ولايات ديگر بيشتر از پنج ميليارد و ٥٣ ميليون افغانى پلان شده بود؛ اما در سال يادشده، اضافه تر از دو ميليارد و ٢٨١ ميليون افغانى عوايد جمع آورى شده بود.
همچنان بر بنياد اين تحقيق، عوايد شاروالى کابل براى سال ١٣٩٣ اضافه تر از سه و نيم ميليارد افغانى پلان شده بود؛ اما بيشتر از دو ميليارد و ٨٨٠ ميليون افغانى به دست آمده بود.
منبع نگاشته است که اگر همه منابع شاروالى ها که رقم شان به ٢٠٠ منبع بالغ مى شود، عوايد آن به گونۀ درست جمع آورى شود، ميزان کنونى عوايد شاروالى ها، اضافه تر از پنجاه درصد بلند خواهد رفت.
در خبرنامه آمده است که تقابل کارى و مسووليت ها ميان شاروالى کابل و وزارت انکشاف شهرى، عدم هماهنگى ميان ادارت ذيربط و دخالت هاى سياسى در امور شاروالى ها سبب شده تا شهروندان، سکتورخصوصى، اکثر ادارات دولتى، نهادهاى قضايى واجرايى و شوراهاى ولايتى در مرکز و ولايات از پرداخت ماليه ابا ورزند.
محمد نسيم اکبر پيشنهاد کرده که قوانين و مقررات شاروالى ها بايد تجديد شوند، براى جمع آورى عوايد سيستم جديد و موثر ايجاد شود، و شاروال ها مطابق قانون از طريق انتخابات تعيين شوند. (پژواک)