صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حقمل: وزارت معارف برای نشست بروکسل طرح منظمی پیشکش می‌کند

حقمل: وزارت معارف برای نشست بروکسل طرح منظمی پیشکش می‌کند

وزارت معارف افغانستان مي گويد آماده است تا براي به دست آوردن کمک هاي جهان طرح منظمي را تهيه و به نشست بروکسل پيشکش کند.
اين وزارت ميگويد بر اساس دستور رئيس جمهور، آمادگي کامل براي پيشکش اين طرح را دارد.
کبير حقمل رئيس نشرات اين وزارت روز يک شنبه در صحبت با راديو آزادي گفت براي انکشاف معارف و شمار دقيق مکاتب، معلمين و متعلمين احصايه گيري از سوي اين وزارت در سراسر اين کشور آغاز شده است.
به گفتة او، بر اساس ارقامي که به دست مي آيد، وزارت معارف افغانستان خواستار کمک هاي جهان در نشست بروکسل خواهد شد.
وي افزود:
«هئيت ما به تمامي ولايات رفته اند و با تفاهم مقام هاي ولايتي و مسئولان معارف در ولايات، اين هئيت ارقام دقيق را گرد آورده و روشن مي سازد که چه شمار مکاتب، استادان و شاگردان را در سراسر کشور داريم و بايد بگويم که، خواست کمک به بخش معارف از نشست بروکسل زماني صورت مي گيرد که ما در هر بخش يک پلان منظم داريم.»
حقمل مي گويد هرچند پيش از اين نيز از مکاتب، معلمين و متعلمين ارقام موجود بود؛ اما اين بار به گفته وي تلاش مي شود شمار دقيق تر بدست آيد و جهانيان براي کمک با بخش معارف اين کشور تشويق شوند.
روند احصايه گيري در بخش معارف افغانستان در حالي آغاز مي گردد که، رئيس جمهور در ماه سرطان سال روان به اين وزارت دستور داد تا، براي به دست آوردن کمک هاي جهان در نشست بروکسل، طرح منظمي را تهيه کند.
نشست بروکسل در پنجم ماه اکتوبر سال روان ميلادي برگزار مي گردد نشستي که مقام هاي هفتاد کشور و سي سازمان جهاني در آن بخاطر انکشاف و اصلاحات، براساس طرح حکومت وحدت ملي به اين کشور کمک هاي اقتصادي خواهند کرد.
شماري از آگاهان تأکيد مي کنند که جامعه جهاني پيش از اين نيز بخش معارف افغانستان را کمک کرده؛ اما اين بار مقام هاي وزارت معارف بايد، با يک طرح منظم در اين نشست اشتراک ورزند.
صديق پتمن معين پيشين اين وزارت مي گويد براي بهبود بخشيدن نظام معارف افغانستان، بايد موضوع نصاب و آموزش دختران در نشست بروکسل مطرح و کمک هاي جهان خواسته شود.
آقاي پتمن افزود:
«آقاي رئيس جمهور بايد آگهي داشته باشد که در کدام بخش ها نياز به کمک است و وزارت معارف اين معلومات را در اختيار رئيس جمهور قراردهد. زيرا همين نقطه است که به گونه بنيادي در بخش معارف سرمايه گذاري گردد، طبعاْ اين مسايل در کنفرانس هاي جهاني مطرح مي گردد، در آن نشست، کمک کننده گان جهاني مانند سفارت ها، اداره انکشافي ايالات متحد امريکا و بانک جهاني موجود استند و همکاري هاي پولي خود را از طريق دفاتر و سفارت ها به افغانستان مي رسانند .»
پتمن کنفرانس بروکسل را فرصت خوبي براي به دست آوردن کمک هاي جهان به افغانستان مي داند؛ اما تأکيد مي ورزد که افغانستان به تعهداتي که در نشست هاي قبلي سپرده است بايد عمل کند. (راديو آزادي)