صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یونسیف: مرگ و میر اطفال نوزاد در افغانستان کاهش یافته‌است

یونسیف: مرگ و میر اطفال نوزاد در افغانستان کاهش یافته‌است

يونسيف يا صدوق وجهي سازمان ملل متحد مي گويد در تناسب به سال هاي گذشته در مرگ و مير اطفال نوزاد در افغانستان کاهش آمده است.
مسئولان اين صندوق مي گويند با اينکه در تناسب به سالهاي گذشته مرگ و مير اطفال نوزاد در افغانستان کاهش يافته است اما هنوز هم نياز است تا براي جلوگيري کامل آن تلاشهاي بيشتر صورت گيرد.
عزيز فروتن سخنگوي اين اداره روز يک شنبه اين مطلب را در صحبت با راديو آزادي بيان کرد.
عزيز فروتن سخنگوي اين اداره عامل عمده کاهش مرگ و ميراطفال نوزاد را افزايش کارکنان صحي زن و دادن آگاهي عامه در شماري از مناطق، عنوان کرد.
آقاي فروتن روز يکشنبه به راديو آزادي گفت که کاهش سطح مرگ و مير اطفال نوزاد در افغانستان از سال 2001 به اين طرف به طور تدريجي بودهاست.
وي گفت:
«ما هر هزار طفل را که ببينيم از سال 2001 تا سال 2005 شصت و شش طفل پيش از اين که به يک سالگي برسند با مرگ رو به رو مي شوند، به همين ترتيب از سال 2006 تا سال 2010 اين رقم به 54 طفل رسيد اما حالا که ما تحقيق مي کنيم اين رقم به 45 تن رسيده است يعني در هر پنج سال اين رقم در هر صد طفل ده طفل کاهش يافته است.»
اما آقاي فروتن مي گويد اين رقم هنوز هم براي آنان قابل قبول نيست و به گفته وي در اين راستأ به تلاشهاي بيشتر نياز است.
دادن اگاهي عامه و افزايش کارکنان صحي زن در شماري از مناطق کشور ازمسايلي اند که به گفته اداره يونسيف در کاهش مرگ و مير اطفال رول مهم داشتهاست.
پيش از اين «سيو تاه چيلدرن» يا مؤسسة مصونيت اطفال در افغانستان در خصوص مرگ و مير اطفال نوزاد ابراز نگراني کردهاست.
کمبود دادن آگاهي در قسمت تنظيم خانواده، خطرات دوران حاملگي و عدم مواظبت درست از اطفال نوزاد عواملياند که به اساس آن زندگي طفل نوزاد با خطر رو برو ميگردد.
وزارت صحت عامه افغانستان نيز تائيد ميکند در تناسب به سالهاي گذشته ميزان مرگ و مير اطفال نوزاد در کشور کاهش يافتهاست اما تأکيد دارد که براي کاهش بيشتر مرگ نوزادان برنامههاي را روي دست دارد.
زليخا انوري سرپرست رياست باروري صحت اين وزارت در مورد ميگويد:
«يک تعداد اقداماتي است که وزارت صحت عامه روي دست گرفته و يک دواي مخصوص است که در اين زمان براي اطفالي که در ولادت قبل از وقت به وقوع مي پيوندند و تازمانيکه تشخيص ميشود بايد ازسوي داکتر تجويز شود که ما اين اقدامات در تمام مراکز صحي خود که بيش از دو هزار و دوصد مراکز صحي در سراسر افغانستان است به دسترس کارکنان صحي خود قرار داديم.»
اين اظهارات در حالي مطرح ميگردد که به گفته مردم عام هنوز هم در برخي مناطق کشور باشندگان آن به مراکز و خدمات صحي دسترسي ندارند.
اين در حاليست که بر اساس گزارشها 67 فيصد ولادتها در افغانستان در خانهها به شکل سنتي صورت ميگيرد.
مسئولان وزارت صحت عامه نيز مي پذيرند که نا امني در برابر عرضه خدماتشان موانع ايجاد کرده و آنان نمي توانند به مناطق نا امن خدمات صحي را به مردم عرضه نمايند.
اما سرپرست رياست صحت باروري وزارت صحت عامه مي گويد که آنان تلاش مي کنند تا با استفاده از راههاي مختلف براي جلوگيري از مرگ و مير اطفال نوزاد خدماتشان را به مناطق دور دست نيز برسانند. (راديو آزادي)