صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مسودۀ استراتیژی ملی باغداری افغانستان بررسی شد

مسودۀ استراتیژی ملی باغداری افغانستان بررسی شد

وزارت زراعت و مالداري افغانستان ميگويد، براي انکشاف باغداري و از ميان برداشتن چالشها در اين زمينه با جديت کار ميشود.
مسئولين اين وزارت نقش باغداري را در افزايش توليدات داخلي افغانستان مهم دانسته ميگويند که براي گسترش و بلند بردن کيفيت در اين زمينه تلاش خواهند کرد.
اين وزارت روز سه شنبه ورکشاپي را به هدف بررسي نقاط قوت و ضعف مسوده استراتيژي ملي باغداري با اشتراک شماري از استادان پوهنتونها، متخصصين و باغداران نيز راه اندازي کرد.
اسدالله ضمير وزير زراعت و مالداري هدف برگزاري اين ورکشاپ را چنين بيان کرد:
«هدف استراتيژي و کنفرانس ما اين است ما نظريات نهايي شما را بگيريم تا نقشه راه خود را به شکل درست و اساسي تکميل کنيم، ما ميخواهيم که يک نقشه راه داشته باشيم که در 5 سال آينده عملي کرده بتوانيم و در وضعيت جيب دهقان و باغدار تغيير آورده بتوانيم.»
آقاي ضمير گفت که 34 فيصد توليدات افغانستان متکي به محصولات باغداري بوده که به گفته وي 6.7 فيصد کل توليدات داخلي اين کشور را تشکيل ميدهد.
به اساس معلومات وزارت زراعت و مالداري افغانستان انگور، زرد آلو، سيب، بادام، انار، چهار مغز و توت از محصولات عمده ميوه در اين کشور است.
مسئولين اين وزارت گفتند بين سال هاي 2006 و 2015 ميلادي افغانستان هفتمين صادر کننده کشمش و يازدهمين صادر کننده بادام در جهان بودهاست.
مسئولين وزارت زراعت و مالداري افغانستان گفتند که با وجود رشد نسبي باغداري در اين کشور، هنوز هم اين سکتور با چالشهاي جدي روبرو بوده که بايد هر چه زودتر به آن رسيدگي شود.
از سوي هم غلام رسول صمدي مشاور بخش باغداري اين وزارت گفت که کمبود سرمايه و زيربنا، عصري نبودن سيستم باغداري، توليدات کم و غير معياري و محدود بودن دسترسي توليد کننده و تجار به مارکيتهاي جهاني از مشکلات عمده اند که سر راه سکتور باغداري وجود دارد.
در اين حال برخي از باغداران تلاشهاي وزارت زراعت و مالداري افغانستان را در زمينه تقويت زراعت ستايش کرده و ابراز اميدواري ميکنند که استراتيژي ملي باغداري روي کاغذ باقي نمانده و جنبه عملي اختيار کند.
عبدالستار مبارز رئيس بورد ملي قوريه داران افغانستان در مورد گفت:
«اگر اين همه را نوشته کرده عملي نيز کنيم کار خوب است اما در غير آن بيفايده خواهد بود مانند که در 14 يا 15 سال بيفايده شدهاست، اميداواريم که اين بار عملي شود
تازهترين آمار که سال جاري از سوي سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد بدست آمده نشان ميدهد که200هزار هکتار زمين در افغانستان تحت پوشش باغداري قرار دارد و حدود 2 ميليون تن به باغداري مشغول هستند.
باغداران ميگويند که اگر حکومت و نهادهاي بينالمللي به انکشاف زراعت و باغداري اين کشور توجه بيشتر داشته باشند، سکتور زراعت و باغداري رشد چشمگيري کرده و اقتصاد افغانستان را تقويت خواهد کرد. (راديو آزادي)