صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنى: از گدايى خسته شده ايم و افغانستان با گدايى آباد نمى شود

غنى: از گدايى خسته شده ايم و افغانستان با گدايى آباد نمى شود

رييس جمهور کشور با تاکيد بر اينکه ٢١ شاروال کشور را براساس ظرفيت، تعهد و شايستگى تعيين کرده است، مى گويد ذهنيتی که در ديدگاه هاى اين شاروالان وجود دارد، ذهنيت گدايى نيست، بلکه ذهنيت تحرک است.
وى که در دومين نشست شاروالان کشور در ارگ رياست جمهورى صحبت مى کرد گفت که با ٢١ شاروال، شخصاً مصاحبه کرده و تمام آنها براساس دانش، تجربه عملى، شايستگى، ظرفيت و تعهد استخدام شده اند و با اين ظرفيت، مى توانند مصدرخدمت به شهر و شهروندان شوند.
غنى، خطاب به شاروالان کشور افزود: "ديدگاه واضح داريد، ديدگاه تان ديدگاه وابستگی نيست، ديدگاه تان ديدگاه به پای خود ايستاد شدن است؛ شما میدانيد که هر شهر تان، يک خزانۀ پنهان است و ذهنيتی که در ديدگاه شما میبينم، ذهنيت گدايی نيست؛ ذهنيت تحرک است. از گدايی خسته شديم، براى افغانستان گداى خوب هستم؛ اما به گدايی مملکت آباد نمیشود."
رييس جمهور علاوه کرد که ظرفيت عظيم مديريتی در بين شاروالان تعيين شده وجود دارد.
غنی به شاروالان گفت: "تجربه و ظرفيت کافی داريد و هدف تان ارادۀ خدمت به مردم است و امروز شما از شاروالان منزوی، به يک شبکۀ شهری شاروالان و شبکۀ قوتمند با آواز بسيار بلند و رسا مبدل شده ايد، تاحال شهرهای افغانستان آواز نداشتند؛ بخاطريکه شاروالان مالک شهر نبودند."
رييس جمهور، با بيان اينکه شهروندان را سيستم ناکام حکومتداری شهری آزار میدهد، گفت که شهر بدون شهروند بی معنی است، خواست مردم از شاروالان تغيير مثبت شهر است، بايد در اين قسمت توجه جدی صورت بگيرد.
موصوف، با ابراز اينکه ۷۰ درصد شهرکابل عرفی است گفت که اين مطلق نشان دهندۀ ناکامی دولت است؛ بخاطريکه شهر حدود، ديدگاه و انسجام کار دارد. شهروندان بايد ملکيت شرعی داشته باشند تا خود را مالک شهر احساس کنند.
رييس جمهورکشورگفت: "شما (شاروالان) سکتور شهری را به عهده داريد، بايد خدمات را برای شهروندان ارايه کنيد، اگر خدمات وجود نداشته باشد، شهروندان چرا صفايی بدهند؛ مردم وقتی پول میدهند که در بهبود شهر شان استفاده شود."
غنی، شاروالان را پل ارتباطی ميان مردم و دولت خوانده گفت که شاروالان نقطۀ محوری در جذب اعتماد مردم هستند و بايد اعتماد مردم را جذب کنند؛ بخاطريکه با جذب اعتماد مردم، کارها بصورت درست صورت میگيرد.
فرهاد نيايش شاروال هرات که به نمايندگی از شاروالان ولايات صحبت میکرد، از رييس جمهور خواست که هرچه زودتر، قانون شاروالی ها را توشيح کند تا آنان طبق آن، وظايف شان را انجام دهند.
وی، غصب زمين و ساختمانهای خودسر را ازجمله مشکلات شاروالى ها خوانده گفت که بايد نهادهاى امنيتى دراين خصوص با شاروالى ها همکارى نمايند.
موصوف، از کُندی طی مراحل و تصويب بودجه نيز نگرانی کرده گفت: "نپرداختن پول شاروالی ها، تطبيق پروژه های انکشافی را با مشکل مواجه میسازد؛ بخاطريکه دريافت بودجه پنج و شش ماه طول میکشد."
عبدالله حبيب زی سرپرست شاروالی کابل، از طرح و تدوين پلان استراتيژک براى شهرکابل خبر داده گفت که اين پلان، تا سال ۲۰۳۰ جوابگوی تمام نيازمنديهای شهرکابل میباشد.
به گفته وی، پلان يادشده روی چهار رکن اساسی تمرکز میکند، که رکن اول آن حکومتداری خوب شهری است که شامل حکومت داری الکترونيکی، ارتقاع ظرفيت، ايجاد فرهنگ شهرنشينی، آگاهی دهی و مشارکت عامه، و مبارزه عليه فساد اداری میباشد.
سيد سعادت منصور نادری وزير شهرسازی و مسکن، راه اندازى دومين نشست ملى شاروالان را موثر خوانده گفت که اين نشست، مى تواند چالشهاى فرا راه شاروالى ها را کاهش دهد.
وی تعهدنمود که در  چهارچوب صلاحيت های خود،  از هيچ نوع همکارى با شاروالان دريغ نخواهدکرد. (پژواک)