صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انتقاد تند دوستم از تمرکز قدرت در دست رییس جمهور

انتقاد تند دوستم از تمرکز قدرت  در دست رییس جمهور

عبدالرشيد دوستم معاون اول رئيس جمهوري افغانستان از آنچه تمرکز قدرت در دست رئيس جمهوري دانسته است، انتقاد کرده است.
آقاي دوستم همچنين به خاطر آن که نتوانسته به طور کامل به وعدههاي خود عمل کند، از مردم عذرخواهي کرد.
او روز پنجشنبه، يازدهم سنبله در جمع هوادارانش و در خانهاش در کابل گفت: «دلم ميشود با مردم گپ بزنم. از بين توده ها برآمدم. بچه دهقان هستم. در يک گنبد گلي کلان شدم. درو کردم و قلوه کردم و کارگر بودم. چرا امروز به داد و مشکل مردم رسيده نميتوانم ... ميگويند چرا به دفتر کارم نميروم؟ وقتي صلاحيت کاري نداشته باشي و امضايت اعتبار نداشته باشد، در دفتر چه ميکني؟»
وي گفت: «رئيس جمهوري 9 کميسيون را خودش اداره ميکند. ولسوال ، قوماندان امنيه ، قوماندان حوزه همه را بايد رئيس جمهور تعيين و امضا کند. اين عادلانه نيست. پس ما چه کنيم؟»
آقاي دوستم افزود که به اساس قانون، رياست کميته امنيتي شوراي وزيران مربوط به معاون اول است اما اين وظيفه هم به شوراي امنيت سپرده شده است.
او گفت: «به من ميگويند باز جلسه شوراي امنيت را تو داير کن... اين همه يک بازي است.»
وي افزود که در دوران کمپاين انتخابات رياست جمهوري به مردم گفته بود که او مهندس و يا اقتصاددان نيست اما ميتواند در بخش امنيتي موثر باشد.
عبدالرشيد دوستم که رهبر حزب جنبش اسلامي افغانستان است، به برگزاري قريب الوقوع کنگره اين حزب اشاره کرد و از مردم خواست برايش تعيين تکليف کنند که در اين پست باقي بماند يا برود.
وي گفت «اختيار با شما. بگوييد باش، مي باشم، بگوييد برو، ميروم. هيچ کاري که در صف شما نکنم، حرکت مدني را خوب ياد دارم. لگ ها  نفر را در صف ايستاد مي توانم.»
آقاي دوستم ميگويد در تمام يک و نيم سال گذشته در شوراي امنيت افغانستان خواسته که به او اجازه سرکوب مخالفان داده شود و طرحهايي را براي تامين امنيت پيشنهاد کرده که قبول نشده است.
آقاي دوستم همچنان از سکوت دولت در مورد اتهاماتي که به او زده ميشود، شديدا انتقاد کرد.
او گفت: «ميگويند دوستم شمال رفت، نسل کشي ميکند. دوستم رفت پشتونها را سرکوب و ازبکها را مسلح ميکند. دوستم رفت حزب جنبش را تقويت و ديگر احزاب را سرکوب ميکند. همه توطئه است... دولت يک کلمه نميگويد که همين آدم از طرف شوراي امنيت رفته، آدم عادي نيست معاون اول دولت است.»
او به چند سفري که به ولايات شمالي براي تامين امنيت داشت، اشاره کرد و گفت پس از امن ساختن اين مناطق دولت وظيفه خود را براي تامين سهولتهاي زندگي چون جاده سازي، تامين برق و غيره انجام نداده است.
او با تاکيد به برابري و برادري اقوام افغانستان، از کم بودن سهم مردم قوم خود (ازبک) در دولت به خصوص پستهاي کليدي شکايت کرد و گفت بسياريها ميگويند چرا دوستم هميشه از قوم خود نام ميبرد «کسي که به روستا و ولسوالي خود کار نتواند به افغانستان چه خواهد کرد؟»
او همچنان به اختلافات اخير رئيس جمهوري و رئيس اجرايي اشاره کرد و به عملي شدن وعده هاي حکومت تاکيد کرد. او گفت اگر توافق شده که لويه جرگه برگزار شود و قانون اساسي تغيير کند و حکومت صدارتي شود، بايد همه اين وعده ها عملي شود.
عبدالله عبدالله رئيس اجرايي افغانستان نيز چند هفته پيش در سخنراني شديدا از رئيس جمهوري براي عملي نشدن اين توافقات انتقاد کرد و خواهان عملي شدن مواد موافقتنامه سياسي تشکيل حکومت وحدت ملي شد.
در راستاي حل اختلافات سران حکومت وحدت ملي تاکنون چهار نشست مشترک ميان آقاي غني و آقاي عبدالله برگزار شده است. (بي بي سي)