صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۴ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر معارف: شمار مکاتب بسته شده در افغانستان افزایش یافته است

وزیر معارف: شمار مکاتب بسته شده در افغانستان افزایش یافته است

اسدالله حنيف بلخي وزير معارف افغانستان اعلام کرد که در سال گذشته در سراسر افغانستان حدود 700 مکتب بسته بود و امسال شمار آن بيشتر است.
او در مصاحبه با بي‌بي‌سي آمار دقيق در اين زمينه ارائه نکرد ولي گفت که شمار مکتب‌هاي بسته شده، نسبت به سال گذشته بيشتر است.
از ديروز زنگ مکاتب در مناطق گرم افغانستان زده شد و شاگردان به مکتب رفتند.
در افغانستان سال تحصيلي از اولين روزهاي بهار آغاز مي‌شود ولي در مناطق گرم اين کشور شاگردان از 15 سنبله به مکتب مي‌روند. در تابستان مکتب‌ها تعطيل است.
به گفته وزير معارف افغانستان از ديروز در ولايت ننگرهار، کنر، نورستان در شرق، قندهار، هلمند، فراه، نيمروز در جنوب و بخشي از ولايت لغمان در شرق شاگردان به مکتب رفته‌اند.
آقاي بلخي گفت که اين وزارت اکنون در حال تهيه آماري از شمار مکتب‌ها، شاگردان و معلمان است. او افزود که همچنين براساس اين ارزيابي مشخص خواهد شد که چه تعداد مکتب‌ها ساختمان ندارند. او از تمام مردم افغانستان و جناح‌هاي درگير خواست که سد روند آموزش در افغانستان نشوند، زيرا در اين صورت شاگردان قرباني جنگ خواهند شد.

آقاي بلخي از والدين شاگردان خواست که فرزندانشان را بدون تبعيض اينکه دختر يا پسر هستند، به مکتب بفرستند. وزارت معارف افغانستان نيز اعلام کرده که تعداد معلمان فني افزايش قابل ملاحظه يافته و شمار آنان به حدود 220 هزار نفر رسيده که 32 درصد را زنان تشکيل ميدهند. قبلا وزارت معارف  اعلام کرده بود که بر اساس آمار اين وزارت، در افغانستان حدود 8 و نيم ميليون دانشآموز، 170 هزار معلم و حدود 16 هزار مکتب وجود دارد. (بي بي سي)