صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: موافقتنامه صلح با حکمتيار خلاف منافع مردم و کشور نيست

عبدالله: موافقتنامه صلح با حکمتيار خلاف منافع مردم و کشور نيست

عبدالله عبدالله رييس اجرايی حکومت مى گويد که مذاکرات صلح با حزب اسلامى گلبدين حکمتيار را با جديت و علاقمندى تعقيب کرده و از رسيدن به صلح با اين حزب، هيچگونه تشويشى ندارد.
عبدالله عبدالله رييس اجرايی حکومت که دیروز در نشست شورای وزيران صحبت مى کرد، صلح را يک ضرورت جدی برای مردم افغانستان خوانده گفت که از گفتگوها و رسيدن به صلح، با هيچ طرفى نگرانى نداشته و ندارد.
وى افزود: "دراين روزها تبصره هايى شد که ما مخالف صلح هستيم و جنگ ميخواهيم؛ اما به مردم افغانستان اطمينان ميدهيم که از آغاز گفتگوهاى صلح با حزب اسلامى، ما با جديت، علاقه مندی و خوشحالی پروسه را تعقيب کرديم و چندين ماه است که بصورت متواتر، اين جريان را تعقيب می کنيم  و درآن دخيل بوديم."
عبدالله علاوه کرد همانگونه که در راستاى رسيدن به صلح جدى بوده اند، در مذاکرات صلح نيز جدى عمل کرده اند؛ چون اين توافقنامه تنها يک کاغذ نيست، بلکه سندى است که جنبۀ عملى به خود مى گيرد.
اين مقام حکومت افغانستان، با بيان اينکه صلح يک پروسه ملى بوده و ايجاب مشوره و بحث را مى کند گفت که در جريان مذاکرات با حزب اسلامى بخاطر عدم پامال شدن حقوق مردم، جدی بوده اند و مردم بايد اطمينان داشته باشند که هيچ چيزی در اين موافقتنامه وجود ندارد، که خلاف منافع مردم و  افغانستان باشد.
رييس اجرائی حکومت با بيان اينکه با امضاى موافقتنامه صلح با حزب اسلامى، تمام مشکلات کشورحل نخواهدشد و چالشهاى وجود خواهدداشت، افزود که تطبيق موافقتنامه صلح با حزب اسلامى، قدم بعدی است؛ اما با آنهم بايد در تطبيق آن جديت و احساس مسووليت وجود داشته باشد.
وی گفت: "به حزب اسلامی هم اطمينان ميدهيم که از ابتدا نه بخاطر اينکه در گذشته چه مسايلی واقع شده و چه نشده و يا بخاطر کدام مسئله ديگری هيچ نوع ضديتی با اصل مسئله و رسيدن به صلح، با اين حزب وجود نداشته و اميد که با نيت صادقانه همۀ ما اين را يک قدمی به صلح سرتاسری بدانيم."
اين در حالی است که يک منبع، به آژانس خبری پژواک گفته بود که عبدالله عبدالله رييس اجرايی حکومت وحدت ملی، با بعضی موارد موافقتنامه صلح با حزب اسلامی مخالفت کرده و هفتۀ قبل در ديدار با پيراحمد گيلانی رييس شورای عالی صلح نيز اعتراضش را شريک ساخته است.
ازسوى هم رييس اجرايى حکومت روز یکشنبه در نشست مشورتی باشمارى از اعضاى تيم انتخاباتى اش٬ اعضای شوراى ملى و شخصيت هاى سياسى؛ در باره توافقنامه صلح با حزب اسلامی توضيحات ارايه کرد.
وى در صحبت‌ هايش گفت: (ما با اصل صلح موافق استيم و صلح و همديگرپذيری، يگانه راه بيرون رفت از دشواری‌های کنونی است، توافقنامه بعد از مشوره و مذاکره نهايی گرديده و اکنون مسووليت شورای صلح است تا در بارۀ امضا و اعلان آن تصميم بگيرد.)
رييس اجرائيه در اين نشست، همچنان از توافق نهايی در باره اصلاح نظام انتخاباتی خبرداده و علاوه کردکه بعد از بحث‌های طولانی و تبادل نظر، بالاخره در باره اصلاح نظام انتخاباتی توافق صورت گرفت و اين توافق طی فرمانی به زودی اعلان می‌گردد.

در اين نشست مشورتی، همچنان در باره مذاکرات ميان سران حکومت وحدت ملی٬ پيشرفت‌ها و موانع در اين زمينه‌ و همچنان توافق احتمالی بالای توزيع تذکره هاى الکترونيکى و ديگر موارد، بحث و تبادل نظر صورت گرفت. (پژواک)