صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنى: فرهنگ پاسخگويى دولت را تقويت مى کنيم

غنى: فرهنگ پاسخگويى دولت را تقويت مى کنيم

محمداشرف غنى رييس جمهور کشور مى گويد که کمپاين سرتاسری برای ارائه معلومات، به زودی راه اندازى گرديده و تمام ادارات، بايد معلومات را با رسانه ها شريک سازند.
رييس جمهور کشور، شام روز سه شنبه با اعضای فدراسيون خبرنگاران، کميسيون نظارت بر قانون دسترسی به اطلاعات و شماری از مديران رسانه ها در ارگ رياست جمهورى ديدار کرد.
احمد نادر نادری مشاور ارشد رييس جمهور در امور روابط عامه و استراتيژيک، در اين ديدار گفت که برای حل مشکلات نهادهای خبرنگاری و خبرنگاران زن، صحبتهايى صورت گرفته است و در دفتر مطبوعات رياست جمهوری، با معرفی نمبر تيليفون، اين مشکلات در حال پيگيری است.
سيد اکرام افضلى که به نمايندگی از کميسيون نظارت بر قانون دسترسی به اطلاعات صحبت مى کرد گفت که جامعه مدنی، پنج سال کارکرد تا قانون دسترسی به اطلاعات توشيح گردد و  با روی کار آمدن حکومت وحدت ملی، اين قانون توشيح شد و کميسيون نظارت بر قانون دسترسی به اطلاعات نيز به کارش آغاز کرد.
وى افزودکه اين کميسيون، در اجراآت خود با مشکلات مواجه است، از لحاظ بودجوی مستقل نيست و وزارت اطلاعات و فرهنگ، در اين بخش با آنها همکاری نکرده است؛ از همين جهت مى خواهندکه کميسيون مذکور، به يک نهاد مستقل مبدل گردد.
او خاطرنشان کرد که در قانون دسترسی به اطلاعات، خلاهايی نيز وجود دارد که بايد رفع  گردد تا اين قانون در مطابقت به معيارهای بين المللی تنظيم شود و از رييس تقاضا مى گردد تا به اداراتى که برای دادن اطلاعات همکاری نمی کنند، هدايات لازم صادر نمايد.
صديق الله توحيدی عضو فدراسيون خبرنگاران گفت که طرزالعمل مصوونيت برای خبرنگاران ساخته شده؛ اما تا هنوز عملی نگرديده است.
وی با اشاره به مشکلات خبرنگاران در مرکز و ولايات کشور افزودکه تا هنوز دوسيه های قتل و خشونت عليه خبرنگاران بررسی نشده است، تنها هفت دوسيه اى که مربوط لوی څارنوالی می گردد، وعدۀ بررسی داده شده؛ اما ساير دوسيه ها به نهادهای مربوطه فرستاده شده که کدام تحقيقی صورت نگرفته است.
در اين ديدار، خانم شفيقه حبيبی در مورد مشکلات خبرنگاران زن صحبت کرده گفت که خبرنگاران زن در تمام ولايات کشور، بامشکلاتى مواجه اند و در بعضی ولايات، مشکلات شان بيشتر می باشد.
رييس جمهور غنی پس از استماع مشکلات خبرنگاران ونهادهاى مدافع خبرنگاران گفت: "مشکل اساسی، فرهنگ دولتداری می باشد که برای ما به ميراث مانده است و  مهمترين کار ما انتقال دولت داری است که در صدر آن، ارايه معلومات قرار دارد."
وى با بيان اينکه معلومات سرمايه يى است که از آن به حيث وسيلۀ قدرت استفاده می گردد نه وسيله خدمت، افزود که در بسياری از ادارات دولتى، تا هنوز يک ديتابيس معلوماتی وجود ندارد و بايد فرهنگ حکومتدارى اصلاح و تغيير کند؛ بخاطريکه در فقدان معلومات، مبارزه با فساد کار دشوار است.
غنى علاوه کرد: "به زودی کمپاين سرتاسری برای ارايه معلومات را راه اندازی می کنيم و در حال ايجاد فرهنگی هستيم تا دولت را پاسخگو بسازيم و به تمام ادارات، حکم مشخص داده می شود تا معلومات را با رسانه ها شريک سازند."
رييس جمهور خطاب به اعضای کميسيون نظارت بر قانون دسترسی به اطلاعات گفت که به مشکلات شان رسيدگی خواهد شد و در سال آينده مالی، برای اين کميسيون بودجه در نظر گرفته می شود و به وزارت اطلاعات و فرهنگ هدايت داده مى شود تا مکان مشخصى براى اين کميسيون داده و همکارى نمايد.
وى با اشاره به مشکل خبرنگاران در ولايات کشور گفت که نهادهای خبرنگاری، طرح مشخص خود را برای رفع مشکل خبرنگاران در ولايات، ارايه نمايند و حکومت دراين راستا آماده همکارى است .

موصوف تاکيد کرد که دوسيه های خشونت عليه خبرنگاران را شخصاً تعقيب مى کند و محيط کاری برای زنان بخصوص خبرنگاران زن در رسانه ها بايد يک محيط امن باشد و در صورت شکايت، مطابق قانون با متخلفين برخورد جدی صورت خواهد گرفت. (پژواک)