صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۴ عقرب ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دیده‌بان حقوق بشر: توافقنامه صلح با حکمتیار بی‌حرمتی به قربانیان جنگ افغانستان است

دیده‌بان حقوق بشر:  توافقنامه صلح با حکمتیار بی‌حرمتی به قربانیان جنگ افغانستان است

ديده‌بان حقوق بشر با انتشار بيانيه‌اي امضاي توافقنامه صلح بين دولت افغانستان و حزب اسلامي به رهبري گلبدين حکمتيار را بي‌حرمتي به قربانيان جنايات جنگي و نقض حقوق بشر اين کشور خوانده و مورد انتقاد قرار داده است.
اين توافقنامه روز (پنجشنبه، 1 ميزان) ميان نمايندگان دولت افغانستان و حزب اسلامي افغانستان امضا شد. اين سند پس از امضاي محمد اشرف غني رئيس جمهوري افغانستان و گلبدين حکمتيار رهبر حزب اسلامي نافذ خواهد بود.
در بيانيه اين سازمان که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده است که «بازگشت گلبدين حکمتيار، يکي از بدنام‌ترين مظنون جنايات جنگي افغانستان، فرهنگ معافيت از مجازات در اين کشور را تقويت مي‌دهد».
ديده‌بان حقوق بشر همچنين از عدم پاسخگويي دولت افغانستان و تمويل کنندگان خارجي آن به قربانيان نيروه‌هاي زير فرماندهي آقاي حکمتيار و ديگر «جنگسالاران» که در جنگ‌هاي داخلي دهه نود دست داشته‌اند، انتقاد کرده است اين سازمان با اشاره به کشتار غيرنظاميان در جنگهاي داخلي افغانستان نوشته که آقاي حکمتيار مسئوليت برخي از فاحشترين فجايع جنگ از جمله موشکپراني ماه اگست سال 1992را بهدوش داشته است. به اساس گزارش کميته بينالمللي صليب سرخ، در اين موشکپراني حداقل 1000 تن کشته و 8000 ديگر زخمي شدند.
در بيانيه ديدهبان حقوق بشر همچنين آمده است که آقاي حکمتيار به نقض حقوق بشر از جمله ناپديد شدن اجباري مخالفان سياسي، داشتن يک زندان زيرزميني در پاکستان و شکنجه در آن، و حملات خشونت آميز به سازمانهاي غيردولتي فعال در زمينه برنامههاي آموزش و بهداشت براي زنان افغان که در ارودگاه هاي پناهندگان در پاکستان، متهم است.
واکنش ديدهبان حقوق بشر در حالي منتشر شده که شماري از کشورها و نهادهاي کمک کننده دولت افغانستان، از توافقنامه صلح بين دولت افغانستان و حزب اسلامي به رهبري گلبدين حکمتيار استقبال کردهاند. (بي بي سي)