صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ساخت ۸ ساختمان برای مکاتب شهر کابل از سوی یک بانوی افغان

ساخت ۸ ساختمان برای مکاتب شهر کابل از سوی یک بانوی افغان

یک بانوی افغان به همکاری مردم آلمان ۸ ساختمان برای مکاتب در شهر کابل اعمار کرده است. این بانو که خودش در آلمان زنده‌گی می کند، لیلا فرهاد نور نام دارد و وی می‌گوید که این ساختمان‌ها را در جریان ۱۳سال برای دانش‌آموزان کشور ساخته است تا دانش‌آموزان بتوانند با آرامش خاطر آموزش ببینند.
سفر این خانم به کشور از بهر گشایش یک کودکستان، آشپزخانه و تالار رسانه‌ها برای مکتب غلام محمد فرهاد و مکتب اکبر پامیر در ارزان قیمت کابل است.
برای ساخت این ساختمان ها تا اکنون صدها هزار دالر مصرف گردیده است وی این کار را با جمعی از زنان نهاد زنان افغان غیر وابسته در آلمان، به گونۀ رایگان انجام داده است.
دانش آموزان مکتب غلام محمد فرهاد و اکبر پامیر که اکنون می‌توانند در یک چنین فضای آرام درس بخوانند، خودشان را مدیون این خانم می دانند.
لیلا فرهاد نور، عضو نهاد زنان افغان غیر وابسته و طراح لباس گفت: «وقتی اولین ساختمان را بنا نهادیم زیاد نگران بودیم که شاید نتوانیم کامل اش بسازیم، اما موفق شدیم.»
وی ۱۳ سال است که برای گردآوری پول و اعمار ساختمان مکتب برای دانش آموزان کشور به گونۀ رایگان کار می کند.
خانم نور گفت: «۱۳ سال پیش وقتی پس از ۲۵ سال به کابل آمدم، کودکانی را دیدم که حتا لباس مناسب نداشتند، اما با شوق زیر خیمه‌ها و ساختمان‌های ویران مکتب‌ها نشسته بودند و درس می خواندند و من گفتم این قسم نمی شود. کودکان ما آینده ما استند. پس باید برای آنان کاری انجام بدهم که بعد از مدتی نهاد زنان افغان غیر وابسته را بنا نهادیم و سیزده سال است که به گونه رایگان پول گرد آوری می کنیم و تا اکنون بیش از هشت ساختمان مکتب در کابل ساخته ایم.»
هدایت امین ارسلان، مشاور رییس جمهور پیشین گفت: «به عنوان یک مقام پیشین حکومتی خوشحال هستم که در این مناسب خوب استم و یک خانم نهایت تلاش میکند و برای کودکان کشور ساختمان مکتب اعمار می کند تا کودکان با آرامش خاطر درس بخوانند.»
از سوی هم، محمد ابراهیم شینواری، معین وزارت معارف می گوید: «اگر از ده سال گذشته به این سو به معارف گشور نگاه کنیم، دیده می شود که معارف از نگاه کمیت شاید در معارف ده برابر تغیرات آمده است، اما از نگاه کیفی هنوز هم مشکلاتی است.»
از سوی هم، وزارت معارف می‌گوید که در حال حاضر ۵۰ درصد از مکاتب یا ساختمان‌های کرایی دارند و یا هم دانش آموزن در زیر خیمه‌ها آموزش میببنند. (طلوع نیوز)