صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بلندمنزل هاى غيرمعيارى کابل علامت گذارى مى شود تا مردم در آن زندگى نکنند

بلندمنزل هاى غيرمعيارى کابل علامت گذارى مى شود تا مردم در آن زندگى نکنند

سرپرست شاروالی کابل، مداخله زورمندان را یگانه دلیل اعمار بلند منزل های خودسر در شهر کابل مى داند و مى گويد که ٩٥ درصد بلندمنزل هاى اعمار شده در پانزده سال اخير، درست ديزاين نشده است.
عبدالله جان حبیب زی سرپرست شاروالی کابل، دیروز به منظور ارایه معلومات در مورد بلند منزل های خودسر و شهرک دشت پدوله که در مربوطات حوزه هفتم پوليس موقعيت دارد، به نشست عمومی مشرانوجرگه فرا خوانده شده بود.
او گفت که در پانزده سال گذشته، کمترین اصلاحات بخاطر بلند بردن ظرفیت شاروالی کابل صورت نگرفته و حتى يک انجنيرى که مشکلات در ديزاين پروژه ها را اصلاح کند، در شاروالى موجود نمى باشد.
به گفته او شهر کابل، به یک محیط سیاسی تبدیل شده و زورمندان خلاف قانون دست به اعمار بلند منزل های خودسر در اين شهر مى زنند.
او نام هيچ زورمندى را نگرفت و ساختمان های خودسر را یکی از بزرگترین معضله هاى شهر کابل دانسته افزود: "۹۵ درصد بلندمنزل هايى که در پانزده سال گذشته اعمار شده، درست دیزاین نشده و اگر زلزلۀ قوی شود، ۵۰ درصد این بلندمنزل ها تخریب خواهد شد."
به گفته او، شاروالی کابل به منظور بررسی تمام بلند منزل ها، کار را آغاز کرده است تا تمام بلند منزل ها به سه بخش تقسیم و بر اساس آن، به آنها جواز فعالیت داده شود.
او گفت: "بلند منزل هايى که مشکل نداشته باشند، جواز جدید برای شان داده می شود، که این رقم بلند منزل ها یا هیچ وجود نخواهد داشت و یا اگر وجود هم داشته باشد، بسیار اندک خواهد بود. تعداد دیگرى که نیاز به استحکامات و ترمیم داشته باشد؛ بعد از ترمیم، جواز جدید صادر می گردد و تعداد دیگرى که با ترمیم و استحکامات مشکل شان حل نمى گردد، علامه گذاری می شود تا هموطنان ما از زندگی کردن در آنها خودداری بکنند."
حبیب زی گفت که در حدود چهار ماه اخیر، بعد از آن که وى سرپرست شاروالى شده است، در تاریخ شاروالی کابل برای اولین بار۵۰ بلند منزل خودسر در شهر کابل، از سوى شاروالى قسماً و یا مکمل تخریب شده است.
وی از عدم همکارى پوليس با شاروالى شکايت نموده گفت: «با وجودی که مکاتیب مختلف به ارگانهای امنیتی ارسال شده، برعلاوۀ اينکه نیروهای امنیتی شاروالی کابل را همکاری نکرده اند، آوازه هايى هم وجود دارد که پوليس خلاف معمول در راستای اعمار بلندمنزل همکاری هم کرده اند.»
سرپرست شاروالى به تاکيد گفت: «بعد از این، هر گاه کدام بلند منزل به شکل خودسر اعمار شود، مالک بلند منزل دستگیر و به مراجع عدلی و قضایی معرفی خواهد شد.»
سرپرست شاروالی خاطرنشان ساخت که به اساس حکم مقام ریاست جمهوری، در صورتی که آمرین حوزه هاى پوليس در مورد جلوگيرى از ساخت بلندمنزل هاهمکاری نکنند، به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی مى شوند.
اين در حالى است که به گفته حبیب زی، زورگویی در شهر کابل به حدی رسیده است که حتی پولیس، توان رویارویی با زورمندان را ندارند.
وی در خصوص عواید شاروالی کابل گفت که حدود چهار ماه پيش، از هر دروازۀ کابل روزانه حدود ۵۰۰ هزار افغانی عواید به دست می آمد؛ اما حالا این رقم به بیش از سه میلیون افغانى رسیده و با اصلاحاتى که قرار است صورت گيرد، این رقم بیشتر خواهد شد.
به گفته موصوف؛ شاروالی کابل چهل منبع عایداتی دارد که عمده ترین آن، پول صفایی و تکس لوایح می باشد.
به باور او، در صورتی که نمایندگان مردم در شورای ملی و پولیس ملی، شاروالی کابل را در امر جمع آوری محصول صفایی و تکس لوایح همکاری نمایند، نیاز نیست که شاروالی کابل و یا حکومت افغانستان بخاطر پروژه های انکشافی کابل، دست به گدایی دراز کند.
به گفته سرپرست شاروالی کابل، در صورتی که اصلاحات بنیادی در این اداره به وجود آيد، شاروالی کابل خودکفا خواهد شد.
موصوف در مورد مشکلات کاناليزاسيون و جمع شدن آب حين باران در جاده ها گفت که علت بزرگ آن، ساخت بلند منزل های خودسر و از بين رفتن ساحه سبز مى باشد.
اما وى خاطرنشان کرد که پاک کاری تمام کانال هاى شهر آغاز شده است تا در جریان سرمای زمستان، جمع شدن آب در جاده ها باعث ايجاد مشکلات براى مردم نشود.
حبیب زی گفت که ریشه های فساد اداری از این اداره برچیده شده، ولی فساد به شکل کلی از بین نرفته و مبارزه علیه این پدیده جریان دارد .
وی افزود: «حالا هیچ کسی فراتر از قانون در شاروالی کابل عمل کرده نمی تواند.»
او در خصوص شهرک دشت پدوله گفت که تا کنون، تنها کار دیزاین این پروژه آغاز شده و ديگر هیچ نوع کار این شهرک صورت نگرفته و بودجۀ آن نیز در پروژه های دیگر به مصرف رسیده است.

موصوف افزود که زورمندان جلو استملاک زمين ها در اين شهرک را مى گيرند و شورای ملی، باید در این مورد شاروالی کابل را همکاری نماید. (پژواک)