صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ولسى جرگه، خواهان بررسی حملات بر عزاداران در کابل و بلخ شد

ولسى جرگه، خواهان بررسی حملات بر عزاداران در کابل و بلخ شد

ولسى جرگه، نيروهاى امنيتى کشور را به نداشتن تدابيرلازم براى تامين امنيت عزاداران عاشورا در کابل و بلخ متهم نموده، فيصله نمود که حمله ها بر عزاداران را بررسى مى کند.
اما قوماندانى گارنيزيون کابل مى گويد که تدابير براى تامين امنيت عزاداران گرفته شده بود و در صورتى که تدابير نمى بود، ممکن حملات بيشترى انجام ميشد.
شب چهارشنبه هفتۀ گذشته (٢١ ميزان)، يک فرد مسلح ناشناس بر عزاداران عاشورا در زيارت سخى در کابل حمله نمود. به اساس گزارش ها در اين حمله، برعلاوۀ مهاجم ١٦ تن به شمول سه زن و دو طفل کشته شدند و ٥٤ تن ديگر زخم برداشتند.
همچنان بعد از ظهر همين روز در انفجار ماین جاسازی شده در مراسم عزاداری عاشورا در ولسوالی بلخ ولایت بلخ، ۱۴تن کشته شده و بیش از ۳۰ تن دیگر زخمى شدند.
پیش از اين، نهادهای امنیتی از جمله گارنیزیون و پولیس کابل، در باره احتمال حملات بر عزاداران عاشورا هشدار داده بودند.
مسووليت حمله برزيارت کارته سخى را گروه داعش به عهده گرفته؛ اما مسووليت حمله برعزاداران در ولسوالى بلخ را تاکنون کدام گروهى بر عهده نگرفته است.
شکیبا هاشمی نماینده مردم کندهار در ولسی جرگه، در نشست دیروز این جرگه گفت: "وقتی که گارنیزیون اطلاع می دهد، چرا جلوگیری نمی کند؟ دومین بار است که گارنیزیون هشدار می دهد؛ اما جلوگیری نمی کند."
قوماندانى گارنيزيون کابل، پيش از حمله به مظاهره کنندگان جنبش روشنايى در دهمزنگ شهر کابل، نيز از احتمال حمله به اين مظاهره کنندگان هشدار داده بود.
در اين حمله که در دوم اسد سال روان به وقوع پيوست، بيش از هشتاد تن کشته و بيش از ٢٣٠ تن زخمى شده بودند. 
غلام حسین ناصری نماینده مردم میدان وردک در ولسى جرگه نیز نظر مشابه با خانم هاشمى داشت و گفت: "ایجاد تفرقه میان افغان ها پروسه انگلیس ها بود که ناکام ماند؛ اما حالا عناصرى در درون حکومت وجود دارند که می خواهند میان افغان ها تفرقه را ایجاد بکنند."
وى نام کسانى را که مى خواهند تفرقه ايجاد کنند، نگرفت و در مورد حملات بر عزاداران عاشورا گفت: "یا نیروهای امنیتی توانایی تامین امنیت را ندارند و یا هم نیروهای امنیتی سهل انگاری کرده اند؛ باید گل نبی احمدزی قوماندان عمومی گارنیزیون محاکمه شود."
نادرشاه بحر عضو دیگر ولسی جرگه نیز خواهان معرفی احمدزی به ارگانهای عدلی و قضایی شده گفت: "حمله بر عزادران سوال برانگیز است."
شاه گل رضایی نماینده مردم غزنی در این جرگه گفت: "یا با مخالفین همکاری صورت گرفته و یا هم نیروهای امنیتی به خصوص گارنیزیون، توان تامین امنیت روزهای مذهبی را ندارند."
عارف رحمانی عضو دیگر این جرگه بدون ارایه جزییات و نام کسی گفت: "نیروهای امنیتی در اختیار باندها قرار دارد، به عزاداران هشدار داده بودند؛ اما چرا اقدام نکردند و جلو حملات را نگرفتند."
به گفته او، در حمله بر عزاداران یا نیروهای امنیتی، مخالفین را همکاری کرده و یا هم بی کفایت اند و نتوانسته اند جلو اين حملات را بگيرند.
شماری از اعضای دیگر این جرگه نيز خواهان بررسی چگونگى حمله هاى يادشده در زيارت سخى کابل و ولسوالى بلخ ولايت بلخ شدند.
عبدالرووف ابراهیمی رییس ولسی جرگه، حملات بر عزاداران عاشورا را محکوم نموده گفت: "بسیار متاسف هستیم که نیروهای امنیتی، تدابیر پیشگیرانه نداشتند."
وی به کمیسیون امنیت داخلی ولسی جرگه وظیفه داد تا براى بررسى اين حمله ها، هيئتى را توظيف نمايد.
موصوف گفت که دشمنان مردم افغانستان، به هدف ايجاد تفرقه ميان افغان ها اين حملات را انجام داده اند.
او ضمن تاکید بر اتحاد و اتفاق افغان ها افزود: "تلاش دشمنان مردم افغانستان ناکام شده است و هیچ گاه افغان ها به کسی اجازه نمی دهند که اختلافات مذهبی را دامن بزنند."
اما دگرجنرال گل نبى احمدزى قوماندان گارنيزيون کابل گفت که گارنيزيون کابل، به اساس معلوماتى که از ارگان هاى کشفى و استخباراتى به دست آورده بود، گفته بود که دشمن براى حمله بر عزاداران پلان دارد.
موصوف سخنان اعضاى ولسى جرگه در مورد اينکه تدابير لازم براى تامين امنيت عزاداران گرفته نشده بود، عقده مندانه خوانده گفت که تدابير گرفته شده بود و در حمله بر زيارت سخى، يازده تن از نيروهاى امنيتى که مصروف تامين امنيت بودند، نيز زخمى شده اند.
به گفته او در صورتى که تدابير امنيتى وجود نمى داشت، امکان داشت که در چندين نقطۀ ديگر نيز بر عزاداران حمله ميشد.
در نشست دیروز اين جرگه، برخى اعضاى جرگه از وضعيت امنيتى در ولايت هاى هلمند، فراه، زابل و کندز ابراز نگرانى نمودند.
میرداد خان نجرابی رییس کمیسیون امنیت داخلی ولسى جرگه گفت که برخورد و تقرری های سلیقوی در ارگانهای امنیتی، يکى از عوامل افزایش تلفات نیروهای امنیتی و دست به دست شدن برخى مناطق ميان نيروهاى دولتى و مخالفين مى باشد.
به گفته او امروز مقام های امنیتی (وزیر امور داخله، وزیردفاع ملی و رییس امنیت ملی) به کمیسیون امنیت داخلی فرا خوانده شده تا در مورد به نمایندگان مردم پاسخ دهند.
رییس ولسی جرگه نيز وضعیت امنیتی در هلمند، فراه، زابل، کندز و برخی ولایات دیگر را نگران کننده خواند و از اعضای جرگه خواست تا به منظور دستگیری مردم، صلاحیتى را که قانون به آنها داده است اعمال نمايند. (پژواک)