صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نشست مشترک حکومت و بخش خصوصی در زمینۀ سرمایه گذاری برگزار شد

نشست مشترک حکومت و بخش خصوصی در زمینۀ سرمایه گذاری برگزار شد

نشست مشترک حکومت و بخش خصوصی در زمینۀ بررسی و حل چالش‌ها و مشکلات سرمایه گذاری در افغانستان، برگزار شد.
در این نشست که دیروز به همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، مرکز سرمایه گذاران خصوصی بین الملی (CIPE) و مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل برگزار شد، شماری از نمایندگان حکومت و بخش خصوصی و برخی از نمایندگان شورای ملی شرکت کرده بودند.
عتیق الله نصرت رئیس عامل اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت که بررسی چالش‌ها و مشکلات سرمایه گذاران و یافتن راه حل برای آن‌ها، برای بهبود و رشد اقتصاد کشور، بسیار مفید می‌باشد.
وی گفت که نبود امنیت، نبود امکانات زیربنایی، فساد اداری در سطح ادارات دولتی، ایجاد نشدن شهرک‌های صنعتی، مالیات و جرایم مالیاتی طاقت فرسا و نبود پالیسی‌های درست صادرات محور و عدم برنامه‌های حمایتی از سرمایه گذاران، از جمله چالش‌ها و مشکلات عمده در کشور است.
نصرت افزود که دیروز، نمایندگان بخش خصوصی، این مسائل را مورد بررسی قرار می‌دهند و در ‌‌نهایت با ارایه پیشنهادهای خود، از حکومت خواهند خواست تا برای بر طرف کردن آن با جدیت اقدام کند.
حمیدالله نورعباد رئیس مرکزملى تحقیقات پاليسى کشور گفت که موضوع تولیدات داخلی بخاطر رشد اقتصادی کشور، بسیار مهم می‌باشد و باید با جدیت مورد توجه قرار بگیرد.
به گفته وی، در ۱۵ سال گذشته رشد اقتصادی کشور کم بوده و نیازمندی مردم به اقلام مختلف از طریق صنایع داخلی برآورده نشده است.
نورعباد خاطر نشان کرد که در این مدت، تا حدودی به بخش‌های مخابرات، حمل و نقل و هوتل داری توجه شده و سرمایه گذاری‌های کلان صورت گرفته؛ اما در بخش زراعت و صنعت توجه لازم نشده است.
بر پایه معلومات رئیس مرکز تحقیقات، در حال حاضر بیشتر از ۹۰ درصد اقلام مصرفی در کشور، از کشورهای دیگر وارد می‌شود و در صورتی که در زمینۀ زراعت و صنعت سرمایه گذاری لازم صورت بگیرد، تولیدات داخلی افزایش خواهد یافت و با کاهش بیکاری، اقتصاد مردم نیز خوب خواهد شد.
عبدالباری رحمان معین صنایع وزارت تجارت و صنایع، ضمن تايید نگرانی‌ها در مورد مشکلات و چالش‌های سرمایه گذاری در افغانستان گفت که این وزارت، علاقه‌مند است تا در هماهنگی با بخش خصوصی به صورت مشترک در این زمینه اقدام کند.
وی گفت که برای بهبود وضعیت روند تجارت در کشور، باید صادرات محور شود و بجای اینکه تمام بخش‌های صنعتی صادرات داشته باشند، یک تعداد از صنایع که ظرفیت و زمینۀ رشد آن در کشور موجود است، تقویت گردند تا بتوانند با اقلام مشابه تولیدی خارجی رقابت کنند. (پژواک)