صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دشمنان افغانستان افراد ملکی را به هدف نفاق افگنی قومی و مذهبی می کشند

دشمنان افغانستان افراد ملکی را به هدف نفاق افگنی قومی و مذهبی می کشند

اعضاى مشرانوجرگه ضمن تاکيد بر وحدت ملى، خواستار مجازات قاتلان ٣٣ تن در غور شدند و از گسترش فعاليت داعش در پچيراگام ننگرهار نگرانى نمودند؛ اما رييس مجلس گفت که وضعيت در پچيراگام، در حال مهار شدن است.
منابع محلی ولایت غور، هفته گذشته از کشته شدن ۳۳ غیر نظامی از سوی افراد وابسته به گروه (داعش) خبر دادند و این گروه، رسماً مسوولیت آنرا برعهده گرفت.
محمد علم ایزدیار نماینده مردم پنجشیر در مشرانوجرگه، در نشست دیروز اين جرگه گفت: "افراد غیرنظامی در غور به شکل بی رحمانه توسط تروریست هايى که اشخاص معلوم الحالی هستند، کشته شده اند و امیدوارم که نهادهای امنیتی، قاتلان این حادثه را بازداشت و به اشد مجازات محکوم کنند تا برای دیگران عبرت گردد".
ایزدیار، از بزرگان ولایت غور خواست که جلو انکشاف منفی این قضیه را بگیرند تا نشود که مسئله انتقام و انتقام جویی قومی به میان آید و فاجعه های دیگر رخ دهد.
داود غفاری نماینده مردم غور در مشرانوجرگه  نیز گفت: "جنایتکاران به نام طالب و داعش، روز سه شنبه هفته گذشته مردم بی دفاع و غیر نظامی را در این ولایت تيرباران کردند، که تعداد آنان کودکان بین سنین ۱۲، ۱۴ تا ۱۵ ساله بودند."
او دلیل نا امنی های غور را تشکیل کم نیروهای امنیتی خواند و افزود: "اگر دولت به این مسئله توجه نکند و پایگاه های را که جنایتکاران در این ولایت ساخته اند از بین نبرد، این گونه حوادث بازهم تکرار خواهند شد."
عبدالباقی بریال عضو دیگر این جرگه نیز ضمن محکوم کردن کشتار مردم ملکى در غور، خواهان شناسايى و اشد مجازات عاملان اين رويداد شد و گفت که حکومت باید متوجه عملکرد دشمنان باشد؛ زیرا آنها می خواهند تفرقه ميان مردم افغانستان ايجاد کنند.
اکثریت اعضای مشرانوجرگه، رویداد غور را محکوم کردند و خواستار شناسایی و مجازات عاملان این رویداد شدند.
فضل هادی مسلم یار رییس مشرانوجرگه گفت: "حادثه غور برای تمام مردم افغانستان دردآور است و آن را محکوم می کنیم؛ دشمنان افغانستان با ایجاد چنین حوادث، می خواهند که به هدف شوم شان که همان ايجاد نفاق مذهبی و قومی بين مردم است برسند؛ از مردم می خواهیم که زمینه را برای تحقق این اهداف دشمن فراهم نسازند".
وی افزود که دشمنان افغانستان، در بسیاری نقاط کشور، افراد ملکی را به هدف نفاق افگنی قومی و مذهبی می کشند.
او از نیروهای امنیتی کشور خواست که جلو تکرار چنین حوادث را بگیرند.
نگرانی از گسترش نفوذ داعش
رونا ترین نماینده مردم کندهار در مشرانوجرگه، ضمن نگرانی از حضور گروه داعش در ولسوالی پچیراگام ننگرهار، از حکومت خواست تا در قسمت سرکوب اين گروه اقدامات جدى نمايد.
به گفته او، در صورتی که جلو فعالیت این گروه در پچیراگام گرفته نشود، نفوذ این گروه گسترده تر خواهد شد.
نجیبه حسینی نایب منشی این جرگه نیز از گسترش نفوذ داعش در ننگرهار اظهار نگرانی کرد؛ اما گفت: "اجازه نمی دهیم که افغانستان به سوریۀ دوم تبدیل شود."
وی داعش، القاعده و طالب را از پروژه های بین المللی خوانده گفت که حکومت متوجه باشد تا این گروه ها براى اهداف دیگران، ديگر افغان ها را به خاک و خون نکشند.
عبداللطیف نهضت یار نماینده مردم نورستان در این جرگه گفت: "اگر داعش در منطقه توره بورۀ ننگرهار حاکمیت پیدا کند، مبارزه علیه این گروه دشوار خواهد شد."
او از حکومت خواست تا خیزش مردمی که در ولسوالی پچیراگام برای مبارزه علیه داعش شکل گرفته حمایت نماید، تا این گروه در پچيراگام نابود و سرکوب شود.
شماری از اعضای دیگر این جرگه نیز نظر مشابه داشتند.
فضل هادی مسلمیار رییس مشرانوجرگه گفت: "چندین قریه در ولسوالى پچيراگام هنوزهم در تصرف گروه داعش قرار دارد؛ اما عملیات ادامه دارد و وضعیت در این ولسوالی در حال مهار شدن است."
وی افزود که این گروه به دلیلى دامنۀ سپین غر، مومند دره و توره بورۀ ننگرهار را انتخاب کرده اند که به خط ديورند نزديک مى باشند. 
موصوف گفت که ملت آماده شده تا در کنار حکومت علیه این گروه مبارزه بکنند.
به گفته رییس مشرانوجرگه، در حال حاضر حدود ۵۰۰ تن از باشندگان پچيراگام، رسماً در چوکات نیروهای امنیتی فعالیت شانرا به منظور سرکوب داعشیان آغاز کرده اند.
این درحالی است که روز شنبه، حاجى ظاهر قدير معاون اول ولسی جرگه نیز از آمادگی برای مبارزه علیه این گروه خبر داد و به ننگرهار رفت. (پژواک)