صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

علما مردم را از اضرار مواد مخدر آگاهى دهند

علما مردم را از اضرار مواد مخدر آگاهى دهند

وزارت مبارزه با موادمخدر، ضمن ابراز نگرانى از افزايش کشت و توليد موادمخدر در کشور، از علماى دين خواست تا مردم را مطابق رهنمودهاى دينى، از اضرار مواد مخدر آگاهى دهند.
به اساس نتايج سروى وزارت مبارزه با مواد مخدر و ادارة مبارزه با جرايم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC ) که در اوايل ماه جارى (عقرب) منتشر شد، کشت مواد مخدر در افغانستان امسال نسبت به سال گذشته، ده درصد و توليد آن 43 درصد افزايش يافته؛ اما سطح محو کشت کوکنار 91 درصد کاهش پيدا کرده است.
به اساس معلومات منبع، کشت کوکنار در افغانستان که بيشترين توليد کننده مواد مخدر در جهان است، امسال به بيش از دو صد هزار هکتار رسيده و نسبت به پانزده سال پيش، 25 برابر شده است. در حال حاضر حدود سه ميليون تن در افغانستان به انواع مواد مخدر معتاد هستند.
ديروز، نشستى به اشتراک علماى دينى و مقام هاى وزارت مبارزه با مواد مخدر، وزارت ارشاد، حج و اوقاف و برخى مقام هاى ديگر در کابل تدوير شده بود.
سلامت عظيمى وزير مبارزه با مواد مخدر، در اين نشست گفت که ناامنى ها، فقر اقتصادى و مهاجرت ها عمده ترين عوامل افزايش مواد مخدر در کشور مى باشد.
وى مواد مخدر در افغانستان را يک چالش ملى و بين المللى خواند و گفت که افغانستان، قربانى معضل مواد مخدر شده و در اين راستا نيازمند کمک هاى لازم جامعه جهانى مى باشد.
عظيمى، بدون ارايه جزييات خاطرنشان کرد که اين وزارت، براى مبارزه با مواد مخدر پلان سه ساله را تهيه کرده است.
خانم عظيمى گفت: «از علماى محترم و جيد دين که رهنماى ما هستند و حرف هاى شان به دل مردم مى نشيند و مردم به حرف هاى آنان عمل مى کنند، مى خواهم که از طريق منابر، مساجد و تکيه خانه ها براى مردم در مورد اضرار مواد مخدر از نگاه دين مبين اسلام معلومات بدهند؛ همچنان از ايشان مى خواهيم که در امر مبارزه عليه مواد مخدر، نظريات شان را با ما شريک سازند.»
او از رسانه ها نيز خواست تا اين وزارت را در راستاى آگاهى عامه از اضرار مواد مخدر، يارى رسانند.
فيض محمد عثمانى وزير ارشاد، حج و اوقاف در نشست ديروز در مورد کشت، توليد و استعمال مواد مخدر از ديدگاه دين مبين اسلام صحبت نموده گفت که خداوند (ج)؛ هر سه مورد (کشت ، توريد و استفاده) مواد مخدر را حرام قطعى قرار داده است.
وى افزود که استعمال مواد مخدر، انسان را به سوى مرگ تدريجى مى برد و استعمال کننده خودش، خانواده و جامعه را به سوى تباهى مى کشاند.
موصوف گفت که وزارت ارشاد، حج و اوقاف؛ در مبارزه با مواد مخدر آمادة هر نوع همکارى با وزارت مبارزه با مواد مخدر مى باشد و در اين راستا تلاش هاى خود را بيشتر مى سازد.
مولوى قيام الدين کشاف رييس شوراى علماى افغانستان نيز در اين نشست صحبت نموده گفت: «شراب، از تمام انواع مخدر در سر قرار دارد، حرام قطعى است؛ الله تعالى به خاطرى که سلامتى  انسان را تضمين نمايد، شراب را حرام قرارداده است. هر نوع مواد مخدر حکم شراب را دارد، هرچيزى که نشه را مى آورد حرام است؛ چيزى را که خداوند تعالى حرام قرار داده، استفاده آن روا نيست؛ توليد، توريد و قاچاق آن حرام است  و حتى اگر براى کسى طور تحفه بدهيد، حرام است.»
وى با بيان اينکه جنگ کنونى افغانستان از راه  مواد مخدر تمويل مى شود، بر مبارزه ملى عليه مواد مخدر تاکيد کرد و گفت که اگر مردم افغانستان در مبارزه با مواد مخدر دست به دست هم دهند، به تدريج کشت، توليد و استعمال اين مواد کاهش پيدا خواهد کرد.
موصوف، از عالمان دينى خواست  که در مبازره با مواد مخدربيشتر سهم بگيرند. (پژواک)