صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنى : مصرف نکردن معقول بودجه بی‌ کفایتی و گناه بزرگ است

غنى : مصرف نکردن  معقول بودجه بی‌ کفایتی و گناه بزرگ است

رییس جمهورغنی نبود ظرفیت مشروع و معقول مصرف بودجه را دربرخى وزارت خانه ها تاييد کرده می گوید که وزرا از عدم مصرف بودجه به شورای ملی پاسخگو می باشند.
محمد اشرف غنی رییس جمهور، شام روز دوشنبه در نشست مشورتی با رییس و اعضای مشرانو جرگه پیرامون بودجه سال ١٣٩٦، در ارگ ریاست جمهوری با اظهاراين مطلب گفت که امسال برخلاف سال‌ های دیگر امکانات مالی موجود می‌ باشد و وزارت‌ های سکتوری باید از این امکانات برای ارایه خدمات موثر استفاده اعظمی نمایند.
وی با بیان این که اصلاحات در تدارکات تسریع گردیده و برای وزارت ‌ها نیز پول موجود می ‌باشد، افزود : (( دیگر بهانۀ نبود پول نباید از جانب وزرا مطرح باشد.))
رییس جمهور خطاب به اعضای مشرانو جرگه گفت که وزرا باید به شورای ملی پاسخگو باشند که چرا نتوانسته ‌اند بودجه تعیین ‌شده را به ‌شکل معقول و مشروع آن به ‌مصرف برسانند.
موصوف افزود: «این را باید اعتراف کنیم که وزارت ‌ها ظرفیت مشروع و معقول مصرف بودجه را ندارند؛ ۱۵ درصد هموطنان ما گرسنه خواب می‌شوند، حدود ۳۸ درصد مصوونیت غذایی ندارند، در چنین حالتی مصرف نکردن معقول بودجه نه ‌تنها بی‌ کفایتی، بلکه گناه نیز می ‌باشد.»
به گفته او، پروژه‌ های سابقه و حال باید از هم تفکیک شوند، زیرا در پروژه‌ های قبلی مشکلات موجود بود و این مشکلات در پروژه های جدید تا حد زیاد رفع گردیده است.
وی علاوه کرد که اکثراً وزارت ‌های سکتوری تا حالا تقسیم اوقات تطبیق پروژه ‌ها و ظرفیت مدیریت مشاوران خارجی را ندارند.
رییس‌ جمهورغنی از اعضای مشرانو جرگه خواست، به تعهد شان در قبال این که هر وزارتی که بودجه را معقول مصرف ننمود بودجه شان کم خواهد شد، عمل کنند.
وی همچنان گفت که شماری از وزارت‌ ‌ها به جای امور و مسوولیت‌ های اساسی شان مصروف امور ساختمانی می ‌باشند.
موصوف افزود که برای امور ساختمانی باید یک واحد اداری تحت نظارت وزارت امور شهر سازی ایجاد گردد، تا همۀ ساختمان‌ های دولتی به ‌شکل اساسی اعمار گردد.
غنی خاطر نشان کرد که در حال حاضر نقشۀ ساختمان ‌های ولسوالی‌ ها ترتیب گردیده و به ‌زودی کار تطبیق آن آغاز خواهد شد و همچنان برای ادارات دولتی دیگر نیز ساختمان‌ های مورد نیاز اعمار می‌ گردد.
او افزود که روند ساخت سرک ها، خط‌ آهن و فایبر نوری نیز باید به واحد اداری سپرده شود، تا این روند به‌ شکل اساسی تطبیق گردد.
به باور رییس جمهور، برای مصرف معقول بودجه و ارایه خدمات موثر برای مردم، اصلاحات اساسی در ادارات نیاز است که از زیربنا تا تعلیم و تربیه همه‌ چیز خوب و مسلکی شود.
موصوف، از اعضای مشرانو جرگه خواست که در این زمینه از روند اصلاحات حکومت حمایت همه‌ جانبه نمایند.
رییس‌ جمهورغنی گفت:«اگر تعهدات انجام ‌شده با مردم و جامعه‌ جهانی را در بخش آوردن اصلاحات عملی نسازیم، فرصت‌ های موجود و امکانات هدر خواهد رفت و باید تصویر واضح داشته باشیم که در سه‌ سال آینده از امکانات به‌ شکل موثر آن استفاده نماییم.»
محمد ‌اشرف غنی خاطر نشان کرد، طی دو ماه گذشته صدها هزار مهاجر دوباره به کشور برگشتند که آن ها نیاز به کار و ارایه خدمات بهتر دارند و در بودجه سال ۱۳۹۶ برای جا بجای مهاجرین، بیجاشده‌ گان و کوچی‌ ها مقداری بودجه تخصیص می ‌یابد.
او اضافه کرد که برای تحرک پروژه‌ های بزرگ در هماهنگی با شورای ملی و مردم، ده شرکت بین‌ المللی انتخاب خواهد شد که در بخش زیربنا با دولت به‌ شکل مشترک کار نمایند.
رییس ‌جمهور گفت، باید تمام انجنیر های افغان به‌ شکل دقیق ارزیابی گردند که مشکلات شان تشخیص و ظرفیت ‌های آنان ارتقاء یابد.
او افزود که ده ولایت فقیر کشور باید محور سرمایه‌ گذاری بیشتر قرار گیرند، تا انکشاف متوازن و عدالت اجتماعی نیز تامین شود.
وی علاوه کرد: «انکشاف ۲۰ ولایت سرحدی کشور برای ما حیاتی می‌ باشد، تا افغانستان داشته باشیم که در کنار وحدت اسلامی و ملی، وحدت اقتصادی در آن نیز تامین گردد.»
 محمد اشرف غنی گفت، جلب سرمایه‌ های خصوصی به ‌ارزش ۱,۲ میلیارد دالر در افغانستان، به‌ معنای باورمندی مستحکم سرمایه‌ گذاران نسبت به‌ آینده می‌باشد که از این مقدار سرمایه، ۸۰۰ میلیون دالر در بخش انرژی برق به‌ مصرف خواهد رسید.
رییس ‌جمهور با اشاره به‌ همکاری‌های منطقوی گفت، در آینده نزدیک خط آهن ترکمنستان و آقینه افتتاح خواهد شد که از این طریق حمل و نقل اموال پنج ‌برابر ارزان‌ تر تمام می‌شود.
وی اضافه کرد که حکومت جدید ازبکستان علاقمند است تا راه‌ های ترانزیتی را به‌ روی افغانستان باز نماید که این در توسعۀ تجارت و اقتصاد میان دو کشور موثر می ‌باشد.
رییس ‌جمهورغنی گفت، پس از منظوری بودجه سال ۱۳۹۶ در هر سه و یا شش ماه، وزرا به شورای ملی حساب خواهند داد که بودجه شان را کجا و چطور به‌ مصرف رسانده اند.
فضل‌ هادی مسلمیار رییس ‌مشرانو جرگه در این نشست مشورتی ضمن قدردانی از رییس‌ جمهور گفت که شخص رییس جمهور تا به حال ۲۹ نشست مشورتی با اعضای مشرانو جرگه داشته ‌است.
او گفت، این هماهنگی، نزدیکی و احترام سابقه نداشته و هر قدر این روند تقویت بخشیده شود به همان اندازه هماهنگی و همکاری بیشتر می‌گردد.
او افزود:(( در ۱۴ سال گذشته ولسی جرگه و وزارت مالیه به نظریات سناتوران احترام نگذاشته ‌اند، و این چنین نشست‌های مشورتی به‌ خیر کشور و مردم افغانستان می ‌باشد.))
مسلمیار گفت، بعضی اوقات پس از منظوری بودجه، شماری از پروژه‌ ها در سطح ولایات تحت اجرا قرار می ‌گیرد و تعدادی از وکلا این پروژه‌ ها را مختص به‌ خود می ‌دانند و به منظور کسب شهرت از آنان استفاده می‌ کنند.
او افزود که بودجه و پروژه‌های ملی حق مردم افغانستان است و از آن ها نباید به خاطر منافع شخصی، شهرت و کمپاین استفاده شود.
رییس‌ مشرانو جرگه گفت، در خصوص بودجه ملی ۱۳۹۶ در کنار ولسی جرگه و وزارت مالیه، مشرانو جرگه نیز نظریات مشورتی را با ریاست‌ جمهوری شریک خواهد ساخت.
وی به ‌نمایندگی از مشرانو جرگه به رییس ‌جمهور اطمینان داد که تصمیم و فیصلۀ ریاست‌ جمهوری را در قبال وزرای که بودجه را معقول مصرف نکرده باشند، حمایت می ‌کند.
مسلمیار افزود که مشرانو جرگه، به‌ خاطر صلح و پیشرفت کشور و مردم از اصلاحات و تغییرات حکومت حمایت همه ‌جانبه می ‌نماید و در این زمینه پروای هیچ فشار سیاسی را نخواهند داشت. (پژواک)