صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

دانش: به هیچ کس اجازه مداخله در کار کمیسیون های انتخاباتی داده نمی شود رئیس کمیسیون جدید انتخابات افغانستان مشخص شد

دانش: به هیچ کس اجازه مداخله در کار کمیسیون های انتخاباتی داده نمی شود رئیس کمیسیون جدید انتخابات افغانستان مشخص شد

در اولین روز کاری کمیسیون جدید انتخابات افغانستان رئیس و اعضای اداری این کمیسیون انتخاب شدند.
ملیحه حسن، عضو کمیسیون انتخابات افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که نجیب‌الله احمدزی با رأی اعضای کمیسیون به عنوان رئیس انتخاب شده‌است.
او افزود که خانم وسیمه بادغیسی به عنوان معاون عملیاتی کمیسیون انتخاب شده‌است. به گفته خانم حسن، عبدالقادر قریشی به عنوان معاون مالی و اداری و گلا جان بدیع صیاد نیز به عنوان دبیر کمیسیون انتخابات افغانستان انتخاب شدند.
صبح روز گذشته، معاون دوم ریاست جمهوری، در مراسم معرفی اعضای جديد کمیسیون  هاى انتخاباتی گفت که حکومت، به هیچکس اجازۀ مداخله در کار اين کمیسیون ها را نمی دهد.
رييس جمهور و رييس اجرايى حکومت، پس از مصاحبه با نامزدان کميسيون هاى انتخاباتى، هفت تن را براى کميسيون مستقل انتخابات و پنج تن ديگر را براى کميسيون شکايات انتخاباتى برگزيدند و بتاريخ ٢ قوس، حلف وفادارى بجا آوردند.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، که درمراسم معرفى و آغاز به کار اعضای کمیسیون شکایات انتخاباتی صحبت ميکرد، استقلالیت و بیطرفی کمیسیون ها را نهایت مهم عنوان کرده گفت که کمیسیون شکایات انتخاباتی، باید اصل استقلالیت و بیطرفی را در راس اولویت های کاری اش قرار بدهد.
دانش افزود: "من از طرف حکومت افغانستان، این اطمینان را بطور صد درصد به همه فعالین و کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی میدهم که استقلال کامل کمیسیون ها را احترام  می کنیم و از نگاه مالی، تخنیکی و سیاسی از جانب حکومت بطور کامل مورد حمایت قرار می گیرند و حکومت مکلف است که جلو مداخلات نابجای نهادها یا اشخاص دیگر را نیز بگیرد."
موصوف با بیان اینکه فرصت کمی در پیش روی است، گفت که کمیسیون های انتخاباتی، باید از این فرصت کم، در بخش های اداری، اسناد تقنینی، لوایح، طرزالعمل ها و نحوۀ فعالیت ها؛ اصلاحات لازم انتخاباتی را در حد صلاحیت های شان انجام بدهند.
به گفتۀ وی، کمیسیون شکایات انتخاباتی، مشابه یک نهاد قضایی است و حکم بالاترین مرجع  انتخاباتی را دارد و مانند ستره محکمه عمل می کند، باید در کارهایش مستقل و بیطرف باشد تا در آینده انتخابات شفاف، عادلانه و به دور از تقلب برگزار گردد.
وی، دموکراسی را در افغانستان، نوپا و جوان خوانده، علاوه کرد: "به همین دلیل، نهادهای انتخاباتی ما نیز نوپا و جوان هستند و با وجود آنکه چندین انتخابات را برگزار کردیم؛ اما هنوز هم تجربۀ ما بسیار نو و نوپا است؛ امید که در دوره جدید، کمیشنران جدید کمیسیون شکایات انتخاباتی، بتوانند به یک ادارۀ بسیار قویتر کارش را آغاز کند."
دانش در ادامه افزود که مجموعه يی غنی از قوانین، اسناد تقنینی در اختیار کمیسیون ها قرار دارد و باید این مجموعه، نسبت به گذشته غنی تر شود و همچنان کمیسیون های انتخاباتی کار شان را با هماهنگی یکدیگر و به شکل مستقلانه، بیطرف و مطابق به قانون انجام بدهند.
حمیرا حقمل یکتن از کمیشنران کمیسیون شکایات انتخاباتی که در این مراسم صحبت میکرد، گفت که کمیشنران جدید کمیسیون شکایات انتخاباتی، کارهای شان را مطابق به قانون انجام میدهند و تلاش می کنند که اعتماد از دست رفتۀ مردم را دوباره حاصل کنند.
وی، با بیان اینکه اصلاحات انتخاباتی به منابع مالی و تخنیکی نیاز دارد، گفت که حکومت باید کمک های مالی و تخنیکی را به وقت معین به دسترس کمیسیون شکایات انتخاباتی قرار بدهد، تا آنان بتوانند کار شان را به درستی انجام بدهند.
این کمیشنر کمیسیون شکایات انتخاباتی علاوه کرد: "ما تلاش می کنیم که تعصبات لسانی و قومی را از بین ببریم و وظیفۀ خود را به شکل درست انجام دهیم و اعتماد مردم را دوباره نیز به دست می آوریم."
قرار است که در نخستين جلسه کارى کمیسیون شکایات انتخاباتی؛ رئيس، معاون و منشى اين کميسيون انتخاب شوند.
طبق يک خبرديگر؛ معاون دوم رییس جمهور، دیروزدر مراسم معرفی اعضای جدید کمیسیون انتخابات، از کمیشنران خواست که بدون فوت وقت، از همین دیروز کارشان را آغاز کنند.
معاون رییس جمهور، ضمن اظهار قدردانی از اعضای پیشین کمیسیون مستقل انتخابات که به گفتۀ وی در شرایط دشوار و پرتنش، مسؤوولیت برگزاری انتخابات را به عهده داشتند گفت: "علیرغم برخی از شایعات و ادعاهای بی اساس، همه می دانند که گزینش و انتخاب اعضای کمیسیون های جدید انتخاباتی، در یک پروسه کاملا شفاف و روشن صورت گرفته است."
دانش، با اشاره به مکلفیت های مهم فراروی اعضای کمیسیون جدید انتخابات گفت، برای اینکه انتخابات بتواند؛ نقش اصلی خود را به عنوان یک محکمۀ ملی و یک قضاوت عادلانه و علنی ملی ایفا کند و باعث صلح و ثبات شود، باید معیارهای خاصی در این پروسه به وسیلۀ اعضای جدید رعایت شود.
وی، شفافیت و کسب اعتماد مردم را از موارد اصلی در رعایت اصول و اساسات انتخابات عنوان کرده افزود که شفافیت در صورتی تأمین می شود که دستگاه اجرایی و مدیریت آن؛ یک دستگاه مطمئن، با اعتماد، مسوولیت شناس، صادق، با ایمان و وفادار به منافع ملی و مصالح مردم باشد.
به گفته معاون رییس جمهور، برای تأمین شفافیت، علنی بودن همه فعالیت ها، تصمیمات و فیصله های کمیسیون لازم و ضروری است.
وی تأکید کرد که باید همه برنامه ها و تصامیم کمیسیون انتخابات، در معرض دید رسانه ها و ناظرین و مشاهدین و همه طرف های ذینفع باشد و هیچ کاری نباید به طور سری و پنهانی انجام شود.

موصوف افزود: "این وظیفۀ حکومت است که همه امکانات و بودجه انتخابات را فراهم کند و تا جایی که در طی این مدت، از نزدیک در جریان مشکلات و پیچیدگی های انتخابات بودم، تعیینات داخلی، تدقیق مجدد لوایح، طرزالعمل ها و رهنمود کاری و سایر اسناد حقوقی کمیسیون، تهیۀ طرح جامع حوزه های انتخاباتی در رایزنی با اهل خبره و نهادهای ذیربط، تعیین تقویم انتخابات، ارایه لیست رأی دهندگان، تعیین تکلیف کارت های رأی دهی یا هر سند معتبر دیگر برای رای دهی، و همچنین تعیین مراکز و محلات رأی دهی، از اولویت های اساسی و بسیار عاجل کمیسیون انتخابات است که به دقت وسرعت عمل بیشتر نیاز دارد؛ تا زمینۀ برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی و بعدتر انتخابات ریاست جمهوری فراهم گردد." (پژواک)