صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کار روی تهیه دومین گزارش پیرامون کنوانسیون حقوق طفل آغاز شد

کار روی تهیه دومین گزارش پیرامون کنوانسیون حقوق طفل آغاز شد

وزارت خارجه افغانستان می‌گوید، حکومت مکلف است تا همه کنوانسیون‌های بین‌المللی را که به آن تعهد کرده عملی نماید.
حکمت خلیل کرزی معین سیاسی این وزارت روز دوشنبه در نشستی که تحت نام آغاز روند گزارش دهی دوره‌ای دولت پیرامون تطبیق کنوانسیون حقوق طفل راه اندازی شده بود گفت، فعالیت‌های که حکومت در راستای تأمین حقوق اطفال انجام داده در این گزارش بررسی می‌شود.
وی گفت:
"پروسه تهیه گزارش صرفاً به عنوان ایفای تعهدات افغانستان در قبال جامعه بین‌المللی نبوده بلکه فرصتی برای ارزیابی میزان حمایت از حقوق طفل در کشور، به هدف تدوین و اجرای پالیسی‌های مناسب می‌باشد، گزارش دهی ابزار مناسب است تا آنچه را که در راستای حمایت و پیشبرد حقوق اطفال مورد ارزیابی قرار داده شود."
آقای کرزی می‌گوید، در هماهنگی با ادارات ذیربط بخش اطفال می توانیم این گزارش را غنی ساخته و آنرا موفقانه تهیه نمائیم.
وزارت امور خارجه اولین گزارش اش در راستای تأمین حقوق اطفال را در سال ۲۰۰۹ به سازمان ملل متحد ارائه کرد و این دومین گزارش است که قرار است در نیمه سال آینده میلادی تهیه و ارائه گردد.
به گفته مقامات این وزارت، افغانستان در سال ۱۹۹۰ کنوانسیون حقوق اطفال سازمان ملل متحد را امضا و قانون آنرا در سال ۱۹۹۴ تصویب کرده‌است.
این گزارش در حالی تهیه می‌شود که بر اساس آمار وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان ۱۴.۵ میلیون طفل بین ۶ تا ۱۸ سال دارد که حدود ۹ میلیون آن به مکتب می‌روند.
اما به گفته مقامات این وزارت سرنوشت ۵.۵ میلیون اطفال دیگر نامعلوم است و حکومت از آنان هیچ خبری ندارد.
در عین حال افغانستان ۲.۷ میلیون طفل کارگر دارد که ۱.۴ میلیون آنرا اطفالی تشکیل می‌دهد که کارهای شاقه را انجام می‌دهند.
زینب یکی از این اطفال افغان که در چند قدمی وزارت خارجه بوت پالش می‌کند به رادیو آزادی گفت، چون در خانه نان آور دیگری ندارد بر علاوۀ مکتب، بوت پالش می‌کند.
او گفت:
"بوت رنگ می‌کنم، مکتب می‌روم و درس هم می‌خوانم، روزانه تا ۱۰ صبح کار می‌کنم و بعد از آن به مکتب می‌روم."
از سوی دیگر ادل خضر رئیس صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال در افغانستان یا UNICEF که در این نشست صحبت می‌کرد گفت، حکومت افغانستان باید کیفیت گزارش را بلند برده و آنرا با در نظر داشت وضعیت اطفال تهیه کند.
وی افزود:
"مهم است تا این گزارش پیشنهادات و توصیه های سازمان ملل متحد در مورد گزارش قبلی را در نظر گیرد، اولین پرسش این خواهد بود که چه کرده‌اید؟"
خانم خضر بر دقت، همانگی بیشتر و صحبت با اطفال افغان در تهیه گزارش تأکید ورزیده می‌گوید که ما باید متیقن شویم که همه اطفال افغان هر جایکه هستند به حقوق شان دسترسی کامل دارند.
در عین حال UNICEF یا صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال می‌گوید، آنان برای همکاری با وزارت خارجه در تهیه این گزارش آماده به همکاری اند. (رادیوآزادی)