صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جایزه زنان در نوآوری سال ٢٠١٦ در بریتانیا به یک زن افغان اهدا شد

جایزه زنان در نوآوری سال ٢٠١٦ در بریتانیا به یک زن افغان اهدا شد

شکردخت جعفري، زن افغان از ولايت دايکندي در مرکز افغانستان برنده جايزه  سال 2016 بريتانيا شد.
اين رقابت توسط نهاد نوآوري بريتانيا (Innovate UK s infocus awards ) راه اندازي شده و هدف آن حمايت از زناني است که ميتواند الگو و الهام بخش براي ساير زنان باشند. هدف اين رقابت سراسري در بريتانيا، شناسايي، الگوسازي و توانمندسازي زنان مخترع است که ظرفيت رهبري در عرصه نوآوري و کارآفريني را دارا هستند.
خانم جعفري شرکت «TrueInvivo » را تاسيس کرد تا بتواند نتايج تحقيقاتي خود در زمينه بهبود پرتو درماني بيماران سرطاني را صنعتي کند و در دسترس عموم بيمارستانها در سراسر دنيا قرار دهد.
نهاد نوآوري بريتانيا با حمايت، الگوسازي و توانمندسازي زنان پيشرو در عرصه نوآوري با فراهم کردن يک بسته پشتيباني کسب و کار را شامل 50 هزار پوند براي برندگان کمک ميکند.
هدف نهاد نوآوري بريتانيا تشويق و پرورش استعداد زنان بريتانيايياست.
خانم جعفري به دليل ارائه روش جديد پرتو درماني براي بيماران سرطان موفق شد اين جايزه را دريافت کند.پرتو درماني بخشي از برنامه درمان بيماران سرطاني را تشکيل ميدهد. هدف از پرتو درماني استفاده از اشعه جهت از بين بردن سلولهاي سرطاني است، طوري که اشعه را فقط بايد به ناحيه سرطاني محدود شده تاباند تا بافتهاي سالم اطراف تودههاي سرطاني صدمه اي نبيند.
اشعه نامرئي است و اغلب در حين درمان سبب آسيب ساير بافتها ميشود. خانم جعفري در دوره تحقيقاتي برنامه دکتراي خود با استفاده از مهرههاي شيشهاي بسيار کوچک (يک ميليمتري) و ارزان قيمت، وسيلهاي را ابداع کرد که ميتوان اين وسيله را در محل تحت درمان کار گذاشت و از ميزان و گسترش اشعه به ناحيه سرطاني و بافتهاي اطراف اطلاع حاصل کرد و متعاقبا هرگونه خطاي موجود را تصحيح کرد.
با به کارگيري اين وسيله انتظار ميرود دقت و صحت درمان پرتودرماني حداقل 50 درصد افزايش يابد. خانم جعفري پس از پايان دوره دکتراي خود با کمک دانشگاه ساري در جنوب انگلستان اختراع خود را ثبت نمود و اکنون اهتمام به صنعتي نمودن اين ابداع خود کرده است. (بي بي سي)