صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنى: براى مبارزۀ جدى با افراطيت به همکارى جامعه جهانى نياز داريم

غنى: براى مبارزۀ جدى با افراطيت به همکارى جامعه جهانى نياز داريم

"ششمین کنفرانس قلب آسیا در مورد افغانستان"، با حضور نمایندگان ۴۰ کشور، صبح دیروز درشهر امرتسر هند توسط محمد اشرف غنی و نارندرا مودی روسای جمهوری افغانستان و هند آغاز يافت.
رييس جمهور افغانستان در"ششمین کنفرانس قلب آسیا در مورد افغانستان"؛ مبارزه با تروريزم را نيازمند همکارى هاى مشترک کشورهاى منطقه خواند و ازآسيا و جامعۀ جهانى خواست تا از پاکستان بخواهند که با افراطيت صادقانه مبارزه کند.
"افغانستان، پاکستان، آذربایجان، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، عربستان سعودی، تاجکستان، ترکیه، ترکمنستان و امارات متحدۀ عربی عضو این روند هستند، که به پیشنهاد افغانستان و ترکیه در ۲۰۱۱ بنا گذاشته شد و هر سال، در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود."
محمد اشرف غنى رييس جمهور افغانستان، دراين نشست درجهت وصل نمودن آسيا با جهان، برهمکارى مشترک تاکيد نمود، و از افزايش حملات تروريستى در افغانستان اظهار نگرانى کرد.
غنى، از اشتراک کنندگان اين کنفرانس که به گفتۀ او براى کمک با افغانستان جمع شده اند؛ اظهارقدردانى کرد.
وى از روابط حسنه ميان افغانستان و هندوستان و مستحکم شدن بيشتر اين روابط ياد کرد و از حمايت مردم و حکومت هندوستان از مردم و حکومت افغانستان، اظهار قدردانى نمود. 
موصوف تلاش هاى هندوستان در جهت تامين صلح و ثبات، کمک هاى اقتصادى، تجارتى و ترانزيتى وغيره بخش ها با افغانستان را ستود و گفت که اين روابط، در حال گسترش مى باشد. 
غنى گفت: "افغانستان درحال مبارزه با خشونت سياسى و تروريزم قراردارد و در آسيا به حيث يک کشورغريب، نياز به پلان کارى دارد؛ پلانى که براى حل اين مشکل باشد."
غنى افزود براى اينکه کشورهاى منطقه دراين مبارزه سهيم شوند، راه هاى مختلف وجود دارد و بايد کار هاى زيادى چون مبارزه با قاچاق انسان، مواد مخدرو مبارزه با افراطيت به سطح منطقه صورت گيرد. 
اين مقام ارشد دولت افغانستان يادآورشد: "نزدیک به ٣٠ گروه تروریستی در تلاش ایجاد پایگاه در افغانستان هستند، درعمليات نظامى پاکستان برخى تغييرات محدود به وجود آمده و با وجودى که با پاکستان روابط دوجانبه داريم... اما نه تنها که حملات تروريستى کم نشده بلکه افزايش يافته است ونيروهاى امنيتى ما به طور مشترک در مبارزه با تروريزم در سراسر کشور عمليات هاى مختلف را انجام مى دهند."
موصوف گفت که برخى کشورها هنوزهم هراس افگنان را پناه ميدهند؛ چنانچه يکى ازمقامات طالبان دراين اواخر گفته است "اگرپاکستان مارا پناه نميداد، ما دوام نمى آورديم."
بگفتۀ رييس جمهورغنى، اين مقام طالبان همچنان گفت است: «ما به يک گفتگو و مذاکرۀ سودمند نياز داريم تا که با جرايم اقتصادى و برخى پديده هاى ديگر به سطح منطقه مبارزه کنيم.»
غنى درادامۀ صحبت هايش يادآورشد که لذاحکومت، فعاليت وعمليات هراس افگنانه را در خاکش شناسايى وعليه آن مبارزه کند.
رييس جمهورافغانستان افزود: «براى اينکه با اين پديده ها مبارزه کنيم، به همکارى جامعه جهانى نيازاست، از آسيا و جامعه جهانى مى خواهيم تا از پاکستان بخواهند که با افراطيت مبارزه کند، و پاکستان به طور سخاوت مندانه ٥٠٠ ميليون دالر براى ما کمک کرده است که با اين پديده مبارزه کنيم؛ باز هم هر کمکى که صورت مى گيرد، ضرورت مردم ما پوره نميشود؛ تازمانى که به شکل سيستماتيک تلاش نشود به پا نخواهيم ايستاد.»
رييس جمهور افغانستان همچنان گفت که براى تبديل نمودن براعظم آسيا به يک راه بزرگ ترانزيتى نيز به تلاش هاى مشترک نياز مى باشد.
غنی: "اتصال افغانستان با دیگر کشورها و گسترش سیستم ترانسپورتی، از گام های مهم دولت افغانستان است."
صلاح الدين ربانى وزير خارجۀ افغانستان در سخنرانى افتتاحيه اش در اين نشست گفت که افغانستان و هندوستان، روابط خوب دارند و اين روابط در حال مستحکم شدن مى باشد.
موصوف از ساير کشورهاى اشتراک کننده دراين نشست نيز قدردانى نموده گفت: "ضرورى است که همکارى ها براى پيشرفت و ترقى منطقه گسترش يابد."
همچنین، نخست وزير هند مى گويد که گسترش فعاليتهاى تروريستى، نه تنها براى افغانستان، بلکه تهديد جدى  به منطقه و جهان مى باشد؛ بايد در اين راستا مبارزۀ مشترک  صورت گيرد.
اين سخنان را نريندرا مودى نخست وزير هند، در"ششمين کنفرانس قلب آسيا در مورد افغانستان" که صبح دیروز با حضور نمايندگان ۴۰ کشور در شهر امرتسر هند آغاز يافت، بيان نموده گفت که اين کنفرانس، براى بهترشدن و تحکيم روابط ميان کشورها بسيار مهم مى باشد.
وى افزود: "مبارزه با تروريزم و هراس افگنى، مسووليت تمام کشورهاى منطقه است و ما خواستار روابط بهتر با افغانستان هستيم و تلاش ما اين است که با جامعه جهانى، درخصوص تامين صلح و ثبات و عرصه هاى اقتصادى در افغانستان يکجا کارکنيم."
مودى با تاکيد براينکه کشورهاى قلب آسيا، بايد مشترکاً براى صلح و امنيت افغانستان کار کنند گفت که بايد براى تامين صلح و ثبات در افغانستان و مبارزه با تروريزم، کار مشترک صورت گيرد تا دستاوردهاى ١٥ سال گذشتۀ اين کشور، از دست نرود و بيشتر پيشرفت به دست آيد.
او افزود: «مى بينيم، تروريزم در حال گسترش مى باشد، نه تنها براى افغانستان بلکه براى تمام منطقه و جهان نيز به يک تهديد جدى مبدل شده است؛ نبايد تنها افغانستان دراين مبارزه کار کند بلکه همه تعهد مشترک داشته باشيم و کمک مالى کنيم و حمايت کنيم اين کشور را؛ ما بايد از تروريستان و باداران آنان حمايت نکنيم و تلاش هاى مشترک ما براى افغانستان براى رسيدن به يک نتيجۀ مثبت در امر مبارزه با تروريزم کمک زياد مى کند.»
نخست وزير هند تصريح کرد که تامين صلح در افغانستان، نه تنها به خير افغانستان است، بلکه به خير منطقه و سراسر جهان مى باشد.
موصوف افزودکه تروريستان، از خارج وارد افغانستان مى شوند که مانع تامين صلح و ثبات دراين کشور شده اند.
وى گفت که افغانستان مرکز وصل کشورها در منطقه مى باشد و هرقدر که دربخش هاى صلح و امنيت، تجارت و اقتصاد با اين کشور کمک شود، افغانستان به يک مرکز بزرگ تجارتى خوب مبدل خواهد شد، که اين به نفع همه کشورهاى منطقه مى باشد.
وى از کشورهاى قلب آسيا خواست تا نه تنها در عرصه هاى صلح و ثبات بلکه در عرصه هاى سياسى، اقتصادى، فرهنگى و... بخش ها با افغانستان  کمک نمايند.
نخست وزير هند، خاطرنشان کردکه کشورش حاضراست که در بخش هاى اجتماعى، اقتصادى و فرهنگى نيز با افغانستان همکارى داشته باشد و همکارى هاى خود را افزايش دهد و روابط افغانستان و هند، هميشه صميمى و دوستانه بوده و خواهد بود.  (پژواک)