صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سالانه بیش از ۳۲ میلیون دالر تحت نام سوپرسکیل حیف و میل می شود

سالانه بیش از ۳۲ میلیون دالر تحت نام سوپرسکیل حیف و میل می شود

يک تحقيق ولسى جرگه نشان مى دهد که سالانه، به حدود ٥٠٠٠ کارمند دولت در مجموع بيش از ٣٢ ميليون دالر به عنوان معاش امتيازى داده مى شود؛ اما برخى اعضاى جرگه مى گويند که اين رقم بيشتر از اين مى باشد.
رييس ولسى جرگه، به سه کميسيون اين جرگه هدايت داد تا در اين مورد تحقيق بيشتر نمايد.
محمد سرور عثمانی معاون کمیسیون عدلی و قضایی ولسی جرگه، دیروز نتايج تحقيقى را که از سوى اين کميسيون و کمیسیون تفتیش مرکزی جرگه انجام شده اعلام  کرد.
عثمانی گفت به اساس اسنادى که کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان به دسترس کمیسیون يادشده ولسى جرگه قرار داده، نشان مى دهد که در حال حاضر ۴۹۱۸ تن که در بست های اول، دوم، سوم و چهارم اداره هاى مختلف دولتى ایفای وظیفه می کنند، معاش هاى امتيازى "سوپرسکيل" اخذ مى کنند.
او گفت: «سالانه بیش از ۳۲ میلیون دالر تحت نام سوپرسکیل از پول بیت المال حیف و میل می شود.»
به گفته او، در میان افرادی که معاش های امتیازى دريافت مى کنند، فارغان صنف دوازدهم نيز مى باشند.
وی گفت: "تالار باید در مورد این تحقیق تصمیم بگیرد و جلو حیف و میل شدن بودجۀ مردم افغانستان را بگیرد، وظیفه ما است تا از پول بیت المال دفاع بکنیم؛ برخی وزیران فوق قانون عمل کرده اند."
موصوف افزود کسانی که خلاف قانون معاش امتیازی به دست آورده اند، باید پول را مسترد و کسانی که دست به استخدام آنها زده اند، مورد پیگرد قرار گیرند.
بنا بر معلومات موصوف؛ به اساس تحقيق، ماهانه به کارمند بست چهارم الى ۵۰۰ دالر، بست سوم الی ۸۰۰ دالر، بست دوم تا یک هزار دالر  و بست اول تا ۱۵۰۰ دالر معاش امتیازی داده مى شود.
اما برخى اعضای این جرگه گفتند تعداد کسانى که معاش هاى امتيازى مى گيرند، بيشتر از اين است که تحقيق نشان مى دهد.
عبدالولی نیازی نماینده مردم بدخشان در ولسی جرگه گفت: "کسانی در ادارات دیگر به خصوص در کنار رییس جمهور و رییس اجرایی حکومت قرار دارند که چندین مرتبه بیشتر از بست های یادشده معاش امتیازی به دست می آورند."
صدیق احمد عثمانی گفت: "در حال حاضر برای پرداخت معاشات، شش الی هفت پروسیجر وجود دارد که سوپرسکیل یک نوع ان می باشد."
او پرداخت امتیازات دالری برای برخی کارمندان را تبعیض آشکار در برابر کارمندان دانسته گفت صد ها تن دیگر هم وجود دارند که از امتیازات بالا برخور دار می باشند.
حمیرا ایوبى عضو دیگراین جرگه گفت: "کمیسیون خاص توظیف شود، هزاران تن دیگر وجود دارند که برعلاوۀ معاش، از امتیازات خوب برخوردار هستند."
به گفته او شمار زيادى از جوانان فارغ التحصیل در کشور وجود دارند؛ اما کسانی که تحصیلات عالی ندارند استخدام شده و معاشات امتیازی هم به دست می آورند.
عبدالرووف ابراهیمی رییس ولسی جرگه؛ به کمیسیون های عدلی و قضایی، تفتیش مرکزی و امور مالی و بودجه این جرگه هدایت داد تا بخاطر غنامندی تحقیق یادشده، بررسی های بیشتر داشته باشند تا تمام کارمندانی که از امتیازات بیشتر برخوردار هستند و خلاف قانون استخدام و از امیتازات بالا استفاده می کنند، مشخص شود.
وی همچنان گفت که ولسی جرگه، در یکی از نشست های دیگر جرگه که نصاب داشته باشد، در مورد کسانی که برعلاوۀ معاش از امتیازات بیشتر برخوردار هستند، تصمیم خواهد گرفت.
ابراهیمی در نشست دیروز همچنان از حکومت خواست تا قانون تشکیلات اساسی دولت را به منظور جلوگیری از حیف ومیل شدن پول بیت المال، به منظور تصویب به جرگه بفرستد. (پژواک)