صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: نظام آموزش دینی کشور باید مورد باز نگری قرار گیرد

معاون رئیس جمهور: نظام آموزش دینی کشور باید مورد باز نگری قرار گیرد

معاون دوم رئیس جهمور گفته است سیستم آموزش علوم دینی در افغاسنتان ناقص است و باید از نگاه نصاب، محتوا، رشته ها و مواد درسی مورد بازنگری قرار گیرد.
دفتر معاونت دوم ریاست جمهوری در خبرنامه یی که به دسترس آژانس خبری پژواک قرار گرفته، گفته است سرور دانش این موضوع را روز پنج شنبه در همایشی که به مناسبت صدمین سالروز تولد مرحوم آیت الله وحیدی، یکی از علمای دینی در کابل برگزار شده بود بیان کرد.
وی با ابراز نگرانی از آن چه که  کمرنگ شدن انگیزه تحصیل و فاصله گرفتن از دانش زمانه در مدارس دینی خواند، گفت که این وضعیت یک خطر و تهدیدی بزرگ است.
معاون دوم رئیس جمهور با اشاره به نقص سیستم آموزشی دینی، آن  را قابل نقد خواند و افزود:" از نگاه نصاب، محتوا، رشته ها و مواد درسی، سیستم آموزشی دینی باید مورد بازنگری قرار گیرد."
سرور دانش گفت که که مسایل مربوط به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه، حقوق زنان، اطفال، معاهدات و الزامات بین المللی، مسایل مربوط به سیاست، نظام های سیاسی، فنون حکومت داری، امور پیچیده اقتصادی، محیط زیستی، هنر و موسیقی، تکنالوژی معلوماتی، فضای مجازی و ده ها موضوع دیگر مربوط به زندگی فردی و اجتماعی انسان در سطح ملی و بین المللی، همگی از پدیده های نوین در زندگی بشر است که نسبت یک انسان دیندار با آن ها باید مشخص شود.
وی افزود که در ساحه امور دینی، اولین خطر به عنوان یک تهدید بزرگ برای اسلام و مسلمانان، افراط گرایی دینی است و همان گونه که افراط گرایی ضد دینی در جامعه بشری فاجعه آفریده است، افراط گرایی دینی نیز چنین است.
معاون دوم رئیس جمهور گفت:" تکفیر اولین و مهم ترین چماق تندروان است برای سرکوب و جواز قتل مخالفان و خوارج اولین بنیان گذاران الاهیات تکفیر بودند و امروز خوارج معاصر مانند: داعش، القاعده، طالبان، لشکر جنگوی، لشکر طیبه و همه گروه های تکفیری مانند آن ها، در این موضوع پیروان و ادامه دهندگان راه خوارج هستند."
این مقام ارشد حکومت از علمای دین خواست تا با زیربناها و ریشه های فکری افراط گرایی و تکفیرگرایی مقابله کنند و چهره واقعی دیانت و دین مداری را نشان دهند و به همه درباره جوهر دین و پیام ها و اهداف آسمانی ادیان آگاهی دهند.
این مسئله در حالی مطرح می شود که پنج روز قبل ولسی جرگه، وزیر ارشاد، حج و اوقاف و نمایندگان وزارتخانه‌های معارف، اطلاعات و فرهنگ و تحصیلات عالی را به دلیل نگرانی از آن چه که ترویج افراط گرایی در نهادهای آموزشی و مساجد کشور خواند استجواب کرد. (پژواک)