صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تاریخ برگزاری انتخابات ولسی جرگه تا دو ماه آینده اعلان خواهد شد

تاریخ برگزاری انتخابات  ولسی جرگه تا دو ماه آینده اعلان خواهد شد

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید، تا دو ماه آینده احتمالاً تاریخ برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شورا های ولسوالی‌ها را اعلان خواهد کرد.
مسئولان این کمیسیون می‌گویند، به هدف آمدن اصلاحات در انتخابات پیش‌رو به سه کمیته موظف حدود دوماه وقت داده شده تا ارزیابی‌های شان‌ را در بخش حقوقی، مالی و عملیاتی انتخابات به پایان برسانند و پس از آن تاریخ برگزاری انتخابات از سوی این کمیسیون اعلان خواهد شد.
گلا جان عبدالبدیع صیاد منشی و سخنگوی این کمیسیون به روز یکشنبه به رادیو آزاد گفت، برخی لوایح و طرزالعمل‌های گذشته نیز به اصلاح و بازنگری ضرورت دارد.
وی افزود:
"سه کمیته کاری ما به کار شان آغاز کرده‌ اند، کار کمیته حقوقی این است تا طرزالعمل و لوایح را ارزیابی کند، همین گونه کمیته‌های مالی و عملیاتی وظیفه دارند تا کار های خود را تکمیل کنند و زمانی که کار این کمیته سه گانه به پایان برسد بعد از آن در باره تاریخ برگزاری انتخابات تصمیم خواهند گرفت."
آقای صیاد همچنان می‌گوید، بست ریاست دارالانشا به اعلان گذاشته شده‌است تا افراد واجد شرایط اسناد شانرا به آنان بسپارند.
وی گفت، آنان سه تن را به رئیس جمهور معرفی کرده و بعداً رئیس جمهور از میان این سه تن یک تن را به عنوان رئیس دارالانشا تعیین خواهد کرد.
بر اساس قانون اساسی افغانستان، قرار بود انتخابات ولسی جرگه و شورا های ولسوالی‌ها در بهار سال ۱۳۹۴ برگزار شود، اما به دلیل تأخیر در عملی شدن اصلاحات انتخاباتی تا هنوز این کار صورت نگرفته است.
از جمله لست افراد واجد شرایط که از سوی کمیته گزینش کمیشنران کمیسیون‌های انتخابات به رئیس جمهور ارائه گردید، رئیس جمهور از این میان هفت تن را به عنوان اعضای کمیسیون مستقل انتخابات و پنچ تن را به عنوان اعضای کمیسیون شکایات انتخاباتی تعیین کرد.
کمیشنران جدید کمیسیون‌های انتخاباتی حدود سه هفته پیش پس از انجام مراسم تحلیف به کار شان آغاز کردند.
جانداد سپین غر رئیس نهاد های مدنی مرتبط با انتخابات افغانستان یا اکسین که به روز یکشنبه با رادیو آزادی صحبت می‌کرد، نسبت به ظرفیت کمیسیون‌های جدید اظهار نگرانی کرده، گفت که ممکن کار این کمیسیون‌ها تا حدی سمبولیک باشد.
وی افزود:
"اگر هدف از بعضی اقدامات سمبولیک باشد اگر ادارۀ متخصص باشد و یا نباشد و ما بخواهیم به شکل واقعی به هدف اصلاحات اقدامات کنیم که سبب اصلاح در پروسه شود و اعتماد مردم را به دست بیاوریم پس نیاز به ظرفیت داریم، اما بدبختانه این کمیسیون‌ها به شکلی به میان آمد که ظرفیت لازم را دارا نمی‌باشد."
آقای سپین غر می‌گوید، به هدف آوردن اصلاحات واقعی و ارزیابی مشکلات باید اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی با جامعه مدنی، احزاب سیاسی و متخصصان انتخاباتی مشوره کنند.
به گفته وی، ارزیابی این کمیسیون‌ها نباید پنهانی باشد تا به باور مردم در مورد انتخابات آسیب برسد. (رادیوآزادی)