صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جاپان براى محو پوليو افغانستان را ۱۲.۴ میلیون دالر کمک مي کند

جاپان براى محو پوليو افغانستان را ۱۲.۴ میلیون دالر کمک مي کند

جاپان برای محو پولیو و جلوگیری از انتشار امراض قابل پیشگیری توسط واکسین، اعطاى ۱۲.۴ میلیون دالر کمک به افغانستان را تعهد سپرد.
متسوجی سوزاکا سفیر جاپان، و ادل خضر‌ نماینده صندوق وجهی اطفال ملل متحد (یونیسف) در افغانستان؛ دیروز‌ توافقنامه اى را با حضورداشت داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامۀ افغانستان درکابل به امضا رساندند.
این کمک مالی، بر علاوه ۷۵ میلیون دالر کمک مالی است که از سال ۲۰۱۰  برای حمایت از ابتکار محو پولیو و پروگرام معافیت کتلوی، تهیه شده است.
درخبرنامه مطبوعاتى وزارت صحت عامه که کاپى آن، به آژانس خًبرى پژواک مواصلت کرده، آمده است که  این امر با هماهنگی اداره هماهنگی بین المللی جاپان (جایکا)‌ تطبیق خواهد گردید.
خبرنامه با بيان اينکه این کمک تلاش های یونیسف و شرکایش را در تهیۀ واکسین های مهم برای محو پولیو و پروگرام روزمرۀ معافیت کتلوی حمایت خواهد نمود، گفته شده است که  این واکسین ها در تمام تسهیلات صحی و از طریق کمپاین های پولیو، در تمام کشور بطور رایگان مهیا خواهد گردید.
سفیرجاپان پس ازامضاى اين توافقنامه گفت: «جاپان برای مدت طولانی، به عنوان یکی از بزرگترین تمویل کنندگان بخش صحی به مردم افغانستان، کمک و به حفاظت از اطفال از نقطه نظر انسانی و انکشافی توجه کرده است. نقش جاپان برای به دست آوردن خودکفایی افغانستان، توجه به رکن ملت سازی و حفاظت از نسل آسیب پذیر از اهمیت خاص برخوردار است. جاپان به کار مشترک با حکومت افغانستان و شرکای بین المللی برای رسیدن به خودکفایی افغانستان در بخش صحت نیز ادامه خواهد داد.»
داکتر فیروزالدین فیروز، با ابراز امتنان به نمایندگی از حکومت و مردم افغانستان گفت: «حکومت جاپان و یونیسف، طی سالیان متمادی شرکای اصلی ما در معافیت کتلوی بوده اند و ما از سرمایه گذاری دوامدار حکومت جاپان که برای تقویه و ادامه معافیت کتلوی و کمپاین های پولیو در سرتاسر کشور مهم بوده است، سپاسگزاريم.»
نماینده یونیسف،‌ طى صحبتى با اشاره به موفقیت و چالش های این مشارکت در زمینۀ معافیت کتلوی گفت: «مشارکت ما با مردم و حکومت جاپان، تفاوت مهمی را در زمینۀ حفظ بقای زنان و اطفال افغانستان سبب شده است.»
بربنياد گفته هاى موصوف، میزان مرگ و میر اطفال در دهۀ اخیر، تقریباً نصف شده و پروگرام واکسین در این موفقیت نقش بارز داشته است.
اين مقام يونيسف درادامه گفت: "واقعات پولیو نیز از ٢٠ مورد در سال ٢٠١٥  به ١٢ مورد در سال جاری کاهش یافته است. باوجود چالش های بسیار،‌ ما باید این حرکت خوب را ادامه دهیم و مشترکاً کار کنیم تا به پولیو و سایر امراض قابل وقایه توسط واکسین خاتمه دهیم."
ایکایرو چو نماینده دفتر جایکا در افغانستان، ‌کنترول امراض ساری را یکی از اولویت های پالیسی کمک های جایکا برای افغانستان عنوان کرد.
اوگفت: (ما به این باور هستیم که دسترسی به واکسین های معیاری، برای رسیدن به پوشش جهانی صحت، نقش کلیدی دارد.»
نماینده دفتر جایکا اضافه نمود: «جایکا متعهد به حمایت از افغانستان در تلاش برای محو پولیو است.  ما به حکومت افغانستان و شرکایش بخاطر کاهش تعداد موارد ابتلا به پولیو در افغانستان و اینکه دیگر این کشور ویروس پولیو را به بیرون صادر نمی کند، تبریک می گوییم. ما امیدواریم که این کمک مالی، به توقف انتشار ویروس و محو بیماری پولیو بینجامد.»
درخبرنامه تذکر گرديده که کمک مالی حکومت جاپان، تدارکات واکسین های معافیت کتلوی روزمره را بطور سالانه برای ۱.۳ میلیون طفل زير سن یک سال، تمویل خواهد کرد.  این واکسین ها شامل بی سی جی در مقابل توبرکلوز،‌ واکسین پولیو برای فلج اطفال، واکسین سرخکان و هیپاتیت بی می باشند.

علاوتاً تقریباً ۲.۵ میلیون زن در سن باروری، از واکسین ضد تیتانوس که از این مبلغ کمک شده خریداری میشوند، بهرمند خواهد شد. این کمک مالی ۳۶ میلیون دوز واکسین را برای کمپاین های کلیدی سال ۲۰۱۷ تهیه خواهد نمود که بیشتر از ۳۰ درصد تمام ۱۱۰ میلیون دوز مورد نیاز سالانه را در برمی گیرد. (پژواک)