صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

زرداد فریادی از زندانی در بریتانیا آزاد شد و به افغانستان برگشت

زرداد فریادی از زندانی در بریتانیا آزاد شد و به افغانستان برگشت

زرداد فریادی از فرماندهان حزب اسلامی گلبدین حکمتیار که در بریتانیا محاکمه و به بیست سال حبس محکوم شده بود دیروز به کابل برگشت.
ده‌ها تن از اعضای حزب اسلامی گلبدین حکمیتار در حالی که عکس‌هایی از او و گلبدین حکمیتار رهبر این حزب را در دست داشتند، از ساعات اولیه صبح دیروز برای پذیرایی از او در برابر دروازه ورودی میدان هوایی کابل صف کشیده بودند.
اما با وجود تدابیر شدید امنیتی و انتظار هواداران حزب اسلامی در میدان هوایی، آقای زرداد از راه نا معلومی از سوی نیروهای امنیتی از میدان بیرون کشیده شد و انتظار هوادارن او و خبرنگاران برای دیدن زرداد بی نتیجه ماند.
یک منبع در ارگ ریاست جمهوری که نخواست نامش در گزارش درج گردد، گفت آقای فریادی تبعه افغانستان است و پس از ختم دوره محکومیتش به وطنش برگشته است.
برگشت آقای فریادی در حالی صورت می‌گیرد که به تازگی موافقتنامه صلح بین دولت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار به امضا رسیده است و آزادی زندانیان این حزب یکی از مواد این موافقتنامه است.
حزب اسلامی شاخه حکمتیار یکی از چهار گروه اصلی شورشی در کنار گروه طالبان، شبکه حقانی و گروه داعش بود که علیه دولت می‌جنگید.
محاکمه زرداد در بریتانیا
زرداد فریادی، فرمانده حزب اسلامی به تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۰۵ در دادگاهی در لندن در مورد اتهام های شکنجه، قتل و آدم ربایی در افغانستان مجرم شناخته و به ۲۰ سال حبس محکوم شد.
آقای فریادی که آن زمان چهل و دو سال داشت، متهم شده بود که در سالهای آغاز دهه نود میلادی (دوران حکومت مجاهدین بر افغانستان) دست به یک رشته "فجایع" از جمله شکنجه و گروگانگیری زده است.
محاکمه وی، پس از یک سلسله تحقیقات گسترده پلیسی در کابل و لندن صورت گرفته بود.
شاکیان زرداد، از طریق سفارت بریتانیا در کابل، نوارهای ویدئویی که گفته می‌شود "شواهدی از جنایات" اوست به دادگاه ارایه کرده بودند.
فریادی، در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۶ میلادی، یک جاده در فاصله کابل پایتخت و جلال آباد در شرق افغانستان را در کنترل داشت.
مشاور حقوقی دولت بریتانیا فریادی را متهم کرده بود که به اتفاق سربازانش در حالی که کنترل ایستگاه های بازرسی را در مسیر کابل به پاکستان در دست داشتند، جنایاتی را چون سرقت، شکنجه، گروگان گیری علیه غیر نظامیان بی گناه مرتکب شده اند.
فریادی تا هنگام بازداشتش در لندن، مدیریت رستورانی در همین شهر را بر عهده داشت. (بی بی سی)