صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: کار برای صلح از جنگیدن برای ما سخت ‌تر است

 عبدالله: کار برای صلح از جنگیدن برای  ما سخت ‌تر است

ريیس اجرایی حکومت وحدت ملی می‌گوید که گام برداشتن برای صلح در افغانستان، از جنگیدن مشکل‌تر است؛ اما با وصف آن حکومت آماده است تا هر چه زود‌تر برای تامین صلح در کشور اقدام کند.
عبدالله عبدالله این موضوع را دیروز در نشستی که با عنوان «رویکرد‌ها برای آینده مشترک، و آماده شدن برای مصالحه در افغانستان» از سوی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل برگزار شده بود، بیان کرد.
به گفته وی، هیچ فرصتی برای دستیابی به صلح دیر نیست؛ اما به هراندازه که زمان می‌گذرد، رسیدن به صلح طولانی‌تر می‌شود و ادامه این روند، همچنان برای مردم مصیبت آفرین خواهد بود.
رئیس اجرایی حکومت گفت: «صلح مشکل‌تر از جنگ است، قدم گذاشتن به صلح، به مراتب مشکل‌تر از این است که برای جنگ قدم بگذارید؛ (اما) این قدم گذاشتن به صلح به معنی دوباره آغاز کردن جنگ و رقابت‌های سابق نباشد.»
اما با وصف این، عبدالله افزود: «همه ما در مسوولیت‌های خود کوتاهی کردیم و مردم حق دارد بالای ما؛ و نباید دنبال نفاق افگنی برویم، باید برای صلح قدم متین بگذاریم و واقعا ثابت کنیم که ما لیاقت صلح و رسیدن به صلح را داریم.»
این مقام ارشد حکومت خطاب به مخالفان مسلح دولت نیز گفت: «ما آماده هستیم با افرادی که در جنگ هستند و با افرادی که مردم بی‌گناه را می‌کشند، بنشینیم و بگويیم این راه (جنگ) به جایی نمی‌رسد.»
عبدالله عبدالله در عین حال، با اشاره غیمستقیم به پاکستان و حمایت این کشور از گروه تروریستی در کشور، گفت: «متاسفانه در ۱۵ ساله گذشته تروریستان مورد حمایت قرار گرفته؛ اما هنوز هم این همسایه ما به این معتقد نشده که با حمایت از گروه‌هایی که در جنگ هستند، منافعش در افغانستان تامین نمی‌شود.»
وی افزود با توجه به ادامه این روند، این ضرورت احساس می‌شود که بین دو طرف گفتگو شود.
فرانز مایکل میلبن سفیر و رئیس هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان گفت: «فرصت برای آوردن صلح در افغانستان جود دارد و باید از این فرصت به خوبی استفاده شود. »
وی افزود: «صلح در افغانستان امکان دارد و زمینه مساعد شده است؛ موافقتنامه با حزب اسلامی، اراده قوی مردم و رهبران حکومت را (برای صلح) نشان داد و می‌توان گفت (این روند) به موفقیت می‌رسد.»
به گفته وی، روند صلح با حزب اسلامی، اعتماد مردم را برای تامین صلح با سایر گروه‌های مخالف مسلح بیشتر ساخته است؛ اما تلاش‌ها در این زمینه نباید تنها روی کاغذ باشد.
میلبن با اشاره به تعهدات حکومت افغانستان در کنفرانس بروکسل و اراده جامعه بین المللی در آوردن صلح افغانستان گفت که رسیدن به صلح، با فراز و نشیب‌هايی همراه است؛ اما باید این روند ادامه یابد.
نماینده اتحادیه اروپا افزود: «در مذاکرات صلح باید مسایل به شکل درست مورد بحث قرار گيرد تا نتیجۀ آن یک صلح پایدار باشد. »
به باور وی، مسئله صلح در ایرلند شمالی، می‌تواند یک نقشه راه یا انگیزه باشد تا از آن برای رسیدن به صلح در افغانستان استفاده شود.
حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت امور خارجه و از اعضای تیم مذاکره کننده حکومت با طالبان درسال گذشته، گفت اراده برای صلح در حکومت افغانستان وجود دارد و به تازگی طالبان نیز برای پیوستن به روند صلح، پیشنهادهایی مطرح کرده‌اند که از سوی حکومت تحت بررسی قرار دارد.
اما وی گفت: «مشکل اساسی در مذاکرات صلح با طالبان این است که طالبان، نه حکومت را به رسمیت می‌شناسند و نه حکومت به طالبان رسمیت داده است و به همین اساس، چنین مذاکراتی به زمان بیشتر ضرورت دارد. » (پژواک)