صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بریتانیا: اقدامات دیگر علیه زرداد کار حکومت افغانستان است

بریتانیا: اقدامات دیگر علیه زرداد کار حکومت افغانستان است

همزمان با اظهارات سفارت بريتانيا در کابل در مورد زرداد فريادي، يک منبع در رياست جمهوري افغانستان که از افشاي ناماش خودداري کرد به راديو آزادي گفت که اگر کسي در مورد اين قوماندان پيشين حزب اسلامي ادعا داشته باشد ميتواند به محاکم افغانستان مراجعه کند.
سفارت بريتانيا در کابل ميگويد که بعد ازين رسيدگي به مسايل وابسته به زرداد، کار مقامهاي افغان است.
سخنگوي اين سفارت بدون ذکر نامش به راديو آزادي گفت که اخراج زرداد فريادي از بريتانيا به توافقنامه صلح ميان حکومت افغانستان و حزب اسلامي ربطي ندارد:
« اخراج وي به توافقنامة صلح ميان حزب اسلامي و حکومت افغانستان ربطي ندارد. اين کار به اساس طرزالعمل حقوقي بريتانيا صورت گرفته است . او به افغانستان برگشتانده شد و پس ازين هر آنچه رخ ميدهد. ارتباط به مقامهاي افغان مي گيرد. وي حق باقي ماندن در بريتانيا را نداشت، بدين لحاظ اخراج شد.»
زرداد فريادي به روز چهارشنبه پس از سپري کردن چندين سال حبس در زندان در بريتانيا به کابل بازگشت.
يک منبع رياست عمومي امنيت ملي که نخواست نامش گرفته شود به راديو آزادي گفته است که قوماندان زرداد نزد اين رياست در بازداشت بسر ميبرد.
در همين حال عرفان الله عرفان منشي ولسي جرگه افغانستان به راديو آزادي گفت که در صورت موجوديت دوسيه عليه زرداد، نهادهاي عدلي و قضايي بايد آن را مطابق قانون مورد رسيدگي قرار بدهد.
وي گفت:
« اگر نزد ارگانهاي عدلي و قضايي ما کدام دوسيه در ارتباط به زرداد وجود داشته باشد و يا ادعاي حق العبدي احياناً اگر در محاکم مطرح ميشود بايد آن واضح در مطابقت با قانون مورد رسيدگي قرار بگيرد. اگر چنين چيزي نباشد نميتوانيم که در حالت ابهام و بدون سند کسي را متهم بسازيم و يا ادعا کنيم که کسي گرفتار شود و يا زنداني شود. هر آنچه که قوانين نافذه کشور حُکم ميکند ما خواهان آن هستيم.»
خبرگزاري فرانسه مينويسد که زرداد فريادي به خاطر گروگان گيري و شکنجه افراد در جريان جنگهاي داخلي افغانستان، در سال 2005 در بريتانيا محاکمه و به 20 سال زندان محکوم شد.
ديده بان حقوق بشر يا هيومن رايتس واچ با ابراز نگراني از رهايي و بازگشت زرداد به افغانستان گفته است که وي براي گرفتن انتقام از آنهايي که عليه خودش عمدتاً از طريق ويديو در محکمه شهادت دادهاند، تلاش خواهد کرد.
پاتريشا گاسمن تحقيق کننده امور افغانستان در ديده بان حقوق بشر گفته است که بدون برنامه براي محافظت شاهداني که عليه زرداد در محکمه شهادت دادهاند رهايي وي يک اقدام غير مسئولانه است. (راديو آزادي)