صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برخى اعضاى ولسى جرگه به سوء استفاده از نام جرگه متهم شدند

برخى اعضاى ولسى جرگه به سوء استفاده از نام جرگه متهم شدند

برخي اعضاي ولسي جرگه، شماري از اعضاي ديگر اين جرگه را به سوءاستفاده از آدرس جرگه و معرفى افراد براى اخذ پاسپورت با استفاده از مُهرهاى خودساخته، متهم مي کنند. 
شکريه عيسي خيل نماينده مردم بغلان، در نشست ديروز خطاب به رييس جرگه گفت: «يازده سال است که وکيل هستم، يادم نمي آيد کدام مکتوب را صادر کرده باشم؛ اما يک تعداد وکيل صاحبان، وجود دارند که اسناد آنرا به شما هم مى دهم که خود شان کتاب وارده و صادره، ورق هاي چاپي و مهر دارند و در پيش رياست پاسپورت، سکرترهاي شان وجود دارند و به مراجعين اين رياست مکتوب مي دهد که اين کار، رياست پاسپورت را با مشکل مواجه ساخته است.» در اين حال، محمد عبده رييس کميسيون امور تقنين ولسى جرگه گفت که به اساس اصول  ولسى جرگه؛ اعضاى جرگه نمى توانند مهر داشته باشند و يا مکاتيب رسمى را صادر کنند؛ اما مى توانند با استفاده از سفارش خط،  کسى را به معرفى بگيرند.
وى گفت که کتابچه براى سفارش خط، از سوى دارالانشاى جرگه به تمام اعضاى جرگه تهيه شده است. خانم عيسى خيل همچنان انتقاد کرده افزود: «من نمي دانم که وکيل صاحبان اين موترهايي را که با خود مي گردانند از کجا کرده اند؟ اگر شورا داده است بايد به همه وکلا بدهد، ما از دست آنها وقتي که به سوي پارلمان مي آييم به تکليف هستيم، خدا مي داند که مردم عام از دست اين وکيل صاحبان چقدر به تکليف هستند.» به گفته او، هيئت اداري مکلف است اين موارد را با جديت و همه جانبه بررسى نمايد. رمضان بشردوست نماينده مردم کابل در ولسي جرگه، از عيسي خيل خواست تا با استفاده از وقتي که به او داده شده است نام هاي وکلايي را که در مقابل رياست پاسپورت به مراجعين مکتوب مي دهند بگيرد؛ اما عيسي خيل اين کار را نکرد.
 بشردوست نيز نام کسى را نگرفت و گفت: «بعضي افراد آمدند و شکايت داشتند که عرايض شان را که عليه وکلا دارند، کميسيون هاى جرگه نمي پذيرد و به آنها گفته مي شود که شما برويد امضاى رييس ولسي جرگه را بياوريد.» به گفته موصوف، به اساس شکايت مردم، برخى اعضاى اين جرگه مردم را لت وکوب نموده، زمين مردم را غصب کرده و ده ها مورد تخلف از سوي برخى اعضاى جرگه صورت گرفته است. گل پادشاه مجيدي نماينده مردم پکتيا در اين جرگه گفت: «کميسيوني که در راستاي مصوونيت و امتيازات وکلا کار مي کرد و همچو موارد را بررسي مي کرد، ملغا شده و کميسيون شکايات هم بسيار بيروبار است و نمي تواند به همه شکايات رسيدگي نمايد، هيئت اداري بايد در مورد توجه جدي داشته باشد.» همچنان موصوف گفت که برخى اعضاى جرگه، خودسرانه کار بلندمنزل ها را متوقف مى کند.
 وي بدون ارايه جزئيات افزود: «از آدرس ولسي جرگه، کميسيون مختلط جور مي شود و قبل از اينکه اسناد ديده شود، کار بلند منزل ها را متوقف مي کند، به نام وکيل صاحب موترها در تنگي پلچرخى کابل و برخي ديگر مناطق ايستاد مي شود؛ وکيل چه کار دارد که کار بلند منزل هاي مردم را متوقف بکند.» مجيدي در ادامه گفت: «حتي آنها برخي مکاتيب جعلي را صادر کرده اند و به نام تناژبلند موترها را متوقف مي سازند؛ از آدرس ولسي جرگه چنين کارها شرم است، به خدا نشستن در اين پارلمان شرم است.»
 اما قدرت الله سهاک نماينده مردم کابل در اين جرگه، بعد از سخنان مجيدي، به شکل شتابان نزد رييس جرگه رفت و بعد از گفتگو با او به کرسى خود آمد، به مجيدي دشنام داد و او را متهم به گرفتن پول ماهانه از گمرکات کرد. مجيدي در عکس العمل به سهاک گفت: «حالا فهميدم که همين دزد تو هستي.» مشاجره لفظي بين اين دو عضو جرگه، براي چند دقيقه ادامه داشت، ولي با مداخله اعضاي ديگر جرگه  خاموش شد. عبدالرووف ابراهيمي رييس ولسي جرگه گفت: «وکلا نبايد از مصوونيتى که قانون براي شان داده است سوءاستفاده بکنند.»
 به گفته او، در صورتي که شماري از اعضاي جرگه، در مورد تخلف و سوءاستفاده هاي غيرقانوني برخي اعضاي جرگه اسناد و شواهد داشته باشند، آنرا به هيئت اداري جرگه بسپارند تا به شکل جدي بررسي شود. (پژواک)