صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس‌جمهور استراتیژی شاروالی کابل را مورد بررسی قرار داد

رئیس‌جمهور استراتیژی شاروالی کابل را مورد بررسی قرار داد

محمد اشرف غنى رئيس جمهور استراتيژى شاروالى کابل را مورد بررسى قرار داد.
در خبرنامه اى که از سوى دفتر مطبوعاتى رياست جمهورى به آژانس خبرى پژواک مواصلت ورزيده، آمده است که جلسۀ به‌منظور بررسی پلان استراتیژی شاروالی کابل، روز پنج شنبه تحت ریاست محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور در ارگ دایر گردید.
منبع مى افزايد، در این جلسه، ابتدا مسوولان شاروالی کابل در مورد پلان استراتیژی شاروالی کابل که در چهار رکن اساسی (حکومت‌داری خوب شهری، پلان‌گذاری و خدمات شهری، زیربناهای شهری و رشد اقتصاد شهری) تهیه گردیده بود، به جلسه گزارش مفصل ارائه کردند.
در بخش های از این استراتیژی در خصوص چالش‏ها، اهداف عمده، دیدگاه ها، پروژه ها، شاخص‏های موفقیت و دست‌آوردهای عمدۀ شاروالی کابل نیز تصریح گردیده‌است.
بر اساس این استراتیژی، شاروالی کابل در نظر دارد در عرصه های شفافیت و ازدیاد عواید، افزایش رضایت و سهم گیری شهروندان در تطبیق برنامه‌ها و ارتقای ظرفیت سازمانی پلان های منظم را ترتیب نماید؛ تا اهداف الکترونیک‌سازی، مبارزه با فساد، مدیریت منابع فعلی جدید، تدوین و بازنگری قوانین، ارتقای کارمندان شاروالی، آگاهی الکترونیکی، آگاهی و مشارکت و همچنان ایجاد سیستم آموزش فرهنگ شهرنشینی برآورده گردد.
مسوولان شاروالی کابل دستآوردهای اخیر این اداره در بخش حکومت داری خوب، اصلاحات اداری و مبارزه با فساد، کنترول قراردادها و ترتیب پلان استراتیژیک بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت، اعمار سرک ها و زیربناها، تصویب طرزالعمل ها و افزایش کادرهای مسلکی را برشمردند.
مسوولان شاروالی کابل، در مورد اهداف عمده، پلان های شهری و تطبیق پلان‌ها و به سازی خدمات شهری گفتند، مطالعات و ارزیابی حالت موجود شهر کابل، تعدیل ماسترپلان موجود، زون بندی مجدد ساحات پلانی، تعدیل پلان های محلی و ساحات پلانی همچنان زون بندی ساحات غیرپلانی شامل استراتیژی جدید شاروالی کابل می باشد.
در بخش پلان های شهری این استراتیژی روی موارد مهم از جمله، ساده سازی پروسۀ استملاک، بلندبردن ظرفیت کارمندان ادارۀ شاروالی کابل، حل معضل اعمار خانه های خودسر، ساده سازی پروسۀ اجرای قباله‌جات، ایجاد سیستم آدرس‌یابی، ایجاد هویت مشخص برای شهر و شهروندان نیز اشاره گردیده‌است.
این استراتیژی برنامه های را در خصوص ایجاد پارک ها در کابل، کنترول کیفیت مواد غذایی و جمع‌آوری سگ های ولگرد، کنترول آلودگی‌های هوا و صوتی، جلوگیری از آلودگی آب های سطحی، پاک‌کاری دریای کابل، مدیریت قبرستان ها و تنظیم مارکت ها را در خود گنجانده‌است.
مسوولان شاروالی کابل در زمینۀ ایجاد ترانسپورت پایدار در شهر کابل، ایجاد سیستم مدیریت آب های سطحی و تأمین انرژی پایدار شهری معلومات داده، راه های تطبیق، اهداف و مزیت های این سیستم ها را برشمردند.
آنان هم چنان خاطرنشان کردند که در بخش رشد اقتصاد شهری، پلان های منظم جهت ارائه خدمات به شهروندان، ایجاد زمینه های کار، تشویق سکتور خصوصی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد تسهیلات بیشتر برای رشد اقتصادی ترتیب گردیده‌است.
این مسوولان اهداف برنامۀ متذکره را در رشد متوازن اقتصادی شهر کابل، مطالعه زون بندی از لحاظ اقتصادی، تبدیل ساحات غیرتجارتی به تجارتی، مشارکت سکتور خصوصی برای رشد اقتصادی، استفاده از ملکیت‏های عامه، استفاده از ساحات تاریخی و بلندبردن سطح عواید، عنوان کردند.
در این جلسه، محمدسرور دانش معاون دوم رئیس‌جمهور، استراتیژی تهیه‌شده از سوی شاروالی کابل را جامع خوانده و بر تطبیق اولویت‏های آن تأکید ورزید.
وی گفت که باید شاروالی کابل در بهبود وضعیت ادارات خویش در نواحی توجه نماید، هم چنان برنامه‌های فرهنگی را در بخش های مختلف توسعه بخشد.
وی مشکلات شهر کابل را در چهار اولویت مطرح کرده، گفت که باید در بخش‌های تنظیف، ترافیک و ترانسپورت، آب های سطحی که در زمستان مشکلات فراوانی را به شهروندان کابل خلق می نماید، و همچنان در ساحات پلانی و غیر پلانی توجه بیشتر صورت گیرد.
سید سعادت منصور نادری وزیر امور شهرسازی گفت، نواحی مربوط به شاروالی کابل که ازدیاد عواید دارند، تشویق شوند و نیز ماستر پلان های این اداره بازنگری گردد.
او خاطرنشان ساخت که در بخش مدیریت زباله ها، ایجاد پارک ها و محیط زیست، پاک‌کاری دریای کابل، تنظیم ساحات شهری کابل، بیلبوردها، قبرستان ها، مارکيت ها و ترانسپورت شهری توجه و در اولویت تطبیق قرار گیرد.
وی چالش های عمدۀ شهر کابل را از جمله افزایش روز افزون نفوس و برگشت مهاجرین برشمرده پیشنهاد نمود، تا به خاطر هماهنگی بیشتر میان ادارات سکتور شهری و نهادی های کمک کننده، نشست مشترک و رهنمود واضح ترتیب گردد.
احمدنادر نادری مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زیربنایی و استراتیژیک گفت که پلان ترتیب‌شده از سوی شاروالی کابل جامع است. اما او بر تعادل برنامه ها و جلب اعتماد مردم از طریق اجرایی‌شدن این پلان ها تأکید کرد.
وی افزود که برخی ساحات مهم کابل به‌گونۀ بی رویه انکشاف یافته که باید جلو آن گرفته شود.
نادری تصریح کرد که به زیباسازی شهر کابل به‌ویژه ساخت بلوارها و جدول های ترافیکی توجه کمتر صورت گرفته و باید در این زمینه شاروالی کابل تحرک بیشتر به خرج دهد.
موصوف نقش شوراهای مردمی را برای ترویج حکومت‌داری خوب مهم خواند و بر سهم‌دادن شوراهای محلی و مردمی در روند آگاهی عامه تأکید کرد.
عبدالقادر ځاځی نماینده مردم کابل در ولسی جرگه، از توجه رئیس‌جمهور نسبت به تخصصی‌سازی ادارات تشکر کرده گفت، با تمام توان از برنامه های حکومت حمایت می نمایند.
او گفت: "اکنون ما شاهد عملی‌شدن برنامه های شما هستیم و ادارۀ شاروالی کابل هماهنگی لازم را با نمایندگان مردم کابل ایجاد کرده‌است."
ځاځی از این استراتیژی شاروالی کابل استقبال کرد و اطمینان داد که نمایندگان کابل در ولسی جرگه از تطبیق همه‌جانبۀ پلان های استراتیژی شاروالی کابل، حمایت و پشتیبانی می نمایند.
وی پیشنهادات را در بخش تعیین مرزهای نواحی شاروالی در سطح شهر و ولسوالی‌ها، هماهنگی بیشتر میان ادارات و مبارزه با غاصبین زمین را ارائه کرد.
عبدالباقی پوپل سرپرست ادارۀ مستقل ارگان‏های محلی، پیشنهادات مشخص را پیرامون تطبیق و عملی‌شدن استراتیژی شاروالی کابل ارائه کرد.
او گفت که باید به کانالیزاسیون شهر کابل شود و در زمینۀ اعمار خانه‏ها با ارتفاعات بلند، یک هیئت تشکیل گردد تا این روند را نظارت نماید.
پوپل اضافه کرد، در اراضی که قبرستان‏ها وجود دارند، توجه شود تا غاصبین نیز فرصت غصب زمین ها را نداشته باشند.
او بر تسریع روند کار در ادارات تأکید کرد و تقویت هماهنگی را یکی از موثریت انجام کارها دانست.
حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل گفت که برای عملی‌شدن برنامه ها و پلان های عام المنفعه باید ارتباط بیشتر با شهروندان برقرار گردد.
او نقش بزرگان و نخبه‌گان را در این عرصه مهم قلمداد کرد.
فاروقی، روند آگاهی عامه و پیام‌رسانی را مهم دانسته گفت که اکثر شهروندان از فعالیت های ادارات خدمات‌رسانی اطلاع ندارند و باید با تقویت برنامه‌های اطلاع‌رسانی، برنامه های اجرایی با شهروندان شریک گردد.
او هم چنان تأکید کرد که تأمین ارتباط با مکاتب، پوهنتون ها و مراکز علمی می‏تواند مسایل فرهنگی از جمله فرهنگ شهرنشینی و مسوولیت‏های آنان را برجسته سازد.
رئیس پوهنتون کابل خاطرنشان کرد که باید اقتصاد غیر رسمی به سوی دایمی‌شدن و رشد سوق داده‌شود و در ادارات ظرفیت های لازم ایجاد گردد و هم‏چنان در راستای مبارزه با فساد اقدامات جدی‌تر صورت گیرد. (پژواک)